# Tomas Rosicky ve Cristian Daniel Ledesma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Tomas Rosicky ve Cristian Daniel Ledesma

Genoa geçen seneden başlamıştı zaten mükemmel bir takım kurmaya. Milito, Bonucci, Motta ve Ferrari'yi toplam 50 milyon Euro'ya satmışlardı (bu arada Ferrari ve Motta'yı bonservis ödemeden 2008'de almışlardı, bir sene oynatıp sattılar, ikisinden kazandıkları para 15 milyon Euro!). Karşılığında Floccari, Acquafresca, Palacio ve Zapater'i almışlardı. Hey yavrum be. Bu sene asıl bombaları patlattılar. Luca Toni, Eduardo (Portekiz'in milli kalecisi, dünya kupasında 4 maçta da forma giydi ve ok iyi oynadı, sadece 4,5 milyon Euro vermişler) ve Miguel Veloso'yu aldılar, Rafinha da tuz biber olmuş resmen. Bu sene de Floccari'yi Roma'ya ve Zapater'i Sporting Lisbon'a vermişler geçen sene aldıkları fiyata. AEK'dan 2008'de 3,5 milyon Euro'ya aldıkları Sokratis'i bu sene 7'ye Inter'e sattılar. Fakat senenin en bomba transferini bence Zuculini'yi kiralayarak yaptılar. Helal olsun.

ya konunun içine z.çtınız tamam.

Genoa geçen seneden başlamıştı zaten mükemmel bir takım kurmaya. Milito, Bonucci, Motta ve Ferrari'yi toplam 50 milyon Euro'ya satmışlardı. Karşılığında Floccari, Acquafresca, Palacio ve Zapater'i almışlardı. Hey yavrum be. Bu sene asıl bombaları patlattılar. Luca Toni, Eduardo (Portekiz'in milli kalecisi, dünya kupasında 4 maçta da forma giydi ve ok iyi oynadı, sadece 4,5 milyon Euro vermişler) ve Miguel Veloso'yu aldılar, Rafinha da tuz biber olmuş resmen. Bu sene de Floccari'yi Roma'ya ve Zapater'i Sporting Lisbon'a vermişler geçen sene aldıkları fiyata. AEK'dan 2008'de 3,5 milyon Euro'ya aldıkları Sokratis'i bu sene 7'ye Inter'e sattılar. Fakat senenin en bomba transferini bence Zuculini'yi kiralayarak yaptılar. Helal olsun.

Gerçekten muhteşem bir Genoa olacak bu sene. Zuculini'yi kiralamaları bence de akıl almaz,ya Hoffenheim neredeyse banko oynayacak oyuncuyu hem de genç niye kiraladı algılayamadım. Veloso hakkında zaten denilecek birşey yok,Rafinha'yı almışlar bi de. Diyecek birşey yok İnter'e yine malzeme çıktı,1-2 seneye alırlar bu adamları 2-3 katı fiyatına :D

Bu arada 6.7. sayfaya kadar okumaya çalıştım ve yoruldum ondan direk son sayfaya atladım. Yeni transferlerimiz hayırlı olsun gerçekten çok mutlu oldum , iki tane istediğim ortasaha tanımlarına TAMI TAMINA uyan adam alındı.

Ledesma box-to-box için biçilmiş kaftan,hem de Türkiye gibi bir ligde mücadeleci ve sert fiziğiyle çok can yakar.

Rosicky de 1 haftadır her fırsatta dile getirdiğim 4-3-3 sistemi için gerekli olan ofansif ortasaha(klasik 10 numara değil!) yani dikine oynayan,böylece kanatlara boş alan bırakabilen,forvet hattına gerektiğinde amiyane tabirle kaynayabilen bir oyuncu. 4-5 sene önce Rosicky Dortmund'da iken Avrupa'nın en iyi 5-6 ofansif ortasahasından biriyken Galatasaray'da oynayacağı söylenseydi gerçekten diyecek birşeyim olmazdı. :)

Artık en zengin klüpler bile aldıklarında ikinci satışı yapamayacakları oyuncuya bonservis ödemek istemiyor. Rosicky ve Ledesmanın son bonservisli transferleri olucak muhtemelen. O bakımdan klüp geri dönüşü olmayan bonservis bedeli ödeyecek maalesef.

Ayrıca elano’da ledesma gibi “oyunun iki yönünü verebilen” tam bir orta saha oyuncusu diye geldi. Ancak bu adamlar Türkiye de “ulen ahmetin mehmedin peşinden prese mi kosacam” diyerek 10 numara oyuncu lüksüne sahip olmak istiyorlar. Tabi bu kadar lüksü kaldıramayız. Umarım ledesmada böyle bir sorun olmaz.

rosicky iki ciddi amelyat geçirdi. Futboldan baya uzak kaldığı dönemler oldu. Şimdilik atlatmış gibi ama unutulmamalı ki bu sakatlık birden ortaya çıkmadı dortmundtan beri bu müzmin sakatlığı var zaten

Evet müthiş isimler ama çok da sevinemiyorum.

Artık en zengin klüpler bile aldıklarında ikinci satışı yapamayacakları oyuncuya bonservis ödemek istemiyor. Rosicky ve Ledesmanın son bonservisli transferleri olucak muhtemelen. O bakımdan klüp geri dönüşü olmayan bonservis bedeli ödeyecek maalesef.

Ayrıca elano’da ledesma gibi “oyunun iki yönünü verebilen” tam bir orta saha oyuncusu diye geldi. Ancak bu adamlar Türkiye de “ulen ahmetin mehmedin peşinden prese mi kosacam” diyerek 10 numara oyuncu lüksüne sahip olmak istiyorlar. Tabi bu kadar lüksü kaldıramayız. Umarım ledesmada böyle bir sorun olmaz.

rosicky iki ciddi amelyat geçirdi. Futboldan baya uzak kaldığı dönemler oldu. Şimdilik atlatmış gibi ama unutulmamalı ki bu sakatlık birden ortaya çıkmadı dortmundtan beri bu müzmin sakatlığı var zaten

Evet müthiş isimler ama çok da sevinemiyorum.

1 - Rosicky'nin son bonservisli transferi olur, ama Ledesma büyük ihtimalle 2 yıl sonra hala satılabilir. 5'e alsak, 3'e satarız.

2 - Elano dediğimiz adam box-to-box ya da çift yönlü değildi hiçbir zaman. Zaten bu amaçla transfer edildiklerini zannetmiyorum. Bizim cahil taraftarın benzetmesi bunlar Elano'ya. "Xavi gibi çift yönlü" falan dediler adamı göklere çıkartmak için, alakası yoktu halbuki. Elano, Man. City'de forvet arkası veya sağ açıkta oynuyordu. Ledesma'yı pek izlemedim ama böyle ofansif rollerde oynadığını zannetmiyorum. Stil olarak benzemiyorlarmış zaten.

3 - Rosicky'nin Dortmund yıllarında müzmün sakatlığı var mıydı hatırlamıyorum ama Arsenal'daki 1.5 yıllık futboldan uzak kaldığı dönem haricinde genelde sakatlığı yoktu. Geçen sezonda da, sakatlık yaşamadı neredeyse. Sadece sezonun başında birkaç maç kaçırmıştı.

Orta sahamızın göbeği gerçekten de çok kaliteli oldu. Buradaki adamların hepsi futbol olarak en olgun yaştalar. Yani özellikle Cana ve Ladesma en verimli dönemlerini bizde geçirebilir. Rosicky sakatlık falan geçirdiği için eski Rosicky değil ama yine de çok kaliteli bir futbolcu.

Özellikle orta saha göbeğinin bu kadar iyi olması, kanat oyuncularımızın performansını katlayacaktır. Özellikle genç oyuncularımız, Musa, Emre Çolak gibi bu adamlardan çok şey öğrenebilirler. Arda da bu oyuncuların tecrübelerinden yararlanması lazım.

Velhasıl kelam takımımız için çok çok iyi transfer oldu diyebilirim.

1 - Rosicky'nin son bonservisli transferi olur, ama Ledesma büyük ihtimalle 2 yıl sonra hala satılabilir. 5'e alsak, 3'e satarız.

2 - Elano dediğimiz adam box-to-box ya da çift yönlü değildi hiçbir zaman. Zaten bu amaçla transfer edildiklerini zannetmiyorum. Bizim cahil taraftarın benzetmesi bunlar Elano'ya. "Xavi gibi çift yönlü" falan dediler adamı göklere çıkartmak için, alakası yoktu halbuki. Elano, Man. City'de forvet arkası veya sağ açıkta oynuyordu. Ledesma'yı pek izlemedim ama böyle ofansif rollerde oynadığını zannetmiyorum. Stil olarak benzemiyorlarmış zaten.

3 - Rosicky'nin Dortmund yıllarında müzmün sakatlığı var mıydı hatırlamıyorum ama Arsenal'daki 1.5 yıllık futboldan uzak kaldığı dönem haricinde genelde sakatlığı yoktu. Geçen sezonda da, sakatlık yaşamadı neredeyse. Sadece sezonun başında birkaç maç kaçırmıştı.

sakatlıkların dordmunt günlerinden kalma olduğunu ve peşinin bırakmadığını scoutgsdeki rosicky tanıtımında vermişmler. şimdi rosicky ile ilgili sadece geçen sezonun yer aldığı ve 4 bölümden oluşan bir video izliyorum geçen sene genel olarak sorunsuz oynamış gibi (linki yazacağım)

elano için box to box benzetmesi yapıldığını duymamıştım zaten ama bir lincoln değil "takım savunmasında da faydalı olur" diye düşünmüştük. zaten brezilya milli takımında da mücadele edebildiğini gördük bu yaz. ama Türkiye'de pek yormadı kendini. ledesma sert bir oyuncu bildiğim kadarıyla ve elanoyla pek benzemiyolar oynadığı mevkiide farklı ama yine de düşündürüyo (aslında sadece önemli maçlarda yüksek fiziksel efor sarfetse yeter gibi)

ve evet haklısın ledesmayı satabiliriz ama adam 82li ay farkına aldanmayalım 2 sene sonra 30 olcak aldığımızın 3te birine satsak ne ala

geçen yıl rosicky (sadece goller çalımlar yok 4 çarpı 10 dkkdan oluşan güzel bir bant) :

https://www.youtube.com/watch?v=OsSUc6NLRfE&annotation_id=annotation_472302&feature=iv

sakatlıkların dordmunt günlerinden kalma olduğunu ve peşinin bırakmadığını scoutgsdeki rosicky tanıtımında vermişmler. şimdi rosicky ile ilgili sadece geçen sezonun yer aldığı ve 4 bölümden oluşan bir video izliyorum geçen sene genel olarak sorunsuz oynamış gibi (linki yazacağım)

elano için box to box benzetmesi yapıldığını duymamıştım zaten ama bir lincoln değil "takım savunmasında da faydalı olur" diye düşünmüştük. zaten brezilya milli takımında da mücadele edebildiğini gördük bu yaz. ama Türkiye'de pek yormadı kendini. ledesma sert bir oyuncu bildiğim kadarıyla ve elanoyla pek benzemiyolar oynadığı mevkiide farklı ama yine de düşündürüyo (aslında sadece önemli maçlarda yüksek fiziksel efor sarfetse yeter gibi)

ve evet haklısın ledesmayı satabiliriz ama adam 82li ay farkına aldanmayalım 2 sene sonra 30 olcak aldığımızın 3te birine satsak ne ala

geçen yıl rosicky (sadece goller çalımlar yok 4 çarpı 10 dkkdan oluşan güzel bir bant) :

https://www.youtube.com/watch?v=OsSUc6NLRfE&annotation_id=annotation_472302&feature=iv

Siz de iyice Adnan Polatlaştınız. Şu kadara satın aldık şu kadar sattık falan.

Evet bunlar önemli ama daha da önemlisi başarı.

Sonuçta bu oyuncular futbol yaşantılarının en verimli dönemlerini bizde oynayacaklar. Bu adamlar takımı şampiyon yapıp şampiyonlar ligine götürdükten sonra zaten bonservis bedellerini hayli hayli karşılamış olacaklar. Hatta üstüne bize de kar payı bırakmış olacaklar. ;)

edit.

Siz de iyice Adnan Polatlaştınız. Şu kadara satın aldık şu kadar sattık falan.

Evet bunlar önemli ama daha da önemlisi başarı.

Sonuçta bu oyuncular futbol yaşantılarının en verimli dönemlerini bizde oynayacaklar. Bu adamlar takımı şampiyon yapıp şampiyonlar ligine götürdükten sonra zaten bonservis bedellerini hayli hayli karşılamış olacaklar. Hatta üstüne bize de kar payı bırakmış olacaklar. ;)

Bence bi futbolcunun en verimli dönemi kendini kanıtlamak, daha üst seviyelere çıkmak için mücadele verdiği ve hala gençliğinin enerjisini taşıdığı 21-29 yaş aralığıdır. Ancak bu oyuncuya göre farklılık gösterebilir. o yüzden kesin bir genellemeye yaparsam yanlış olur.

Alış-şatış, kar-zarar demişken bu sene yapılan transferlerin satılan oyuncularımızdan gelen parayla gerçekleşebildiğini düşünürsek oyuncunun klubüne ödene paranın satarken başka klupten geri dönmesi çok önemli.

Adı gene isimlerden orta alan için bradey veya ilerisi için ireland veya ederson (bu isimler geçti die söylüyorum) isimlerinden birisi gelseydi 23-24 yaşlarında zarar etmek bi yana muhtemelen şampiyon olmamız halinde 3-5 kar yapabilirdik belki.

yine de çok önemli isimler galatasarayımıza hayırlı olur umarım

Transferler yatmiŞ galİba:(

scoutgs de yorumlarda da yatmış gibi konuşmuşlar,inşallah tsn yanılır

scoutgs den üyeligi olan yada tanıdıgı olan biri görüşsün bizahmet ozaman

Bütün gazeteler Rosicky haberlerini kaldırdı.

bu gsscout sitesine nsl üye olunur ? üyen olan varsa forumda daha detaylı bilgi sağlayabilme ihtimali var mI ? bilemiyorm açıkçası şaştım kaldm . türkspor uzun zamandır takip ettiğim ve açıkçaı inandığın site ama innmak istemiyorum bu son haberine :D :D ve gsscout ile fossa o kadar transfer bildi deniyor. ben takip etmiyorum bu siteleri bu güne kadar.

Bu transferler yatarsa büyük fiyasko olur.

Polak ve Grella açıklanıyormuş üstüne, düşünmek bile istemiyorum. :o

ööööööffffffffffffff:o,anasını satayım ya yemişim gazeteleri medyayı,citroen edin,scoutgs kesin diyosa kesindir,aynı medya polak geldi polak geldi diye mal mal haber yapan herifler.

Tamam beyler Duyum Mod umuz teyit almıştır. SIKINTI YOK ;)

Scoutgs söylediklerinin arkasinda.

Imzalar atilmadan kimseyi aciklamayaciz dediler. Sifre'de vermiyecez dediler.

Dün aksam hareketlenme oldu forumda (scoutgs), ve bugün Rosicky ve Ledesma haberi var. Ve adamlar haberin arkasindalar. Demekki imzalar atildi isimler aciklandigina göre!

Ornek:

Neden bu TSN saçma sapan haberler yapıyo simdide?

"ledesma yatıyo mu?" diye haber yapmışlar...

Verilen cevap:

Bizi ilgilendirmiyor arkadaşlar biz önümüze bakalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt