The Lord of the Rings: The Rings of Power | Amazon

Oyle Yuzuklerin Efendicisi falan degilim hic bilmem. Filmlerini baya severim. Hobbit uclemesini de fena bulmamistim elestirilere ragmen. Kitabin ozune ihanet etmisler vs. cok da umrumda olmaz yani.

Fakat bu dizi hayli kotu. Cok kotu yazmislar, oyunculuklar les, olay orgusunun islenisi boktan. Bu kadar parayla anca bu kadar kotu bir sey yapilabilirdi yani. Son bolum Turk dizisi gibiydi

kargo gibi elinde gezdiriyor kılıcı bakmayı akıl edemiyor

diğer embesil ise tek giriş yolu köprüden oluşan güzelim kaleyi yıkıp köyde daha avantajlıyız diyor, kılıcı çocuğa teslim ediyor

mekanında hakaret işiten gil-galad karşılık olarak kadeh kaldırıyor

cevheri buldular mı sorusuna yemin ettim söylemem diye zeka kokan cevap veriyor elrond

biz burda 3 numara saçlı siyahi elf mi olur diye tartışırken meğerse elfleri akraba evliliği yapacaklarmış haberimiz yok

Sinematografik olarak olması gerektiği kalitede ancak yönetmenlik ve senaryo anlamında çok amatörce şeyler gördüm. Özellikle oyunculuklar anlamında. Dönem filmlerinde günümüz davranışlarını görmek rahatsız ediyor beni.

Adamlar düşünemeyen hükmedilmeleri için yaratılmış orklardan ezilen halk, vatandaşlık bilinci olan bir ırk yaratmaya kalkmışlar ya daha kötü ne yapabilirler derken iyice arşa çıkarmaya başladılar seviyelerini.

Adamlar düşünemeyen hükmedilmeleri için yaratılmış orklardan ezilen halk, vatandaşlık bilinci olan bir ırk yaratmaya kalkmışlar ya daha kötü ne yapabilirler derken iyice arşa çıkarmaya başladılar seviyelerini.
Bence bu tip bir nüans doğru işlendiğinde gayet değerli olabilir. Her şeyin siyah beyaz olmasından ziyade böyle olması daha yeğdir neticede. Fakat işte bunun altını senrayoyla, diyalogla, sahne detaylarıyla doldurmak gerekir.

Bence bu tip bir nüans doğru işlendiğinde gayet değerli olabilir. Her şeyin siyah beyaz olmasından ziyade böyle olması daha yeğdir neticede. Fakat işte bunun altını senrayoyla, diyalogla, sahne detaylarıyla doldurmak gerekir.
tolkien kurgusunun temelinde siyah-beyaz bi iyi-kötü anlayışı var direkt amacı da o yani, kurguda gri nüanslar tabii ki iyidir ama orta dünya öyle bir evren değil

tolkien kurgusunun temelinde siyah-beyaz bi iyi-kötü anlayışı var direkt amacı da o yani, kurguda gri nüanslar tabii ki iyidir ama orta dünya öyle bir evren değil
Tolkien onu haklarını satmadan düşünecekti moruk. Ama katılıyorum çocuk kitabı neticede. Alice Harikalar Diyarında gibi klas bir çocuk kitabı da değil.

Tolkien onu haklarını satmadan düşünecekti moruk. Ama katılıyorum çocuk kitabı neticede. Alice Harikalar Diyarında gibi klas bir çocuk kitabı da değil.
zaten amazon'un böyle yapmaya hakkı yok falan demiyorum ben de (kendi fantastik kurgularını yaratıp onu istedikleri sekilde yazmalarını tercih ederim tabi orası ayrı), çocuk kitabı ifadesi de biraz ağır kaçıyor ama haksız sayılmaz yazıldığı dönemde edebiyat dünyasında hor görülen bi eser hatta bildiğim kadarıyla

tabi bunu tolkien'ın ya da orta dünya severlerin çok da umursamasına gerek yok, adam öyle bi dünya kurgulamak istemiş yapmış sonuç da gayet güzel

Halbrand sürekli gizemli konuşuyor, ismi sorulduğunda bir çok isminin olduğu söylüyor, insanlar manipüle etmeyi seviyor ayrıca demir ustalığını da iyi biliyor dün ki bölümde Adar'la konuşmasından sonra gene gizemli konuştu ya Sauron ya da Witch-King olacağını düşünüyorum.

Koskoca Oxford profesörü adamın binlerce sayfalık külliyatı , sıfırdan kendi yarattığı evren ve diller ortada , herifin teki çıkıp çocuk kitabı yazıyor. Forum hakikaten tımarhaneye döndü. Hakları da kendisi satmış mezardayken.

en sevdigim eseri begenmem diye izlemiyorum su an. bitince izlerim. malzemeyi harcicaklar ya mal mal yapmamışlardır inş

O zaman bu yaratılan tolkien orta dünyası olmaz ki. Senaristler kendilerinin uydurdukları bir evren olur. Orklar elfleri evrimleştirilerek oluşturulmuş bir ırk sadece hükmedilirler çok fazla düşünme yetileri yoktur. Böyle bir ırka toplum bilinci yansıtırsan çok absürt olur.

zaten amazon'un böyle yapmaya hakkı yok falan demiyorum ben de (kendi fantastik kurgularını yaratıp onu istedikleri sekilde yazmalarını tercih ederim tabi orası ayrı), çocuk kitabı ifadesi de biraz ağır kaçıyor ama haksız sayılmaz yazıldığı dönemde edebiyat dünyasında hor görülen bi eser hatta bildiğim kadarıyla

tabi bunu tolkien'ın ya da orta dünya severlerin çok da umursamasına gerek yok, adam öyle bi dünya kurgulamak istemiş yapmış sonuç da gayet güzel
Öncelikle seni tebrik ederim kudurtmak için yazmıştım ama olgunlukla beni alt ettin resmen.

Genel hatlarıyla katılıyorum dediklerine; bence zaten herkes Tolkien vizyonuna sadık kalınmayacağını iki üç yıldır biliyordu. Ben de izlemeden önce zenciden elf olmaz tarzı eleştirileri saçma bulduğum için dizi iyi sanıyordum keza redditte falan yalayıp yutuyorlar resmen, ama gayet kötü bir dizi.

Diziye dair eleştirilecek şey orijinal esinlenilen metinlere sadık kalınmamasından ziyade kötü yazılmış ve kötü kurgulanmış olmasıdır. Netflix dizisi tadında ilerliyor oysa Amazon'un Expanse, Fleabag gibi işleri vardı yazık olmuş diyebilirim.

Galadriel bakin hayat hikayesi nasilmis kac bin yasinda neler gormus nereleri gezmis esi ile ne zaman evlenmis , elrond'un kayin validesi , aragorn'un esi olan arwen'in ise ninesi sayilir.Aragorn'un tasidi elftasinin hikayesi bile muazzam.

Celebrimbor'un da hayatindan kesitler gorebilirsiniz.

yani su hayat hikayesinden sonra dizideki Galadriel olmus mu allah askina.. cok vasat is mutlaka izleyin

Halbrand sürekli gizemli konuşuyor, ismi sorulduğunda bir çok isminin olduğu söylüyor, insanlar manipüle etmeyi seviyor ayrıca demir ustalığını da iyi biliyor dün ki bölümde Adar'la konuşmasından sonra gene gizemli konuştu ya Sauron ya da Witch-King olacağını düşünüyorum.
Adar da olabilir asil bir lider

Galadriel bakin hayat hikayesi nasilmis kac bin yasinda neler gormus nereleri gezmis esi ile ne zaman evlenmis , elrond'un kayin validesi , aragorn'un esi olan arwen'in ise ninesi sayilir.Aragorn'un tasidi elftasinin hikayesi bile muazzam.

Celebrimbor'un da hayatindan kesitler gorebilirsiniz.

yani su hayat hikayesinden sonra dizideki Galadriel olmus mu allah askina.. cok vasat is mutlaka izleyin

Ama galadriel burada henüz çok toy ve tecrübesiz muhtemelen gelişimine tanık olacağız. Başarısızlıklarına ve edindiği derslere en azından kocasını aldatmıyor. Ben o kısmı takdir ediyorum

Dizideki en onemli yerleske olan Numenor'un asil tarihi..

dizideki yari tutsak kulede hayatini idame ettiren kral Tar palantirin onemi . Ar phazon'dan once numenor'un ihtisami ve elflerle olan gecmisi , yine numenor'un nasil iyi ve kotu kavimlere bolunup daha sonra sauron'un muridleri olacak olan Black Numenor'ianlarin hikayesi..

Ama galadriel burada henüz çok toy ve tecrübesiz muhtemelen gelişimine tanık olacağız. Başarısızlıklarına ve edindiği derslere en azından kocasını aldatmıyor. Ben o kısmı takdir ediyorum
Galadriel için toyluktan ustalığa geçişini yansıtacaklarını açıklamışlardı diye hatırlıyorum.

Koskoca Oxford profesörü adamın binlerce sayfalık külliyatı , sıfırdan kendi yarattığı evren ve diller ortada , herifin teki çıkıp çocuk kitabı yazıyor. Forum hakikaten tımarhaneye döndü. Hakları da kendisi satmış mezardayken.
Oxford profesörü olunca ya da binlerce sayfa yazmış olunca çocuk kitabı olmaktan kurtarmış olmuyorsun ki yazdığın eseri. Hakları satan da Tolkien.
O zaman bu yaratılan tolkien orta dünyası olmaz ki. Senaristler kendilerinin uydurdukları bir evren olur. Orklar elfleri evrimleştirilerek oluşturulmuş bir ırk sadece hükmedilirler çok fazla düşünme yetileri yoktur. Böyle bir ırka toplum bilinci yansıtırsan çok absürt olur.
Değil bence de. Sallıyorlar işte ben yazsam nasıl yazardım tarzı bir şey deniyorlar.

Mesela Rus bi herifin yazdığı bir kitap var. Bayağı ilginç. Tarihi kazananlar yazar tezinden ilerleyip aslında Sauron'un, orkların falan iyi olduğu bir şey yazmış kendince. Ama yazmadan önce düşündüğü için ortaya güzel bir şey çıkmış.

Geri
Üst Alt