The Lord of the Rings: The Rings of Power | Amazon

Dizinin özeti kısaca, ekşiden denk geldim ne eksik ne fazla böyle :d
galadriel 3 bölüm kraliçeyi ikna etmeye çalıştı.
kraliçe ikna oldu.
5 gemiyle yola çıkmaya karar verdiler.
gemilerin ikisi limanda patladı.
kraliçe 3 gemiyle yola devam etti.
kraliçe 100 askeriyle karaya ayak bastı.
kraliçe ve ordusu adar'ı mağlup etti.
halbrand 15 köylünün kralı oldu.
bodrum'da butik pastane işleten bronwyn ile esmer elf öpüştü.
adar barajın kapağının anahtarını arkadaşına vermiş.
adar'ın arkadaşı barajın kapağını açtı.
sular volkanı patlattı.
adar orta dünyaya nuke attı.
kraliçenin 100 kişilik devasa ordusunun çoğu öldü.
kraliçe kör oldu.
kraliçe kör olduğunu ordusunun bilmesini istemedi.
kraliçe 5 dakika sonra gözlerini kumaşla sardı.
herkes kraliçenin kör olduğunu anladı.
kraliçe 1 gün orta dünyada kaldı.
kör oldu, mağlup oldu, kötülük uyandı.
kraliçe boku bokuna kör oldu.
ve numenor'a döndü.
halbrand ölmek üzereydi.
esmer elf halbrand'ın elf ilacına ihtiyacı var yoksa ölür dedi.
bodrum'da butik pastane işleten bronwyn otacılarını ot bulmaya yolladı.
gerek kalmadı.
halbrand iyileşti.
azıcık sekerek yürüdü.
atına bindi, gitti.
harfootlar yabancıya bir tane elma verip allahın dağından siktir etti.
yer bilmez dil bilmez yabancı tek başına dağdan aşağı yürüdü gitti.
(will the real slim shady please stand up please stand up)
dişi eminem harfootların kafilesini ateşe verdi.
harfootlara daha fazla zarar vermedi.
belli ki cana kıymak istemedi.
harfootlar köyün delisine uydu.
sabah siktir ettikleri yabancıyı bulmaya koyuldu.
cüce durin yaprak seviyor.
masasında yaprak bulunduruyor.
mitril yaprağı iyileştirdi.
evet, cüce durin elflere yardım edecek.
cüce kral elferden nefret ediyor.
cüce kral yapraklardan daha çok nefret ediyor.
yaprağı eline aldı.
amına koyduğumun yaprağı dedi delikten aşağı attı.
yaprak uçtu uçtu balrog'un önüne düştü.
balrog yapraklardan cüce kraldan daha fazla nefret ediyor.
amına koyduğumun yaprağını alın şu önümden dedi, kızdı.
yaprağı ateşe verdi.
uykusu artık bir kere kaçtı.
şer uyandı.
dizide cidden bazı çok saçma sahneler var. ya kurguda kesmişler ya da yönetmenin kafası güzeldi çekerken, senaristler böyle yazdıysa çüş derim. Bi bölümde konseyi toplayıp karar verecez dedi kraliçe ertesi sahnede gemiye binip gittiler, konsey ne oldu bilen yok. Bu otacı meselesi de aynı herif ayaklandı gitti hani ot getirip ilaç yapacaktı

dizide cidden bazı çok saçma sahneler var. ya kurguda kesmişler ya da yönetmenin kafası güzeldi çekerken, senaristler böyle yazdıysa çüş derim. Bi bölümde konseyi toplayıp karar verecez dedi kraliçe ertesi sahnede gemiye binip gittiler, konsey ne oldu bilen yok. Bu otacı meselesi de aynı herif ayaklandı gitti hani ot getirip ilaç yapacaktı
Bu sahne nasıl ama :d
1665332640704.png

Benim tahminim dizinin Editörüyle senarist arasında ciddi bir post prodüksiyon kapışması var bazı sahneler kesildiğinden hikaye ve kurgu da ciddi bir akışkanlık sorunu yaratıyor

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu evrene ait kitapları okumadım, Lore'a hakimim diyemem lakin benim görüşüm dahi rezil bir dizi olduğu yönünde. Mekan ve kıyafet tasarımları, görsel efektler, müzikler ve bazı oyuncuların oyunculuk kaliteleri dışında gerçekten de rezil ötesi bir yapım olmuş.

Zaten sjw zihniyetine esir düşüp siyahi elf, siyahi hobbit, siyahi cüceyi fragmanlarda gördüğümüz andan itibaren bunun böyle olacağı belliydi. Bir senaryo yazmışlar ama ne anlatıyor ben dahi anlamadım. Güç yüzükleri deniyor ortada ne Sauron var ne güç yüzükleri var. Mantıksızlıklarla dolu sahneler vs....

Peter Jackson'un LOTR serisi zaten herkes tarafından takdir toplamış bir yapım. Hobbit serisi ise Lore hakimiyeti olanlar tarafından eleştirilse de fena bir yapım değil denmişti. Ben ise elf cüce aşkı dışında Hobbit serisini beğenmiştim.

Her şeyden öte koskoca Gil Galad'ın, Hobbit serisindeki Thranduil kadar karizması yok. Bu dizi buradan toparlanır mı? Çok zor...

Jeff Bezos reis adamdir, bu ekmek teknesi böyle yürümez, dünya kadar para harcadik , bunu mi izliyecektik der ve bazilarini kovar.

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Keşke olsa ama 2.sezon çekimleri başladı diyorlardı. Amazon dizi işlerinden pek anlamıyor, yeniler bu işte. Gidip jj abramstan torpilli hiç bir tecrübesi olmayan 2 tane dingile emanet etmişler diziyi. Hbo tecrübesi ve kalitesine bu bütçeyi versen başyapıt yapardı

dizi aslında sadece cüceleri ele alsa yani balrog ve cüce kapışmasını ele alan bir dizi olsa güzel olur.
Bu sezon bitecek ve 2. Sezonda iki cüce kralı hangimiz madenlerden daha fazla elmas toplayacağız diye yarışa girecekler.

Bir takımı meteor gandalf diğer takımı Saruman desteklese.

2. sezon sonunda altını az toplayan takımın madenin de balrog çıkacak.

3. Sezonda ise balrog ile madendeki cüceler kapışacak ve malum son balrog kazanacak

4. Sezonda kazanan cüce krallığı ağzına kadar madenle dolu olduğu için kokusunu smaug alacak ve bu sefer farklı bir kapışma izleyeceğiz.

5. Sezonda ise ordusunu kuran sauron ile büyük savaş yapılacak. 9. Bölüm boyunca süren savaşta isildur babasının kırık kılıcı ile souronu öldürecek

Dizinin 2'nci sezonu için neden 2024 yılında yayınlanma planı olduğunu anlamıyorum yapımcılar veya herhangi biri değişecek olsa çoktan haberler düşerdi bunun için değilse çekimler içinse daha büyük skandal olduğunu düşünüyorum. Bu dizinin 5 sezon onayının alındığı tarih baya önceydi zaten uzun süredir hazırlık vardı sahnelerin bu geçen sürede hazır hale gelmesi lazımdı kaldı ki diziye bakınca 1'nci sezonda Khazad Dum ve Numenor hariç ekstra uğraştıracak bir sahne yok Stranger desen kılayaklarla beraber ordan oraya takılıyor Güney toprakları desen 5-6 tane ev var savaşlar 50 kişi arasında dönüyor. Yüzüklerin efendisinin 3 filmi 1'er yıl arayla çıkarıldı ki o dönem ki teknolojiyle bu dönem ki teknoloji arasında dağlar kadar fark var orada kullanılan insan sayısından tutup da sahnelere bakınca halen diziye fark atıyor gerçekten bir diziyi 1 sene aralıklarla yetiştiremiyorlarsa herkes istifa etsin desen ki her bölümde farklı bir aksiyon var efsane sahneler var o da yok.

Son bölümde Güney Topraklarını gösterirken bir anda Mordor yazısı yaptılar eminim baya zaman almıştır. :asd::asd::asd:

Galadriel burada gösterildiği gibidir dizideki gibi değildir arkadaşlar unutmamak adına paylaşıyorum.

Geri
Üst Alt