Trabzonspor Bankalar Birliğinden Çıkan İlk Kulüp Oldu

Bizde büyük Başkanımız Florya’yı hiç edince çıkacağız.

Vergiler amatörlere ödenmek üzere geri alınıyor zaten şartlara uyulduğunda, adamlar çatır çatır çıktı, Dursun gibi 2.5 sene çıkıcam kolpalarıyla oyalamadı kimseyi.
Vergilerin hepsi geri ödenmiyor amatöre harcanmak için ödenen kısım sadece bir vergi kalemiydi %18 yada %15'lik olan bir vergi dilimiydi diye biliyorum.

Vergilerin hepsi geri ödenmiyor amatöre harcanmak için ödenen kısım sadece bir vergi kalemiydi %18 yada %15'lik olan bir vergi dilimiydi diye biliyorum.
Hangi vergi kalemiydi, hangi vergi dilimiydi? Onun sadece bir limiti var, çoğu takımın vergi ödediği falan yok.

Hangi vergi kalemiydi, hangi vergi dilimiydi? Onun sadece bir limiti var, çoğu takımın vergi ödediği falan yok.
Oyunculara verilen maaş üzerinden %20'lik gelir vergisi kısmı iade ediliyor sadece. BB'den sonra bu vergi ödememe işi olmuyordu eğer yalan değilse biz 3.2 milyar TL SGK ile birlikte vergi vermişiz 2 yılda. Böyle bir şey buldum.

İade kapsamındaki gelir vergisi tevkifatı
Gelir Vergisi Kanunu’nun geçici 72. maddesine göre, 31 Aralık 2023 tarihine kadar sporculara yapılan ücret ve ücret sayılan ödemeler, aşağıdaki oranlarda gelir vergisi stopajına tabi.
■ Lig usulüne tabi spor dallarında;
i) En üst ligdekiler için % 20,
ii) En üst altı ligdekiler için % 10,
iii) Diğer liglerdekiler için % 5,
■ Lig usulüne tabi olmayan spor dallarındaki sporculara yapılan ödemeler ile milli sporculara uluslararası müsabakalara katılmaları karşılığında yapılan ödemelerden %5.
Yayımlanan yönetmeliğe göre, iade uygulamasında, Gelir Vergisi Kanunu’nun yukarıda özetlenen geçici 72. maddesinin birinci fıkrası kapsamında, sporculara ödenen ücretler üzerinden tevkif edilen ve süresinde beyan edilerek vergi dairesine vadesinde ödenen gelir vergisi tutarları dikkate alınabiliyor

Geri
Üst Alt