Açıkçası Tuchel kararı benim gözümde tüm yerli teknik direktör seçimlerinden ve Lucescu harici tüm yabancı seçimlerinden önde. Yerli olarak bizi Fatih Hoca'dan ileri taşıyacak birini şuan göremiyorum , yabancı olarak da mesela Capello , Hitzfeld , Lippi gibi kişileri görmek isterim ama onlarda hem çok maliyetli hem de Mancini gibi belli bir kalitenin altında kadroyu kabul etmeyecek , etse bile en ufak başarısızlıkta suçu buna bulacak kişiler.
Bizim için en mantıklı hamle her şartı kabul edecek birini Lucescu veya Feldkamp gibi birini getirmekti , Feldkamp'ın yaşı Lucescu'nun reddetmesi sonucu en doğru hamle Atletico'nun yaptığı gibi genç ve başarıya aç birini getirmek gibi duruyor. Mesela Atletico, Simeone'yi getirdiğinde Simeone'nin ne yeterli tecrübesi ne de kariyeri vardı , belki de sırf sezon sonuna kadar idare etsin diye getirmişlerdi ama sonrası malum.
Potansiyellerine bakarsak Atletico'ya gelmeden önce Espanyol'u çalıştıran Simeone'nin çok çok üstünde Tuchel'in potansiyeli ve karakter ile tarz olarak da benzerlikleri var. Yapılan yorumlara göre Tuchel'in taktik zekası da Simeone'nin üstünde ama Simeone'nin bu seviyeye gelmesindeki faktör Atletico'da potansiyeline ulaşması ve futbolcuların hepsinin de potansiyeline ulaşmasını sağlaması. Koke-Raul Garcia-Gabi-Diego Costa bunların belli bir potansiyeli vardı ama bu seviyeye geleceklerini kimse tahmin etmiyordu , iki sene önce.
Eğer ki Tuchel gelip burada potansiyeline ulaşırsa ve futbolculardan da maksimum verim alabilirse ki motivasyon gücünün yüksek , antrenman tekniklerinin modern olduğu söyleniyor , başarılı olması zor olmayacaktır. Yani gelirse başarılı olma ihtimali başarısız olma ihtimalinden daha yüksek bence. Ha benim çekincem yok mu ? Bir konuda var Mainz ile sezon başı Avrupa Ligi elemelerinde kendilerinden zayıf bir takıma elenmişler. Avrupa konusunda bir soru işareti yaratıyor bu durum bende.