Topun Oyunda Kaldığı Süreyi Artırmaya Yönelik Çözümler

Melih Peker

Analiz Süren
Şef Gümüş Kıvrım
* En önemli ve mühimi sakatlık bahanesiyle yerde yatan ve oyunun durmasına yol açan oyunculara yönelik hamle olacaktır.

1.Sakatlık nedeniyle yerde yatan oyuncu 10 sn içerisinde yerden kalkmıyorsa kulüplerden bağımsız bir sağlık ekibi hakemin onayını alarak sedye ile içeri girip oyuncuyu kenara alacak.Eğer oyuncu sedye içeri girmesine rağmen kalkıp oyuna devam etmek isterse sarı kart görecek.

2.Kalecilerin topu oyuna sokması için süre belli ve aşımı direk sarı kart ile cezalandırılacak.

3.Orta hakem uzatma dakikalarında duran ve uzayan süreyi +sürenin bitmesi ile birlikte eliyle işaret ederek gösterecek böylece uzatma esnasında oynanmayan sürede oynanmış olacak.
( +4,+2 gibi)

Tartışınız ..

Sağlık ekibinin sahaya girdiği durumlarda oyuncuyu belli süre oyuna almamak olabilir. Gerçekten sakatsa ve müdahele ediliyorsa zaten birkaç dk. oyuna giremeyecektir. Oyunu soğutmaya yönelik yapan da o sürede takımını eksik bırakmayı göze alsın.

Futbolun boku çıktı
Z kuşağı pek iplemiyor
Zamanla sıradan bir spora dönecek gibi
Cl tarzı turnuvasal yaklaşımlarla ,zevkli hale getirlmezse yakın gelecekte şaçma bir hal alacak.
Lokal lig
Lokal oyuncu
Lokal hakem
Lokal kazanç
Platformların bokluğu(bariz tr ligi ) çeşitliliği olmayan yayın anlayışı

bir çırpıda göze batan şaçmalıklar

Güzel konu reyis

Maçlar 90 dk ama 20dksi değişiklikler,sakatlıklar,kaleci vuruşları,duran toplar,taçlar derken çöpe gidiyo

burda hakem saatini
,kaleci autu,oyuncu tacı kullanana kadar çalıştırmayacak,değşiklik işaretindede durduracak kronometreyi sakatlıktada

hem maçın heyecanı kısmen ölmez,hem 90dknın 90dksını dolu dolu izleriz,hem değişiklikte yavaş hareket edenle aut vuruşunu geciktirdi diye kimse boşu boşuna kartta yemez

en kilit nokta bu,özellikle anadolu kulüpleri büyüklerle oynadıkları maçta öndelerse sonlara doğru kendini yere atıp kramp girdi ayağına yatıyolar hepsinin önüne bunla geçebilirsin

teknoloji çok gelişti,özellikle teniste adam vuruyo saniyesinde içerdemi dışardamı gösteriyolar uyguluyolar,bizde iki saat var incelemesi sürüyo,işi teknolojiye yıkıp sadece 1 tane kararları uygulayacak hakem olsa yeter maçlarda,gol ve ofsayt tespitinin yanı sıra fauulle penaltı pozisyonlarınada teknoloji müdahale etse keşke

faul demişken bizim süper ligde ortalama bir maçta çalınan 15 faulun 10-12si faul değil

premier ligi izlesin hakemler ota boka faul çalınmaması gerektiğini öğrensinler,premier lig über örnekmi oldu dün kopenhagın maçını izledim adamlar kemik gibi top oynuyolar gidip danimarka liginide izleyebilirler,japonya ligindeki bi maçada 20 dakka baktım faulun babası olan pozisyonlarda bile düşen oyuncu nerdeyse özür dileyecek herkesten yere düştüğü için

Güzel konu reyis
...

premier ligi izlesin hakemler ota boka faul çalınmaması gerektiğini öğrensinler,premier lig über örnekmi oldu dün kopenhagın maçını izledim adamlar kemik gibi top oynuyolar gidip danimarka liginide izleyebilirler,japonya ligindeki bi maçada 20 dakka baktım faulun babası olan pozisyonlarda bile düşen oyuncu nerdeyse özür dileyecek herkesten yere düştüğü için
Bu faul isine ben de taktim, türkiyefe futbol tam bir tiyatro hakenlerde mecbur eyyama kaciyor, yoksa oyun cigrindan cikiyor. Aslinda bazilari Iyi niyetli akiciligi korumaya calisiyor ama oyuncular öyle seytan ki, hemen bi pislik hemen bi yaygara cikartiyor.

Ben bunlari izlemek zorundamiyim ya!

Bunun nasil önüne gecilebilir bilmiyorum ama milletce bi sinirlerimizin alinmasi gerekiyor galiba.

Hakemlerin Türkiye´de isine geliyor. Oyunu yavaslatirsak hem daha az hata yapma ihtimalimiz olur, hemde hata yapabilecegimiz süreyi azaltiriz kafasinda mac yönetip, saha icindeki futboldan zaman caliyorlar. Bunun bas Papaz´i da herkesin bildigi gibi Cüneyt Cakir´dir. Diger hakemlerde bu hakem papazini örnek aliyorlar elbette. Ayni zamanda FIFA´da reputasyonu olan bir hakem oldugu icin, cok daha rahat operasyonlar cekebiliyor, bu hafta da oldugu gibi. Cünkü bu durum kendisi üzerinde suni bir güven duygusuna sebebiyet veriyor.

IFAB´da cok fazla gri olan kural var, ve hakemin taktir hakkinin da bu yüzden sinirlari bir hayli genis. Nekadar mac, nekadar pozisyon okadar tartismali karar, okadar baski ve bas agrisi.

Sunun hesabi yapildi mi bilmiyorum, ama Türkiye´de spor programlarinda 90% hakem hatalari tartisiliyor. Bilende konusuyor bilmeyende, sonra bir seytan cikiyor hakim olmadigi kurallar ile ahkam kesip, kurallara göre dogru, ama ben vermem gibi sözler sarfediyor.

Bu ortamda saglikli bir Merkez Hakem Kurulunun olma ihtimali de yok zaten. Günün sonunda profesyonel ekmeginin pesinde insanlar. Insanlari seytanliga tesvik etmeyecek, kafasina seytanin girmesini engelleyecek bir ortam gerekiyor.

Abi en temizi basketbolda oldugu gibi oyun durunca kronometreyi durduracaksin. Her bir devreyi 30dk yapacaksın. O zama görürler ebesinin a..... Birde beraberlige para vermiyecen. Hatta her 3 beraberlige - 1 puan vereceksin. Yiyorsa yatsınlar.

Türkiye ligi için konuşursak özellikle oyun içerisinde çok basit fauller çalınıyor oyun çok fazla duruyor. Selçuk senelerce pozisyon olmayan veya tehlikeli olmayan yerlerde yere oturup faul aldı. Anderlecht maçında yaptı aynısını hakem takmadı bile golü yedik sonra itirazdan kırmızı kart gördü. Bunu takım için değil kendi aciz futbolunu gizlemesi için yaptı. Öncelikle bu saçma faullere son verilmesi lazım. Oyunun durduğu zamanlarda basketboldaki gibi süreyi durdurmak güzel fikir. Var hakemleri bu süreyi de düzenleyebilir. Dakika tam 90 oldu mu pozisyon tehlikesi yoksa tak diye biter maç herkes buna göre oynar.

Kaliteli futbolcular, hocalar, hakemler ile olur ancak.

Bknz premier league

* En önemli ve mühimi sakatlık bahanesiyle yerde yatan ve oyunun durmasına yol açan oyunculara yönelik hamle olacaktır.

1.Sakatlık nedeniyle yerde yatan oyuncu 10 sn içerisinde yerden kalkmıyorsa kulüplerden bağımsız bir sağlık ekibi hakemin onayını alarak sedye ile içeri girip oyuncuyu kenara alacak.Eğer oyuncu sedye içeri girmesine rağmen kalkıp oyuna devam etmek isterse sarı kart görecek.

2.Kalecilerin topu oyuna sokması için süre belli ve aşımı direk sarı kart ile cezalandırılacak.

3.Orta hakem uzatma dakikalarında duran ve uzayan süreyi +sürenin bitmesi ile birlikte eliyle işaret ederek gösterecek böylece uzatma esnasında oynanmayan sürede oynanmış olacak.
( +4,+2 gibi)

Tartışınız ..

Stop clock = 0 tartisma

Katılmakla birlikte, rezil Türk hakemleri adam gibi maç yönetmeye teşvik edilmeli. Her dokunuşa düdük çalıyorlar. Tr liginde maç 90 dk değil, 40 dk falan sürüyor. Geri kalan süre sakatlık, her kendini yere atana faul çalınması gibi şeylerle geçiyor. İkili mücadele denilen kavram yok bu ligde. Rakip aptalca bir hata ile topu kaybetmedikçe ondan o topu alamazsın. Çünkü fizik gücünü kullanıp topu almaya kalkarsan rakibin sniper ile vurulmuş gibi atlayacaktır, hakem de sorgusuz sualsiz faul verecektir. Bunun bir sebebi de hakemlerin korkak olması. Var sistemini de tamamen yanlış kullanıyorlar. Ağır çekimde her faul kırmızı kartlık gibi oluyor ve çat diye çıkarıyorlar kartı. Bana göre kasti olarak rakibe sert hamle yapılmadığı sürece kırmızı kart olmamalı. Var geldi Türk futbolu onu bile rezil hale getirmeyi başardı. Elbette futbola siyasetin girmesi de futbolu bitiren en büyük unsurlardan biri.

su soruyu soralım kendimize

takimimiz son iki maçı kotuoyunla yere yatarak veya zaman geçirerek kazanıyor ve sonrasında bir renktasimiz gelip bu nasıl oyun zerre keyif almadım diyor

sizce bu forumda bile başına ne gelir

taraftar bile iyi futbol talep etmiyor ki

su soruyu soralım kendimize

takimimiz son iki maçı kotuoyunla yere yatarak veya zaman geçirerek kazanıyor ve sonrasında bir renktasimiz gelip bu nasıl oyun zerre keyif almadım diyor

sizce bu forumda bile başına ne gelir

taraftar bile iyi futbol talep etmiyor ki
edince hain ilan edildik Emre

Basketbol veya futsaldaki gibi süreyi geri sayım olarak ayarlayıp topun durduğu zamanlarda süre durdurulsa nasıl olur? Futbolda oyun çok fazla durduğu oyunun durmasına sebep olacak etmen çok fazla olduğu için pratikte zor olabilir belki bilmiyorum ama değerlendirilebilir belki.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu faul isine ben de taktim, türkiyefe futbol tam bir tiyatro hakenlerde mecbur eyyama kaciyor, yoksa oyun cigrindan cikiyor. Aslinda bazilari Iyi niyetli akiciligi korumaya calisiyor ama oyuncular öyle seytan ki, hemen bi pislik hemen bi yaygara cikartiyor.

Ben bunlari izlemek zorundamiyim ya!

Bunun nasil önüne gecilebilir bilmiyorum ama milletce bi sinirlerimizin alinmasi gerekiyor galiba.
bir de yüze el dirsek temas etti mi abartılı kendini yere atıp kıvrananlar var.Baktılar sürekli hakem kart veriyor artık bizim oyuncular da yapıyor.
mohammedin dirseğine kırmızı , falcaonun keza gördüğü kırmızı resmen komedi.

beni mhk başkanı yapsınlar düzelteyim.

bunu düzeltmek kolay arkadaşlar, herkes yapar ama yapmak istemiyorlar. sizin gördüğünüzü onlar da görüyor merak etmeyin.

Bütün bunlar yerine yapılacak çok basit bir kaç hamle var. Getir yabancı hakem bu yerde yatanları sallamasin oyunu devam ettirsin, İki takım böyle gol yiyip puan kaybettimi hocalar nasılda oyunculara tembihlere başlar aman yerlere yatmayın diye. Görüyoruz Avrupa'da yerde yatıyor oyuncu tabi inandırıcı değil. Hakem devam işaretini çaktı mi nasılda kalkiyolar. Kalkamazsa gol yerse takımı ihale ona kesilecek nede olsa. Birde okadar aptalca algılar yapılıyor. Birazda düzenbaz sahtekar futbolcuları deşifre edip onlar üzerinden algı yapsınlar bak nasil düzeliyor.

Düşünün bir futbolcu. Ligin iki yarisinda iki ayrı forvetimize kırmızı yedirtti. İki kırmızıdada adam topa değil kafası ile oyuncularımızın eline koluna dalıyor bile isteye. Daha felaketi var diye bir sistem var hala hakemler bunu yiyor. Oyunu soğutma olsa keşke bütün yaptıkları. Gerçekten bu karaktersizligi yapanları ifşa etmek bunlar üzerinden algı oluşturmak lazım ki birdaha kimse yapmasın. Bunu Galatasaray özelinde değil bütün büyük takımlara yapıyorlar bunu. Yapmayın kardeşim çıkın adam gibi dürüstçe oynayın. Sahtekarlık en kötü hastalıktır. Şu bize kırmızı yedirten eleman başka ligde olsa yerin dibine sokmuşlardi. Medya zaten adamı rezil ederdi. Ama bizde rant kavgası yüzünden kimse konuşmak istemiyo. İşin absürd tarafı bir Galatasarayli yorumcu bile bunu bu şekilde dile getirmedi. En vasıfsız olan yorumcular bizde zaten.

Işler biraz kötüye gidince bazi marjinal zatlar ortaya çıktılar. :d

Geri
Üst Alt