Alpay Asma
Şef Gümüş Kıvrım
- 23 Kasım 2008
- 72.658
- 21.682
- 3.553

Diarra'da süreç uzayınca Mehmet Özbek'in Ceylan Çalışkan'a talimatı ile acil orta saha aramaya başlayan Galatasaray, Ceylan Çalışkan'ın elinde Galatasaray için uygun orta saha oyuncusu olmadığını belirtmesi üzerine Tiote'nin durumunu soruyor. Bundan sonra ki süreçte ise yönetim futbolcunun asıl menajerinin Ceylan Çalışkan olmadığını bilmesine rağmen, Çalışkan'ın Tiote'yi Türkiye'ye getirmesine ses etmiyor. Mehmet Özbek'in doğrudan dahil olduğu süreçte panik ile hareket eden yönetim, baştan olaya sessiz kalıyor ve oyuncu da sessiz sedasız Türkiye'ye geliyor.
Her koşulda anlaşılmışken oyuncunun asıl menejeri tarafından kulübe çekilen ihtar sonrası, Ceylan Çalışkan ve Mehmet Özbek'in komisyon planları suya düşüyor.
Yönetim içinde ufak çaplı bir kriz yaratan bu gelişme sonrası apar topar Sneijder'in menajeri ile görüşen Nazifoğlu ve Dursun Özbek, Albers'den De Jong'un ayrılma durumu olduğuna ve istenirse buraya getirebileceği yanıtını alınca bu transferden tamamen vazgeçiyor ve Sneijder'e kesilen cezanın infazının ertelenmesi karşılığında herhangi bir komisyon ödemeden bu transfer gerçekleşiyor.