sevgili gokhan,
oncelikle deger verip dizi nin basligini acmandan dolayi tesekkur ediyorum kendi adima.
sevgili
@Murat Durmaz la bu diziyi konusmustuk ,kulaklari cinlasin.
diziye gelirsek nacizane gozlemlerim :
bu tur dizilerde oyuncu grubunu ikiye ayirip yorumlamayi dogru buluyorum sahsen.
ogrenci grubu kadrosu - tecrubeli oyuncu kadrosu :
*tecrubeli kadro dan dolunay soysert, emre kinay , tayanc ayaydin'in performanslarini merak ettigim icin diziye baslamak istemistim.
*genc kadro dan tek tanidigim isim, basrol kiz'in karadeniz yaz dizisindeki dogal performansindan dolayi ~ bu yeni dizi de daha onde oldugu bir rolde(genc kadro da basrollerden biri, basrol cocugun olasi partneri) *ecem calhan'in nasil birr performans sunacagina dair ilk bolume sans vereyim demistim.... sonrasi youtube tandansli takip etmeye calistim .
ilk bolumu bayagi begenmistim.enerjisi bol bir bolumdu.sonu yok artik denilen turde bir ilk bolum finali idi kanimca.
diziyi konsept olarak bazi yonlerden *medcezir dizisine benzettim. okul, okul sahibi ,sahibin oglu/ takinti derecesinde sevdigi basrol kiz, kizin ise gonlunun yeni gelen cocuga kaymasi,,,
< * medcezir de hor gordukleri fakirsin eziksin bakisini laflarini bol yaptiklari_mahalle den gelip basrol kizin kalbini calan *cagatay rolunu *bu dizi de ise *tanidik_olmayan birine vermisler gibi...
orda okula girisi kerpeten ali dolayli kabul etmisti cagatay kardesimiz, burda ise yine okul,giris mevzusu var,fakat giris amaci farkli.... zaten aksiyonlar burdan sonra basliyor bu yeni dizi ozelinde... is resmen senaristin kalemine kalmis gibi - isi zor... ana hikaye ilk bolumdeki olay bazli ilerliyor,,, bir yerden sonra ortayola baglanip(katil kim vs cozumlenip) genel sahaya gecis yaparlar gibi < = > medcezir dizisindeki gibi ara yan aksiyon dram ask mesk soslu konularla ilerleyeceklerini tahmin ediyorum....
medcezir'in produksiyon biraz daha genis ve kaliteli idi bence. genc kadro da yetenekli isimler vardi yan basrollerde bile... misal cagatay ve serenay onde olmasina ragmen diger iki basrol kanimca daha yetenekli isimlerdi,,, zaten hepimiz biliyoruz oynadiklari filmleri dizileri.. haar erguclu , taner olmez ,,vsvsvs.....
*burda ise noname isimler cok gibi ozellikle gencler grubunda....
birde mezcezir disinda bir dizi daha vardi ona benzettim bazi yonlerden;
*benim adim gultepe.dizisi.,,,cok erken yayindan kalkmisti.
son olarak,
zaten bu diziyi de kanimca simdilik tasiyan kesim *tecrubeliler grubu...
ozellikle son 2 bolumdur bariz *dolunay soysert oyunculuk resitali sunuyor- bolumleri tasidi adeta...
*emre kinay yine istim ustunde soguk bir rolde. gunesin kizlari dizisinde begenmistim oyunculugunu...
*tayanc'in sesi cok cok iyi. dinlendirici bir havasi var aksiyon ve sinirlenmedigi sahnelerdeki sohbetinde ....
dolunay ile iyi bir ikili oldular. bence.
- dizinin omru ne kadar olur bilemiyorum. misal, *kardeslerim diye bir dizi var, ben hic bakmadim, fakat onun gibi uzun da surebilir.... medcezir gibi tadinda klasik de olabilir .... gidecegi yer hangi tarafa yakin turde ilerleyecegine de bi nevi ipucu... bir den tepetaklak da olabilir. konu acmaza veya sundurulurse vs vb...
ustte de dedigim gibi, ana konu ilk bolum de bold sekilde islendi, ordan ilerlediler, son bolum ozelinden bakarsam,
alt ve yan konular dizi de one cikarilmali, uzun vadeli olmasi adina...
diger turlu klasik lise dizisi /kardeslerim gibi kendi dunyasinda kavrulur kanal d arkasinda durursa....
okul dizisi bu donem birden fazla.
*tozlu yaka
*duy beni
*gelsin hayat bildigi gibi...
benim siralamam hem oyunculuk geneli hem hikaye, hem muzik ve cekimlerin farkli olusundan dolayi,
salt okul degil ,yaz sezonu degil, genel sezon dizilerinin uzerinde bir is oldugunu dusunuyorum ghbg dizisinin....
bu dizi disinda, tozluyaka mevcut oynayan diziler de enerjisi iyi olan bir is. tecrubelilerin sahnelerinin her bolum fazla olmasi kanimca arti yonu bu dizinin omrune dair......
burdan bolumleri yorumlariz . iyi oldu dizinin basliginin acilmasi.
keza , *fragmanlari da eklersek , bu baglamda da yorum yapabiliriz gerekirse.
iyi seyirler dilerim.