The Witcher | Netflix

Sezonu bitirdim, vasat olmuş. Cgi konusunda bazı yerlerde patlamışlar. Genel olarak Witcher atmosferi sağlanmış ama.
Yennefer tip olarak hiç olmamış tabii ancak karakter özelliklerini yansıtıyor o açıdan başarılı. Ciri için de aynısını söyleyebilirim. Triss'i o kadar görmedik, yorum yapamıyorum.
Henry yakışmış bence, ses olayına takıyordum en çok ki o kısmı da kıvırmış diyebiliriz.

Zaman örgüsünü baya karıştırmışlar. Benim hoşuma gitti ama oyunu-kitapları bilmeyenler için anlaşılması iyice zor olur diye tahmin ediyorum.
Çok sevdiğim bir seri olduğu için çerez olarak izlemeye devam ederim ancak seriden haberim olmasaydı 2-3 bölüm sonra salardım başlasam bile.

Ilk sezon dizinin tanitimi diye idare edilir ama beni asil hayal kirikligina ugratan kilicla dovus sahneleri oldu.
Ilk bolumdeki o sokak arasindaki kapisma bence gayet iyiydi ama sonrasi hayal kirikligi. Mesela magaranin onundeki sahneler oldukca amatordu. Hepsinin elinden kiliclar dusecek gibiydi. Kiliclar dusecek gibi derken Witcher'in elinden kac defa dustu sayamadim. Kahraman dedigin adam Conan gibi olur, o kilic vucuda yapisacak, vurdun mu karsiki daglar titreyecek. Bizim eleman habire dayak yiyor, habire kilic elinden dusuyor, habire agliyor, zirliyor, ruya goruyor. Oyunlari kitaplari bilmiyorum ama bence iyi bir karakteri Ezik gostermisler. Umarim 2. sezon duzelir.
Diziyle ilgili guzel olan sey bir gizeminin olmasi.

Bu arada izlemeyen varsa 7. bolum 47 dakika ama siz direk 40. dakikadan baslayin.

Oyunculuk: 7,5/10
Cast Uyarlama: 5/10 (Henry Cavill olmasa 3/10)
Hikaye Uyarlama: 7/10
Kurgu: 7/10
Müzikler: 8/10
Ambiyans: 7/10
Görsel efektler: 6/10
Kostüm & Mekan: 8/10

Overall: 7,5/10

İlk sezon yorumum: Efsane değil ama başarılı.

Cacik bir ise benziyor.
Yazdıklarından sonra sanirim diziye hic başlamayacağım. Zaten böyle buyuk pazarlanan ürünler hep tirt cikar.

DmSeo_eW0AAKy3h.jpg

Fragmanlar ve oyuncu seçimlerini öğrendikten sonra cacık bir iş çıkacağını düşünmüştüm.
Fakat gayet yeterli bir ilk sezon olmuş.
Yen ve Tris'i oynayan hatunların yerine iki ilik gibi hatun konsa tepkiler çok farklı olurdu.

Redmi Note 7 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Dizi için önerim şu sadece bütçeyi arttırın. Karakterleri biraz daha derinleştirin Geralt'ın annesiyle olan o sahneleri beğendim. Bu adam sonuçta dağda bayırda yalnız gezen bir herif biraz daha mekanlara derinlik ve yalnızlığını hissetsek. Savaşın getirdiği yıkımı biraz daha vurgulasalar daha hoş olur.

SM-G900FQ cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Game of Thrones sezon 8 (xD) 'den sonra ilaç gibi geldi.

Henry Cavill çok iyi. Birkaç tane daha büyük isim olsa iyi olurdu, Vesemir'i Mark Hamill gibi biri oynasa ilerdeki sezonlarda vs...

Bir de ben kitapları okuduğum için kayıp hissetmedim, ama hikayeyi bilmeyen arkadaşlarım timeline'da zorlandı,

o iş keşke biraz daha iyi açıklansaymış. Ama izleyecek bir şey arıyorsanız ve fantastik dünyaları severseniz direk dalın.

Bütçesine göre iyi iş başarmışlar. Bütçe arttırımı ve bölüm sayısını 10 yaparlarsa çok daha iyi iş çıkar gibi.

Episode 6 dayım.

Dizi fena değil, lakin çok muazzam da değil... oyun ve kitapların Fanları gazı vermiş gibi. Cavill olmasa izlenmesi zor bir hal alırdı.

İlk bölümü izledim ön yargılı olmak istemem ama çok sıkıcıydı ve beklentimin de altında kaldı fragmanlar beklentiyi baya yükseltmişti açıkçası

Geri
Üst Alt