Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar ben #Tete başlığına gidiyorum hakkınızı helal edin

En kötü transfer dönemini geçirip sorunlu, sakat ve bitik oyuncular ile sürekli bir yerlere yama yaparak Ş. Ligi'nde oynadığımız bir sezonu rekor kırarak şampiyon tamamladık, rakibimizin de her türlü tehdit,teşvik,manipülasyonu ile diğer rakipler,medya,MHK vb. ile Kutsal İttifak yapıp bize karşı geldiği bir sezonda hem de... Okan Hoca'nın başarısı çok büyük bunda ama artık benzer hatalar yapılmamalı.Çünkü bu süreç devam ediyor. (Aziz Yıldırım seçilmez ise.)Bu minvalde başarının devam etmesi için iki (2) şeye dikkat etmek lazım:
1-On iki (12) yabancı oyuncu seçimi.
2-Transfer edilecek oyuncu profili.

1-Elimizdeki yabancı oyunculara bakacak olursak Muslera, Nelson, Davinson, Köhn, Torera, Mertens, İcardi, Ziyech, Zaha, Tete,Sergio, Deboe, Zaniolo... 13 kişi zaten tamam. Cicaldu, Morutan vs. zaten saymıyorum. Burada hareket alanı yok;,sağ bek, sekiz ve on numara+yedek forvet derken en az 4 yabancı gelmesi gerekiyor. Tete, Zaniolo, Sergio+Zaha ya da Ziyech'i göndermek gerek. Burada olmazsa olmaz Debues. Hem sağ bek hem de sol bek yedeği. Ancak bu kadar kanat oyuncusundan çıkılırsa+1'de kanat lazım. Yunus+Oğuz Aydın -Barış, Kerem, Zaha-Ziyecht'ten biri yeterli olur.
2-Transfer edilecek oyuncu profili ise hangi bölgede olsun Boey benzeri atletik ve tempolu oyuncular olmalı. Barış Alper harici bu tarz isim yok kadroda. İcardi, Mertens, Ziyech, Demirbay gibi temposuz isimleri taşıyacak oyuncu profili lazım artık. Yoksa Kopenhag tarzı tempolu takımları yenemeyiz, dolayısıyla da Avrupa'da ilerleyemeyiz.İllaki isimli oyuncular olmasına gerek yok:Hataylı Delebaşiru, Bodrumlu M. Muhammed bile olur, yeter ki bu profilde olsun. Köhn bile 2.ligden gelip idare etti tek başına yarım sezon.

Son paragrafı da Morinho'ya açalım. Bizim ligler için İsmail Kartalların, Sergen Yalçınların, Abdullah Avcıların daha tehlikeli olduğunu hepimiz biliyoruz. Hele elindeki yerli oyunculardan verim almış ise...Fener on(10) sezonu geçti şampiyon olamıyor ama yabancı bir hocanın şampiyon olmadığı sezon on yedi.(17) Daha yeni vatandaşı Santoslar, Jesuslar kovulmuşken büyük risk. Ligi tanıdığında çoktan gitmiş olacak zaten,Jesus'un yaptığı gibi İsmail'in kurduğu takım düzenini bozacak olması bizim daha rahat bir şampiyonluk yaşamamıza sebep olacak, şimdiden teşekkürler...
Ezcümle şampiyonluk baskısı böyle bir şey işte, baskı oldukça sabır olmaz,sürekli bir sirkülasyon olur ve kısır döngü başlar. O süreçte herkes gerçek performans veremez. Trabzonspor benzeri bir psikolojik gerilim hâli başlar. Özellikle iç saha maçları mental açıdan da yıpratıcı olur. Bu da bizim gibi winner takımlara hep avantaj sağlar. Okan Hoca'nın ilk şampiyonluğu o açıdan çok kritik idi. Bu sene onca yanlış transfere rağmen yine kritik bir şampiyonluğu aldı ve Fener'i o kısır döngünün içine attı. Hatalarına rağmen kıymetini bilelim,iki sezondur eline tam takım vermiyoruz sezon başı.Artık Avrupa'da başarı zamanı.
Üstad geriden okuyarak geliyorum , öğleden beri burayı okuyorum,
Böyle bi post daha attıysan gece yarısı yetiştirim 🤓

15 milyon Euro ve üzeri olmak kaydıyla

Nelsson, Apo , Davinson

Hangisinin satılmasını istersiniz ?

Ben Apo derim

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Satalım satalım, herkesi satalım... Artık forumdan 3, 5 kişi toplanır biz oynarız. Erden'in tavrını doğru bulmuyorum mücadele edebilirdi ancak o gittikten sonra çekirdek kadro mümkün olduğunca korunmalı. Çekirdek kadro gene bizi başarıya ulaştırır. Bu sene transferde biraz avuçlayacağız hissi mevcut zaten. Mümkün olduğu kadar az satış az transfer doğru olanıdır. Her sene 10 adam gönderip 10 adam alırsanız kadro kimyası oturmaz.
Senin gibi düşünenler malesef sosyal medyada az.O yüzden avrupada başarı gelmiyor.Her sene kadroyu bozmaktan istikrar olmuyor.

Zaha’ya ilk anda da iyi transfer dedim şu anda da öyle diyorum. Tadic mesela çok fazla defo yarattı ama takım oyuncusu, düzenli oynadı istatistik katkısı ortada. Zaha da düzenli oynasa 15 gol 10 asistlere rahatça çıkardı, muhtemelen daha da fazla atardı, bunu gösteren de bir çok veri mevcut adamın ilk 11 oynadığı maçlarda özellikle skor katkısı yüksek. Takım oyunu eleştirileri de devam ederdi ama zamanla bu da iyiye giderdi. Kerem istediği yerde oynasın bugün gelinen noktaya eninde sonunda gelecekti çünkü hala inanılmaz sayıda top kaybediyor ve daha kötüsü bitiriciliğini kaybetti nolduysa tavana asma merakı başladı ve sürekli kaçırır oldu.

Orta saha konusunda da ne söylediğimi biliyorum 3-4e adam alıp tutmasa bu kez de Midstjö’nün gönderilmesi hata olarak görülecekti dedim. Özellikle çok istenen Breivik tutmasa daha büyük hata olacaktı 8-10 bonservis verileceği için. Ben transfer konusunda çok nadir oyuncuya düşman olurum 3-4lük adam gelse onu da desteklerdim.

Zaha - Szymanski örneğin mantıklı değil, Erden’in direkt açıklaması var çünkü 10 bonservis veremezdik, opsiyonlu kiralayacaktık diye ha 2.5 maaş da etmez o ayrı. Şu an biten senaryoda bakarken bile Szymanski’yi alırdım diyemiyorum.

Bir çok iyi oyuncu aldık ve takıma uymadı, öyle bitik denilecek tek adam da Dombele idi. Bunun dışındaki yorumların çoğu sonuca bakmak özelinde olur.

Bu konuları çok konuştuk ve ben hep aynı şeyleri yazdım, hala da aynı noktadayım. Ha birisi çıkıp Zaha yerine 10 m euro bonservis verip orta saha almalıydık diyorsa bu da Erden Timur’a yalan söylüyor demek oluyor ve ben burada beyanı söyleyene inanıyorum.
1. Kerem demişsin de Barış' tan bahsetmemişsin. Angelino tutsa/Dubois kalsa/Sacha gitmese bek oynamayacaktı; Tete ve Ziyech düzenli oynasa sağ kanatta ihtiyaç duyulmayacaktı. Hatta adam gibi bir 6-8 alınmış olsa, Kaan bek olarak daha çok süre alacağı için orada ihtiyaç daha az olacaktı ki Barış' ın bekte başarılı olabileceğini de pek kimse beklemezdi. Adamın orijini net sol kanat/kanat forvet; başka mevkilerde oynamasının başlıca sebepleri, kötü kadro planlaması ve beklenmedik başka durumlar yani. Dolayısıyla gayet iyi, üstelik de yerli rotasyonun bulunduğu yere yüksek maliyetle transfer yapmak -isimden bağımsız- net hata oldu. Zaha daha çok süre alsa skor katkısı artardı ama bu formasyon ve kadro ile takım oyununu yükseltebilecek biri değil, olamayacak. Umarım kulüp için en iyi şartlarla mutlu olacağı bir yere gider.

2. 100 milyona da alsan, bir transferin tutmama ihtimali her zaman vardır, insan performansına yatırım yapıyorsun. Mesela birçok kişi gibi, üçlüye dönülmeyecekse Angelino' nun transfer edilmemesi gerektiğini söyleyenlerden olmama, hatta acaba üçlüye mi geçilecek diye hafiften umutlanmama rağmen, kötü performası sonrasında Angelino transferine pek laf etmedim...Ben de Breivik' i isteyenlerdendim ama o zaten Torreira' nın partneri olabilecek 6-8 değil. 8,5 numara diye tabir edilen, bize gelse Mertens pozisyonunda oynayacak bir futbolcu.

3. Szymanski' ye bayıldığımı söylemedim ama alınsaydı da kötü transfer olmaz, iyi de katkı verebilirdi. Erden Bey' in söylediklerinden anladığım, maaş talebi 2 milyonun altında olsa ve kulübü kira+ opsiyon formülünü kabul etse transferi gerçekleşecekmiş. Niye almadılar demiyorum, f/p yönüyle tercih edilmemiş olabilir, masadan kalkacak zamanı bilmenin önemli bir erdem olduğunu her daim söylerim. Ancak o olmadıysa, opsiyonla filan başka birinin bulunması gerekirdi. Dediğim gibi, koskoca futbol piyasasında adam mı kalmamıştı da Kerem' den 10 numara uydurulmaya çalışıldı?

4. Bu eleştirilerimin kime gittiğini halen de bilemiyorum doğrusu. Transferlere başından sonuna kadar hoca mı karar verdi? Onun belirledikleri arasından tercih mi yapıldı? Belirlenen adaylar arasından seçmesi mi istendi? ''Alıyoruz, ne dersin?'' diye usulen fikri mi soruldu? Yoksa Gardi' nin portföyündeki adamlar arasından mı tercihler yapıldı?

Erden Bey, transferlerle alakalı konuşmalarında sportif direktör ağzı kullanıyordu ki yapılan transferlerin tutması yahut tutmamasından bağımsız olarak söylüyorum; en başında futboldan anlamadığını söyleyen birinin transfer tercihlerinde nihai karar verici olmasını doğru bulmuyorum. Onun işi, belirlenen oyuncuları ikna etmek, kendisiyle ve kulübüyle pazarlıkları yürütmek olmalı ve bunu en iyi yapabilen adam olduğu konusunda zerre kuşkum yoktur...

1. Kerem demişsin de Barış' tan bahsetmemişsin. Angelino tutsa/Dubois kalsa/Sacha gitmese bek oynamayacaktı; Tete ve Ziyech düzenli oynasa sağ kanatta ihtiyaç duyulmayacaktı. Hatta adam gibi bir 6-8 alınmış olsa, Kaan bek olarak daha çok süre alacağı için orada ihtiyaç daha az olacaktı ki Barış' ın bekte başarılı olabileceğini de pek kimse beklemezdi. Adamın orijini net sol kanat/kanat forvet; başka mevkilerde oynamasının başlıca sebepleri, kötü kadro planlaması ve beklenmedik başka durumlar yani. Dolayısıyla gayet iyi, üstelik de yerli rotasyonun bulunduğu yere yüksek maliyetle transfer yapmak -isimden bağımsız- net hata oldu. Zaha daha çok süre alsa skor katkısı artardı ama bu formasyon ve kadro ile takım oyununu yükseltebilecek biri değil, olamayacak. Umarım kulüp için en iyi şartlarla mutlu olacağı bir yere gider.

2. 100 milyona da alsan, bir transferin tutmama ihtimali her zaman vardır, insan performansına yatırım yapıyorsun. Mesela birçok kişi gibi, üçlüye dönülmeyecekse Angelino' nun transfer edilmemesi gerektiğini söyleyenlerden olmama, hatta acaba üçlüye mi geçilecek diye hafiften umutlanmama rağmen, kötü performası sonrasında Angelino transferine pek laf etmedim...Ben de Breivik' i isteyenlerdendim ama o zaten Torreira' nın partneri olabilecek 6-8 değil. 8,5 numara diye tabir edilen, bize gelse Mertens pozisyonunda oynayacak bir futbolcu.

3. Szymanski' ye bayıldığımı söylemedim ama alınsaydı da kötü transfer olmaz, iyi de katkı verebilirdi. Erden Bey' in söylediklerinden anladığım, maaş talebi 2 milyonun altında olsa ve kulübü kira+ opsiyon formülünü kabul etse transferi gerçekleşecekmiş. Niye almadılar demiyorum, f/p yönüyle tercih edilmemiş olabilir, masadan kalkacak zamanı bilmenin önemli bir erdem olduğunu her daim söylerim. Ancak o olmadıysa, opsiyonla filan başka birinin bulunması gerekirdi. Dediğim gibi, koskoca futbol piyasasında adam mı kalmamıştı da Kerem' den 10 numara uydurulmaya çalışıldı?

4. Bu eleştirilerimin kime gittiğini halen de bilemiyorum doğrusu. Transferlere başından sonuna kadar hoca mı karar verdi? Onun belirledikleri arasından tercih mi yapıldı? Belirlenen adaylar arasından seçmesi mi istendi? ''Alıyoruz, ne dersin?'' diye usulen fikri mi soruldu? Yoksa Gardi' nin portföyündeki adamlar arasından mı tercihler yapıldı?

Erden Bey, transferlerle alakalı konuşmalarında sportif direktör ağzı kullanıyordu ki yapılan transferlerin tutması yahut tutmamasından bağımsız olarak söylüyorum; en başında futboldan anlamadığını söyleyen birinin transfer tercihlerinde nihai karar verici olmasını doğru bulmuyorum. Onun işi, belirlenen oyuncuları ikna etmek, kendisiyle ve kulübüyle pazarlıkları yürütmek olmalı ve bunu en iyi yapabilen adam olduğu konusunda zerre kuşkum yoktur...
bilmiyorum ki

birini hiç izlemedim birini 2 maç izledim bize karşı
Boey i hiç izlemismiydik:)

preciado bomboş topçu yaw. hayatında sol bek oynamamış berkan kutlu'ya karşı oynadı diye adam oldu.
Okadar kucumsemeyelim istersen Sevgili Veli belki bizde milli olur nereden bilebiliriz ki?Mükemmel denilen Angelinho 3 günde gitti bizden.Cok fazla paralar vermeyelimde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt