The Lord of the Rings: The Rings of Power | Amazon

bu diziyi yapanın tüm sülalesini

Bence orta dünya evreni abartılan bir evren, yüzükleri efendisi güzel bir film ama hikayesi vasat.
Kitaplarını da okudum biraz silmarilyon'u beğendim onda da bölüm bölüm hikayeler var o hikayeler güzeldi.
O yüzden bu konudan iyi bir dizi çıkması imkansiz

Bence orta dünya evreni abartılan bir evren, yüzükleri efendisi güzel bir film ama hikayesi vasat.
Kitaplarını da okudum biraz silmarilyon'u beğendim onda da bölüm bölüm hikayeler var o hikayeler güzeldi.
O yüzden bu konudan iyi bir dizi çıkması imkansiz
Orta dünya evreni açık ara en iyi fantastik evrendir ve yüzüklerin efendisi film üçlemesi tarihin en iyi üçlemesi ve başyapıttır bence. Bu evrenin derinliğini bilenler katılır dediklerime. Bu diziyi amazon değil hbo yapsa muhteşem olurdu. Amazon 2 dangalağın eline vermiş projeyi

Orta dünya evreni açık ara en iyi fantastik evrendir ve yüzüklerin efendisi film üçlemesi tarihin en iyi üçlemesi ve başyapıttır bence. Bu evrenin derinliğini bilenler katılır dediklerime. Bu diziyi amazon değil hbo yapsa muhteşem olurdu. Amazon 2 dangalağın eline vermiş projeyi
İşte öyle bir derinlik yok bu derinliği lotr fanları yüklüyor. Tolkien bunu sadece güzel bir masal olarak yazıyor ve hobbit çıkıyor daha sonra kitap tutunca sadece kaybolmaya yarayan yüzük güç yüzüğü oluyor ve üçlemesi çıkıyor.
Silmarilion falan çok sonra yazılan kitaplar.

Mesela kimse bana Tom bombadil'i aciklayamiyor

İşte öyle bir derinlik yok bu derinliği lotr fanları yüklüyor. Tolkien bunu sadece güzel bir masal olarak yazıyor ve hobbit çıkıyor daha sonra kitap tutunca sadece kaybolmaya yarayan yüzük güç yüzüğü oluyor ve üçlemesi çıkıyor.

Sen araştırmadığın için yüzeysel olarak biliyorsun sadece. Tolkien roman yazarları gibi kitap yazıp sattırma peşinde biri değildi adam dil bilimci ve bir mitoloji,evren inşa etmek istiyordu. Bu evreni en ince ayrıntısına kadar inşa ediyor kendi dillerini bile oluşturuyor, yazdığı şeylerin çoğunu oğlu derleyip toparlayıp sonradan kitaplaştırıyor. Dediğim gibi iyice araştır muhteşemliği göreceksin. Tom bombadil zaten açıklanamasın diye konulmuş bir karakter, kimisi o kişinin yazarın kendisi olduğunu düşünüyor kimisi başka birşey.

Lotr ve hobbit kitaplarını okudum uclemeleri defalarca izledim bu evreni seviyorum ama tüm detaylara da hakim değilim. Bütün bunlara bağlı kalarak diziyi yorumlarsam lesh... Bütün bunlardan bağımsız, sadece diziyi değerlendirirsem johnny lesh...

2/10 yapıştırdım gectim üzerinde dusunmeye bile değmez.

Diziyi çok beğendim asıl bomba 3. Sezonda çünkü insanlara daha yuzukler dagitilmadi. Ilk mazgulun ortaya cikisini gorunce gozlerimiz dolacak. Dahasi da var tek yüzükte yine bu sezonda dövülecek...

Galadriel ilk sezonda basit bir komutanken suan tüm emir komutayı almis bir lider oldu. Gandalfin gelmesiyle elf kanadi iyice güclenecek.

Hobbitler shire yerlesmesiyle gulup eglenecegiz bence o iki hobbit kizindan birisi bilbonun büyük annesi cikacak cunku bagginsler asla pes etmez

Diziyi çok beğendim asıl bomba 3. Sezonda çünkü insanlara daha yuzukler dagitilmadi. Ilk mazgulun ortaya cikisini gorunce gozlerimiz dolacak. Dahasi da var tek yüzükte yine bu sezonda dövülecek...

Galadriel ilk sezonda basit bir komutanken suan tüm emir komutayı almis bir lider oldu. Gandalfin gelmesiyle elf kanadi iyice güclenecek.

Hobbitler shire yerlesmesiyle gulup eglenecegiz bence o iki hobbit kizindan birisi bilbonun büyük annesi cikacak cunku bagginsler asla pes etmez
Ilk sezon: Kuzey orduları kumandanı galadriel

İkinci sezon: teğmen galadriel

Üçüncü sezon: Son ittifak devletleri 3.ordu grup komutanligi baskan vekili :d

Asil hikayesine yaraticisina bu kadar ters aykiri biseyi nasil yapabilirler aklim almiyor.Hadi yaptiniz bari iyi bisey yapaydiniz lan.Elrond galadrieli optu yuuuuuuuuuuuh abv sizin kapadim dahada izlemem.

cok yanlis algilamissin bence tolkien'in bir hayatinu oku.

hobbit bir oncu kitap degil adamin amaci bir hikaye olusturmak da degil.

onun amaci bir fantastik edebiyat evreni yaratmak , bunun icerisindeki irklarin hepsinin dillerini olusturmus kendisi bir dil profesoru. pek cok ingilizce dil sozlugunun editoru ve yazaridir.

oyle film cekilsin kitaplar cok satsin diye bir amaci yok.
hobbit ile yuzuklerin efendisi kitaplari arasinda cok fark var. hobbit biraz daha cocuklarina yonelik yazdigi masalimsi bir hikaye ondan ilk ciktiginda cevresindeki editorlerden cok elestiri aliyor.

ama yuzuklerin efendisindeki betimleme dunyada esine az rastlanan duzeydedir. tolkien gercekten essiz bir yazar onun edebi betimlemesine ve dil hakimiyetine ulasabilen yazar sayisi cok azdir.

yuzuklerin uclemesi amerika'da 1960 'li yillarda cok satinca unleniyor. silmarillion ve bircok sonraki eser ancak o oldukten sonra cocugu christopher tolkien tarafindan derlenerek gunumuze kazandiriliyor.

silmarillion icerisinde yuzuklerin efendisi gibi ucleme kitaplara donusturulebilecek onlarca hikaye var. ancak tolkien'in hicbir zaman bu hikayeleri buyuk bir edebi esere donusturme sansi olmuyor omru yetmiyor adamin.

biraz hurin'in cocuklari kitabi buna yaklasabilir ama o da uzun bir kitap degil ancak icerisindeki gecen olaylar yuzuklerin efendisindeki olaylari katlar derecede ki ilerde beren ve luthien, yine turambar, earendil, glorfindel , fingolfin gibi karakterlerin ayri ayri filmleri yapilabilir. bu projelere cok hassas yaklasacak lore asigi yapimcilar gerek.

tolkien eserlerini film yada diziye cevirirken sadece fanlari baz alsalar zaten milyarlarca kisi izleyecektir.
mainstream izleyiciyi hedef almak cok buyuk hata. ring of powers'in emanet edildigi yapimci , senarist ve yonetmenleri islak odunla dovmek lazim

Geri
Üst Alt