Transfer Dönemi Hakkındaki Görüşleriniz Nelerdir?

Paradan puldan anlamam. Çok da umurumda değil ama geç olması dışında güzel transferler olduğunu düşünüyorum.

Önceki alınan oyuncular bence çok iyiydi. Son gün alınan 5 oyuncuya bağlı olarakda toplamı yorymlayacaz, onları sahada görmek lazım. Takımın son hafta maçına göre solbek, kanat ve forvet eksikleri çok belliydi.
Icardi ile forvet işi tamam
Rasha ve Yusuf kanat için alındı tamammı?
Solbek yok?
Ross sürprşz oldu yedek stoper alındı.
Mata 10 nunaraya alındı, gereklimi?

Toplsmda solbek eksik bu kötü onun dışında her yere oyuncu alındı hepside iyı kalitede oyuncular olsada kanat konusu bende soru işareti. Kerem ve Yunusun yerletine alınan 2 oyuncuda net işte bu tamam diyemiyorum. Sahaya çıkınca göreceğiz.
Sonuç olarak toplsmda iyi bir transfer dönemiydi ama hala eksikler var.

SM-A525F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

icard sonrası sefer

ve mata hariç

iyi görünüyor

ama önemli olan saha içi

Paramızın pul olması ve çok büyük oranda yabancı futbolcu almamız hasebiyle bence oldukça iyi bir transfer dönemi oldu. Hele geçen seneki zavallılıktan sonra bu sene en azından gözümüz doydu. Heyecan hissettik, psikolojik korku saldık. İki eleştirim var ama biri belki zorunluluktan dolayı olabilir. Çok geç kalındı ve Mata transferi. Son anlara bırakılarak Icardi ve Mata gibi oyuncuların maaşı istediğimiz düzeye çekilmiş olabilir tabi. Taktik yani. Ligin 6. Haftasına girerken as forvetimizin daha yeni geldiği, en iyi ihtimalle 7 veya 8. Haftada oynayabileceği gerçeğini değiştirmiyor bu.

ben yıldız transfer orspusuyum agaa ne var ne yok toplayın laaaaan bir gece ansızın neymar indirilsin. başkan gözü kararttı iyi kadro kurdu gerisi hocada artık.

Gidenlerin bonservis ve yıllıkları ile gelenlerin de yıllıklarını eklersek daha iyi karşılaştırma yapabiliriz

Anket bence yanlis acilmis. İyi kotu ortadan ziyade

5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10

Olarak acilabilirdi.

Hepsinin uyumu ve saha içindeki performansı önemli. Geçen sene de Beşiktaş havaya girmişti uyum sağlanamayınca takla atmışlardı. Oyuncuları harmanlamak, aidiyet duygusu aşılamak hepsinden en üst düzey performansı almak artık hocanın görevi. Başarı yakalamak kolay değil, transfer kadar bütünlükte önemlidir.

Güncel maaş tablosunu ve geçen sezonki maaş tablosu arasındaki farkı merak ediyorum

fıstık gibi, bence güzel takım kuruldu. yabancı sınırı da kalksaydı ...

Kadro kalitesi net şekilde yükseltildi, bunu yaparken kadroda ileride para edebilecek aşağı yukarı 10 civarı oyuncu da oluşmuş oldu.

Oliviera dışında olumsuz bir sözleşme (süre ve miktar olarak) de göremiyorum. Yaşları yüksek olan Mertens, Mata, Gomis hatta Seferovic dahi, bir sonraki sene istersek bizde olmayacak oyuncular.

Sonuç olarak 9/10 veriyorum ben kendi adıma.

Maliyetlerden bağımsız değerlendiremeyiz kesinlikle ve gidenler de önemli.

Transfer dönemi sonunda

Muslera 🇺🇾 2.500.000
Leo Dubois 🇫🇷 1.800.000
Sacha Boey 🇨🇲 480.000
Nelsson 🇩🇰 1.000.000
Mathias Ross 🇩🇰 ???
Van Aanholt 🇳🇱 1.900.000
Lucas Torreira 🇺🇾 2.750.000
Sergio Oliveira 🇵🇹 2.750.000
Fredrik Midtsjo 🇳🇴 975.000
Yusuf Demir 🇦🇹 ???
Milot Rashica 🇽🇰 ???
Juan Mata 🇪🇸 1.800.000 (*)
Dries Mertens 🇧🇪 2.900.000
Batefimbi Gomis 🇫🇷 1.750.000
Mauro Icardi 🇦🇷 3.000.000 (*)

Okan Koçuk 🇹🇷 200.000
Bardakçı 🇹🇷 935.000
Kazımcan 🇹🇷 300.000
Taşdemir 🇹🇷 275.000
Taylan 🇹🇷 170.000
Akbaba 🇹🇷 525.000
Berkan 🇹🇷 410.000
Oğulcan 🇹🇷 260.000
Barış Alper 🇹🇷 250.000
Kerem 🇹🇷 450.000
Yunus 🇹🇷 50.000 -> 450.000
İsmail 🇹🇷 140.000

Emin Bayram 🇹🇷 50.000 (*)
Metehan Baltacı 🇹🇷 50.000 (*)
Atalay Babacan 🇹🇷 50.000 (*)

YUNUS'A ZAM yapılırsa TOPLAM: 28.100.000 Euro ediyor

Rashica, Ross ve Yusuf'un toplam 1.900.00 civarı alacağını düşünüyorum. Bence 30.000.000 Euro civarına kuruldu kadro.

İmza parası ve menajer ücretleri de eklenmeli tabi. Bu durumda 35-40 bandına varan bir maliyet çıkabilir. Bu 30.000.000 net maaş olduğu için de %40 oranında fazlasını ödeyeceğiz kabaca.

10 Milyon menajer ücretleri, transfer için yapılan harcamalar ve imza artı bonuslar desek, 12.000.000 Euro da vergiden gelen ile 52.000.000 Euro gibi bir kadro maliyeti var gibi görünüyor.

Euro'nun 20 TL olacağını düşünürsek Okan Hoca ve ekibinin maliyeti ile birlikte senelik 1.100.000.000 TL gibi bir Futbol A Takımı maliyeti var.

fevkaladenin fevkinde

Yani kaynaklarımız neydi bütçemiz neye elveriyordu bilemiyorum. Para girdisi olarak sadece Marcao'nun satıştan gelen 15 milyon var. Şu bütçeyle yapılabilecek en iyi transferleri yaptık bence. Çok değerli isimler aldık diyebilir. Benim gözdelerim Toreira, Mitçö, Seferoviç, Mertens. Çok çok iyi bir dönem geçirdik.

Yaş dağılımı olarak da beni tatmin eden dengeli bir transfer dönemi oldu. İyi bir harman yaptık

Tebrikler

Sefer transferi yanlış oldu mecbur İcardi alındı.
Yerli ve Kanat eksiğimiz var. Yusuf yerli statüsünde olsaydı çok iyi olurdu.

Geri
Üst Alt