- 23 Aralık 2008
- 60.061
- 57.617
- 4.933
3. Bölümde kaçan mahkuma ok atan lurtz muydu?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
gercek lotr filmlerinde daha korkutucu duruyorlardi, simdi cizgi film karakteri gibi olmuslar ama zevk meselesi tabiBence orklar çağın gerçeklerine göre çok gerçekçi olmuş
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
3. Bölümde kaçan mahkuma ok atan lurtz muydu?
![]()
crasus ustad dizide oynuyormuş
Adam öldü bile
Ben beğendim, sinematografik olarak söylenecek bir şey yok, yardırmışlar.
Hikaye olarak da hatırladığım kadarıyla Tolkien'in 2. çağ ile alakalı yazdıkları kronolojik olarak olayların sıralanması şeklinde. Çok fazla diyalog, betimleme vs yok dolayısıyla yapım ekibine burada ciddi bir inisiyatif alanı doğuyor. Old school LOTR tayfanın genel yorumu bu alanın kötü kullanıldığı yönünde ancak ben o kadar hakim olmadığım için 3 bölüm itibariyle memnun kaldım diyebilirim.
Hikayenin bundan sonrası için de spoiler oluşturabilecek bir iki şey karalamak isterim, kitapları baz alarak yazacağım henüz dizide görmediğimiz bölümlerle alakalı:
Adar denilen karakter sanıyorum Sauron. Kronolojik olarak bakarsak şimdi Sauron'un farklı bir kılık ve kimlikle Celebrimbor'un yanına gitmesi gerekiyor. Burada insan-cüce ve elflere verilecek 16 yüzüğü dövdürtecek Celebrimbor'a. Ancak Eregion'da geçirdiği süre 300-400 yıl falandı. Bu süreyi dizide geçirirse gençliğini gösterdikleri İsildur'un falan daha tek yüzük dövülmeden ölüp gitmesi gerekir. Numenor halkı uzun ömürle kutsanmış falan eyvallah da o kadar da değil. Sauron daha tek yüzüğü dövecek, sonra geri kalan yüzükleri almak için elf şehirlerini yağmalayacak bu sırada Numenor orduları gelip kendisini yamultacak. Numenor'a teslim olduktan sonra adaya esir olarak gidip onlarla elfler arasına nifak tohumları ekerek Ölmeyen Topraklara saldırmalarına sebep olacak. Bu sırada adayı terk eden Elendil, İsildur ve onlar dışında 8-9 gemi haricinde Numenor halkı ve adası tanrılar tarafından tamamen yok edilecek. Adada kalan Sauron'un bedeni de bu sırada yok olacak. Falan filan. Şimdi Numenor kralının, halkının falan Elfleri düşman olarak gördüklerini işlemişler 3. bölümde. Muhtemelen Ölmeyen Topraklar'a saldırıyı falan bu seride göreceğiz ama zamanlar dediğim gibi uyuşmuyor. Bakalım nasıl ayar çekecekler.
bir 50-60 bölüm daha