Tozluyaka | FOX TV

Gökhan Sancak

~ Le père de Yağız ~
GalataSarayı Efendileri
images

Her Pazartesi 20:00’da FOX TV’de..

İki farkli dünyaya ait gençlerin, aralarındaki sınıf farkına rağmen geliştirdikleri dostlukları ve umutlarını kaybetmeme hikayeleri.

"Şans bile yolunu şaşırmadan uğramazdı Tozlu yaka’ya ama bodoslama daldı birbirlerini kardeş seçenlerin arasına… Umudun yolculuğu başladı bu defa... Geçtikleri her sokağa, adını söyledikleri her insana, zulüme, adaletsizliğe, sevgiye aç olanlara dokunmalarını sağladı… Bu herkesin hikayesiydi. Onlar sadece içimizdeki şanslı olanlardı."

Dizinin oyuncu kadrosunda genç ve usta pek çok isim bulunuyor.

Emre Kınay,
Tayanç Ayaydın,
Dolunay Soysert,
Nebil Sayın,
Kadim Yaşar,
Nur Yazar,
Kaan Mirac Sezen,
Oğulcan Arman Uslu,
Duygu Özşen,
Özgür Foster,
Ahmet Haktan Zavlak,
Ecem Çalhan,
Ulvi Kahyaoğlu,
Serra Pirinç,
Çağla Şimşek,
Can Bartu Aslan,
Durukan Çelikkaya.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dizi hakkında görüşlerini merak ediyorum üstad.

İlgiyle takip ediyorum ben çünkü.

@Suat Kara

fragmanında toz duman çalan dizi

İlk bölüm güzeldi, ilgimi çekti izlemeye devam edeyim dedim üçüncü bölümden sonra izlemeyi bıraktım. Beğenmedim, ayrıca şu Emre Kınay denilen fenerliye de acayip uyuzum.

Dizi hakkında görüşlerini merak ediyorum üstad.

İlgiyle takip ediyorum ben çünkü.

@Suat Kara

sevgili gokhan,

oncelikle deger verip dizi nin basligini acmandan dolayi tesekkur ediyorum kendi adima.

sevgili @Murat Durmaz la bu diziyi konusmustuk ,kulaklari cinlasin.

diziye gelirsek nacizane gozlemlerim :

bu tur dizilerde oyuncu grubunu ikiye ayirip yorumlamayi dogru buluyorum sahsen.
ogrenci grubu kadrosu - tecrubeli oyuncu kadrosu :

*tecrubeli kadro dan dolunay soysert, emre kinay , tayanc ayaydin'in performanslarini merak ettigim icin diziye baslamak istemistim.
*genc kadro dan tek tanidigim isim, basrol kiz'in karadeniz yaz dizisindeki dogal performansindan dolayi ~ bu yeni dizi de daha onde oldugu bir rolde(genc kadro da basrollerden biri, basrol cocugun olasi partneri) *ecem calhan'in nasil birr performans sunacagina dair ilk bolume sans vereyim demistim.... sonrasi youtube tandansli takip etmeye calistim .

ilk bolumu bayagi begenmistim.enerjisi bol bir bolumdu.sonu yok artik denilen turde bir ilk bolum finali idi kanimca.

diziyi konsept olarak bazi yonlerden *medcezir dizisine benzettim. okul, okul sahibi ,sahibin oglu/ takinti derecesinde sevdigi basrol kiz, kizin ise gonlunun yeni gelen cocuga kaymasi,,,
< * medcezir de hor gordukleri fakirsin eziksin bakisini laflarini bol yaptiklari_mahalle den gelip basrol kizin kalbini calan *cagatay rolunu *bu dizi de ise *tanidik_olmayan birine vermisler gibi...

orda okula girisi kerpeten ali dolayli kabul etmisti cagatay kardesimiz, burda ise yine okul,giris mevzusu var,fakat giris amaci farkli.... zaten aksiyonlar burdan sonra basliyor bu yeni dizi ozelinde... is resmen senaristin kalemine kalmis gibi - isi zor... ana hikaye ilk bolumdeki olay bazli ilerliyor,,, bir yerden sonra ortayola baglanip(katil kim vs cozumlenip) genel sahaya gecis yaparlar gibi < = > medcezir dizisindeki gibi ara yan aksiyon dram ask mesk soslu konularla ilerleyeceklerini tahmin ediyorum....

medcezir'in produksiyon biraz daha genis ve kaliteli idi bence. genc kadro da yetenekli isimler vardi yan basrollerde bile... misal cagatay ve serenay onde olmasina ragmen diger iki basrol kanimca daha yetenekli isimlerdi,,, zaten hepimiz biliyoruz oynadiklari filmleri dizileri.. haar erguclu , taner olmez ,,vsvsvs.....

*burda ise noname isimler cok gibi ozellikle gencler grubunda....

birde mezcezir disinda bir dizi daha vardi ona benzettim bazi yonlerden;
*benim adim gultepe.dizisi.,,,cok erken yayindan kalkmisti.

son olarak,
zaten bu diziyi de kanimca simdilik tasiyan kesim *tecrubeliler grubu...
ozellikle son 2 bolumdur bariz *dolunay soysert oyunculuk resitali sunuyor- bolumleri tasidi adeta...
*emre kinay yine istim ustunde soguk bir rolde. gunesin kizlari dizisinde begenmistim oyunculugunu...
*tayanc'in sesi cok cok iyi. dinlendirici bir havasi var aksiyon ve sinirlenmedigi sahnelerdeki sohbetinde ....
dolunay ile iyi bir ikili oldular. bence.

- dizinin omru ne kadar olur bilemiyorum. misal, *kardeslerim diye bir dizi var, ben hic bakmadim, fakat onun gibi uzun da surebilir.... medcezir gibi tadinda klasik de olabilir .... gidecegi yer hangi tarafa yakin turde ilerleyecegine de bi nevi ipucu... bir den tepetaklak da olabilir. konu acmaza veya sundurulurse vs vb...

ustte de dedigim gibi, ana konu ilk bolum de bold sekilde islendi, ordan ilerlediler, son bolum ozelinden bakarsam,
alt ve yan konular dizi de one cikarilmali, uzun vadeli olmasi adina...
diger turlu klasik lise dizisi /kardeslerim gibi kendi dunyasinda kavrulur kanal d arkasinda durursa....

okul dizisi bu donem birden fazla.
*tozlu yaka
*duy beni
*gelsin hayat bildigi gibi...
benim siralamam hem oyunculuk geneli hem hikaye, hem muzik ve cekimlerin farkli olusundan dolayi,
salt okul degil ,yaz sezonu degil, genel sezon dizilerinin uzerinde bir is oldugunu dusunuyorum ghbg dizisinin....

bu dizi disinda, tozluyaka mevcut oynayan diziler de enerjisi iyi olan bir is. tecrubelilerin sahnelerinin her bolum fazla olmasi kanimca arti yonu bu dizinin omrune dair......

burdan bolumleri yorumlariz . iyi oldu dizinin basliginin acilmasi.
keza , *fragmanlari da eklersek , bu baglamda da yorum yapabiliriz gerekirse.

iyi seyirler dilerim.

sevgili gokhan,

oncelikle deger verip dizi nin basligini acmandan dolayi tesekkur ediyorum kendi adima.

bu tur dizilerde oyuncu grubunu ikiye ayirip yorumlamayi dogru buluyorum sahsen.

*tecrubeli kadro dan dolunay soysert, emre kinay , tayanc ayaydin'in performanslarini merak ettigim icin diziye baslamak istemistim.
*genc kadro dan tek tanidigim isim, basrol kiz'in karadeniz yaz dizisindeki dogal performansindan dolayi ~ bu yeni dizi de daha onde oldugu bir rolde(genc kadro da basrollerden biri, basrol cocugun olasi partneri) *ecem calhan'in nasil birr performans sunacagina dair ilk bolume sans vereyim demistim.... sonrasi youtube tandansli takip etmeye calistim .

ilk bolumu bayagi begenmistim.enerjisi bol bir bolumdu.sonu yok artik denilen turde bir ilk bolum finali idi kanimca.

diziyi konsept olarak bazi yonlerden *medcezir dizisine benzettim. okul, okul sahibi ,sahibin oglu/ takinti derecesinde sevdigi basrol kiz, kizin ise gonlunun yeni gelen cocuga kaymasi,,,
< * medcezir de hor gordukleri fakirsin eziksin bakisini laflarini bol yaptiklari_mahalle den gelip basrol kizin kalbini calan *cagatay rolunu *bu dizi de ise *tanidik_olmayan birine vermisler gibi...

orda okula girisi kerpeten ali dolayli kabul etmisti cagatay kardesimiz, burda ise yine okul,giris mevzusu var,fakat giris amaci farkli.... zaten aksiyonlar burdan sonra basliyor bu yeni dizi ozelinde... is resmen senaristin kalemine kalmis gibi - isi zor... ana hikaye ilk bolumdeki olay bazli ilerliyor,,, bir yerden sonra ortayola baglanip(katil kim vs cozumlenip) genel sahaya gecis yaparlar gibi < = > medcezir dizisindeki gibi ara yan aksiyon dram ask mesk soslu konularla ilerleyeceklerini tahmin ediyorum....

medcezir'in produksiyon biraz daha genis ve kaliteli idi bence. genc kadro da yetenekli isimler vardi yan basrollerde bile... misal cagatay ve serenay onde olmasina ragmen diger iki basrol kanimca daha yetenekli isimlerdi,,, zaten hepimiz biliyoruz oynadiklari filmleri dizileri.. haar erguclu , taner olmez ,,vsvsvs.....

son olarak,
ozellikle son 2 bolumdur bariz *dolunay soysert oyunculuk resitali sunuyor- bolumleri tasidi adeta...
*emre kinay yine istim ustunde soguk bir rolde. gunesin kizlari dizisinde begenmistim oyunculugunu...
*tayanc'in sesi cok cok iyi. dinlendirici bir havasi var aksiyon ve sinirlenmedigi sahnelerdeki sohbetinde ....

- dizinin omru ne kadar olur bilemiyorum. misal, *kardeslerim diye bir dizi var, ben hic bakmadim, fakat onun gibi uzun da surebilir.... medcezir gibi tadinda klasik de olabilir .... gidecegi yer hangi tarafa yakin turde ilerleyecegine de bi nevi ipucu... bir den tepetaklak da olabilir. konu acmaza veya sundurulurse vs vb...

ustte de dedigim gibi, ana konu ilk bolum de bold sekilde islendi, ordan ilerlediler, son bolum ozelinden bakarsam,
diger turlu klasik lise dizisi /kardeslerim gibi kendi dunyasinda kavrulur kanal d arkasinda durursa....

*tozlu yaka
*duy beni
benim siralamam hem oyunculuk geneli hem hikaye, hem muzik ve cekimlerin farkli olusundan dolayi,
salt okul degil ,yaz sezonu degil, genel sezon dizilerinin uzerinde bir is oldugunu dusunuyorum ghbg dizisinin....

bu dizi disinda, tozluyaka mevcut oynayan diziler de enerjisi iyi olan bir is. tecrubelilerin sahnelerinin her bolum fazla olmasi kanimca arti yonu bu dizinin omrune dair......

iyi seyirler dilerim.
Aynen abi az konuşmadık bu dizi hakkında :D Teşekkür ederim ben de iyi seyirler dilerim abi :)

İlk bölüm güzeldi, ilgimi çekti izlemeye devam edeyim dedim üçüncü bölümden sonra izlemeyi bıraktım. Beğenmedim, ayrıca şu Emre Kınay denilen fenerliye de acayip uyuzum.

Bir çok Türk dizi klişeleri var haklısın. Ama sardı beni baya.

sevgili gokhan,

son olarak,

*tozlu yaka
*duy beni

iyi seyirler dilerim.

Öncelikle yorumun için teşekkürler Suat.

Emre Kınay’ın bu tarz manyak adam rolleri çok hoşuma gidiyor. Zevkle izliyorum. Güneşin Kızlarında da böyleydi. Çok iyi bir oyuncu zaten. Yılan Hikayesinden beri yakın takip ediyorum.

Dolunay hanın döktürüyor zaten.

Öncelikle yorumun için teşekkürler Suat.

*Emre Kınay’ın bu tarz manyak adam rolleri çok hoşuma gidiyor. Zevkle izliyorum. *Güneşin Kızlarında da böyleydi. Çok iyi bir oyuncu zaten. Yılan Hikayesinden beri yakın takip ediyorum.

Dolunay hanın döktürüyor zaten.

rica ederim.

emre kinay'in diziler de belli bir cizgisi var genelde. son dizilerinden biri istisna idi, #ramo .
bu dizide oynadigi roller kendisine yakisiiyor bence de. tipki gunesin kizlari dizisindeki gibi...
tiyatro yonunu cok begenirim kendisinin. degerli bir oyuncudur. filmlerini de izlerim. misal , #insaat 1-2 filmi farkli bir tarzdi kendisi ozelinde.

bu dizi de malesef cetin bir rakibi var. *tayanc cok iyi oynuyor._zaten iyi tarafta. 1-0 onde basladi.

dizi, * tecrubelilerin sahnelerinin bol olmasi kaydiyla genel izleyiciyi de cekebilir. diger turlu salt okul dizisi olarak ilerlemesi buyuk olasilik... *katil konusu tam olarak bitirildikten sonra, nasil bir ilerleyis yapacaklar ~ asil bu kritik- dizinin omrune yonelik km'lik soru kutlesi baglaminda.....

medcezir gibi bir gidisat yapabilirler mi...
kardeslerim gibi mi ilerlerler...
bu iki denklemden ilkini tutturmak zor ama denenebilir...
digeri zaten halihazir da var olan bir dizi genel sezon oynuyor .

iyii seyirler,

Serra Hanım çok güzel ve zarif.
serra kimdi ?
zeynep/zeyno karakteri mi ?

<=> sayet o ise, *son bolum de bayagi degisim yasadi gorunum vs olarak.

bolum cok ilginc gecmis anlatilanlara gore.,benim de izledigim kimi sahnelerden dolayi - izlemis oldugum *medcezir ve de izlemedigim populer genclik dizisi olan *kardeslerim dizisi sentezi bir hal aldi gibi - ozellikle son bolum ozelinde gorusum bu yone kaydi.
@Gökhan Sancak .

dizi nin kadin *basrolu yanlisim yoksa *kuzey yildizi ilk ask dizisinde oynayan oyuncu olmasina ragmen-sahneleri cok az..

*erkek basrol ali olsa da, kanimca *berk rolunde oynayan oyuncu cok iyi bir performans sergiliyor. medcezir de cagatay'in rakibi gibi -kendisi de bu dizi de saglam oyunculuk sergiliyor. bu bolum 1numara sirasi kendisinin nazarimda.

serra kimdi ?
zeynep/zeyno karakteri mi ?

<=> sayet o ise, *son bolum de bayagi degisim yasadi gorunum vs olarak.

bolum cok ilginc gecmis anlatilanlara gore.,benim de izledigim kimi sahnelerden dolayi - izlemis oldugum *medcezir ve de izlemedigim populer genclik dizisi olan *kardeslerim dizisi sentezi bir hal aldi gibi - ozellikle son bolum ozelinde gorusum bu yone kaydi.
@Gökhan Sancak .

dizi nin kadin *basrolu yanlisim yoksa *kuzey yildizi ilk ask dizisinde oynayan oyuncu olmasina ragmen-sahneleri cok az..

*erkek basrol ali olsa da, kanimca *berk rolunde oynayan oyuncu cok iyi bir performans sergiliyor. medcezir de cagatay'in rakibi gibi -kendisi de bu dizi de saglam oyunculuk sergiliyor. bu bolum 1numara sirasi kendisinin nazarimda.
Olaylar çok sakız ediliyor. Uzadıkça uzuyor. Yeni bir ipucu buluyorlar, orada kalıyor. Sonr abaşka ipucu falan filan. Hiç kimse ciddi şekilde sorgulamıyor bir kanıt bulduklarında.

Ali karakteri de aşırı abartılı kurgulanmış. Herkes ağzına bakıyor. Hiç sevmiyorum böyle hikayeleri.

Geçen bizim bölümdeki hemşire hanım izliyordu
Bu ne dedim

ne bilem öyle açık kalmış dedi

bu da böyle bir anımdır

Olaylar çok sakız ediliyor. Uzadıkça uzuyor. Yeni bir ipucu buluyorlar, orada kalıyor. Sonr abaşka ipucu falan filan. Hiç kimse ciddi şekilde sorgulamıyor bir kanıt bulduklarında.

Ali karakteri de aşırı abartılı kurgulanmış. Herkes ağzına bakıyor. Hiç sevmiyorum böyle hikayeleri.

malesef bu tur genclik/okul vs dizilerinde *daha_belirgin bu gibi noktalar.
maksat sure dolumu ve sezonu cikarma - ozellikle * 13 bolume ulasirlarsa yurtdisi satisi hakkini elde etme sanslari yukseliyor.
< 13 den sonra *salma durumu olan diziler cok .
yurtdisi_satisi yapilir yapilmaz > akabinde fanlara oynama dolayli sahneler ve bolumler cekiliyor .
klasik denklemler.istisnalar disinda....

kanit vs olayi su son bolume kadar ciddi ilerliyordu, son bolumle bi donemece girdi bu dizi - ustte de belirttigim gibi;
kardeslerim/medcezir sentezini yapmaya ugrasiyorlar... dizinin ilk baslangic hikayesi/cinayet vs onumuzdeki bolumlerden sonra daha bi arka planda kalir gibi-son bolumde oldugu gibi...
artik dizi, genclerin kaynasmasi,kiskancliklar shiplemeler vs ile ilerler gibi... bunu isteyen kesim ,az once bahsini ettigim dizilerin kesimi gib,,ozellikle *kardeslerim dizisinin gencler arasinda sanal de tutmasi, haliyle yenilerini de o yone dogrultuyor .

ali karakteri basrol oldugundan abarti noktasi cok yapiliyor - kusuru yok gibi vsvs... inandiriciligini yitiriyor.
misal, benim adim gultepe dizisi vardi, orda da bu tur bi mahalle vardi, tolga saritas,ekin vs bu derece sivriltilmemisti.

sahsen tv den bakmiyorum. bu diziye sadece kimi *youtube_sahneleri ozelinde bakmamin nedeni, tecrubeli oyuncularin solo ve karsilikli dokturmeleri.
*dolunay,emre ,tayanc uclusu,,hatta su icerde/cukur dizisinde oynayan oyuncu da keza oyunculugu ile bir nebze diziye bu sahneleri youtube dan ayri izlemee sebebi... digeri sahneleri izlemek icin dizinin kaliteli olmasi gerekirdi medcezir,gunesin kizlari, basarili ornekler bu minvalde... ordan bi cok genc oyuncu bayagi yol aldi kariyer bazli...

son olarak bu dizi de, genclerden onunu cok acik buldugum iki isim, *berk karakteri - bir de diger dizi den bildigim cemre karakteri(ecem calhan). iyi bir stilleri var sahneleri samimi. ikisinin performanslari basarili idi izledigim sahneler ozelinde.

iyi seyirler izleyenlere.

Geri
Üst Alt