Arif Çelik
Hocaların Hocası
- 18 Temmuz 2014
- 50.817
- 29.209
- 2.993
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Yerli önersene, kimi almalıyızNe zaman büyük kulüp oluruz
İlkay,hakanç gibilerin 35inde gsli ayağına gelmelerine müsaade etmezsek
Hatipoğlu’nun ne mal olduğunu gördüm çünkü ilk etapta herkez gibi ümitliydim erden Timur bile kendisi için olumlu konuşmuştu hatırlarsan Okan buruk ve gardiyi savunuyorum dursun Özbek konusunda da geçmişte geldiğinde de bir tek ilk dönemi hariç kötü bir kadro kurduğunu görmedim her zaman Türkiye liginin üstünde bir kadro planlaması oldu tabikide bazı konularda pasif kalıyorlar Ali koça acuna karşı çok susuyorlar ama içinde bulunduğumuz ülkede konuşanların halide ortada her türlü güç imkan ellerinde olan bir güruhdan bahsediyoruz erden Timur 2-3 kere konuştu ve sonuç ortada ülkenin en tepesindeki adam yönetim kurulu üyesi heriflerin çokta konuşulmuyor öyle bangır bangır ben her zaman olumlu düşünen biriyimdir hatipte ilk geldiğinde bu şekilde düşünüyordum adamın bu kadar beceriksiz art niyetli biri olacağını bilemezdik sonuç olarak körü körünede savunmanın bir anlamı yok ama dursun özbeke başarısız vs demek şu ortam istatistiksel olarak yanlış ki yerine gelebilecek doğru düzgün bir adayda yok hepimizin istediği Burak elmasıda gördük her türlü laf dalaşına giren Ünal Aysal sonradi enkazıda gördük oyuncular mutlu teknik ekip mutlu taraftar mutlu şampiyonluktan dolayı bir şekilde başarılı oluyoruz üç senedir muhtemelen seneyede olacağız bu demek olmuyor ki dursun Özbek başarısız olursa savunacağım başarısız olduğunda kulübe performans açısından zarar verdiğinde gider istifa postuda atarım tivitide atarımArgümanlarını sunsana bu yönetimin iyi yaptığı? Ben bir ton argüman sunuyorum o iyi bu kötü demek senin hissiyatın olur ve bu bir doneye dayanmaz. Mesela Dursun şu yüzden başarılı, şunu yaptı ama şu yönden başarısız şunu yapamadı de?
Senin de geçen sene yazdıklarını iyi hatırlıyorum tüm dünya yıldızları gelir eder deyip Hatipoğlu’nu övdün burada aylarca, gördük dünya yıldızlarını. Kuş taşa çarptı da Osimhen geldi Gardi ve Okan Buruk sayesinde.
Bütün iddialarını sadece Osimhen’i almamak çöp edecekken her ismi geçeni alırız ederiz dediklerini çabuk unutmuşsun, sonuç olarak o alırız ederiz dediğin adamların hiçbirini alamadık onca bonservis çöpe gitti.
Erden Timur'a karşı bu kin nefret neden hiçbir anlam veremiyorum açıkçası.Yıllardır hesapsızca kulübe akıtan bir insanı nasıl olurda elinin tersi ile itersin ,yanına aldığın kişiler Timur'un yaptıklarının kaçta kaçını yaptılar/yapacaklar.Erden Timur ile oturup bir yemek yemene bakar olay.Bence tamda merkezde tutması gereken kişi Erden Timur'dur.Arka planda neler döndüde adını zikretmeyecek kadar ne yaşadınız yaaa.Bence yeni sezonda bu kadroda Erden Timur'da olmalı.Güç verir , kuvvet verir.Tamam Kavukçu'da onun gibi olur belki ileride ama Timur'lu kadro istiyoruz.ET konusunda bir şey demiyorum başkanın kendi tercihidir.
Yerini doldurması gerekir bu durumda, kimle doldurdu Metin, Eray ve Hatiple. Dolmadı yani
Bu sene geç de olsa tesisin devreye girmesi ve Osimhen piyangosunu değerlendrmek dışında olumlu birşeylerini görmedim. Tesis konusunda da altyapıdaki çocukların hala yok, 6-8 ay dedi o da kolpa çıkacak.
Şimdi omurgada bu kadar kayıp varken daha ciddi bir sınav verecekler, görelim bakalım ne yapacaklarını.
Sen Frankowski'ye sövmedin,Jelert'e sövmedin ,Auier'i görmeden sövemedinYerli önersene, kimi almalıyız
Kurallara uygun 25 kişilik bir kadro kursa biri işlerin öyle kolay olmadığını anlayacak da haybeye sallıyorsunuz
Gökhan Sazdağı gelse sövülüyor İlkay gelse sövülüyor, biri gelmek zorunda halbuki
Dursun’un ilk 2 senesindeki kadrolar kötü, hele 14 yabancı kuralı geldi biz Melo sattık Bilal Kısa ile ŞL oynadık, neyse.Hatipoğlu’nun ne mal olduğunu gördüm çünkü ilk etapta herkez gibi ümitliydim erden Timur bile kendisi için olumlu konuşmuştu hatırlarsan Okan buruk ve gardiyi savunuyorum dursun Özbek konusunda da geçmişte geldiğinde de bir tek ilk dönemi hariç kötü bir kadro kurduğunu görmedim her zaman Türkiye liginin üstünde bir kadro planlaması oldu tabikide bazı konularda pasif kalıyorlar Ali koça acuna karşı çok susuyorlar ama içinde bulunduğumuz ülkede konuşanların halide ortada her türlü güç imkan ellerinde olan bir güruhdan bahsediyoruz erden Timur 2-3 kere konuştu ve sonuç ortada ülkenin en tepesindeki adam yönetim kurulu üyesi heriflerin çokta konuşulmuyor öyle bangır bangır ben her zaman olumlu düşünen biriyimdir hatipte ilk geldiğinde bu şekilde düşünüyordum adamın bu kadar beceriksiz art niyetli biri olacağını bilemezdik sonuç olarak körü körünede savunmanın bir anlamı yok ama dursun özbeke başarısız vs demek şu ortam istatistiksel olarak yanlış ki yerine gelebilecek doğru düzgün bir adayda yok hepimizin istediği Burak elmasıda gördük her türlü laf dalaşına giren Ünal Aysal sonradi enkazıda gördük oyuncular mutlu teknik ekip mutlu taraftar mutlu şampiyonluktan dolayı bir şekilde başarılı oluyoruz üç senedir muhtemelen seneyede olacağız bu demek olmuyor ki dursun Özbek başarısız olursa savunacağım başarısız olduğunda kulübe performans açısından zarar verdiğinde gider istifa postuda atarım tivitide atarım
İstenmiyor abi benlik bir durum yokSen Frankowski'ye sövmedin,Jelert'e sövmedin ,Auier'i görmeden sövemedinSazdağına neden söveceksinki .En azından pozisyon bilgisi hepsinden daha iyi,yerli ve en azından yüreğini ortaya koyma garantili.Bence sağbektekilerin topunun temizlenerek Sazdağı en azından yedek olarak oturmalı.Can simidi kıvamında.Boey gelir ise ,Sazdağı mis gibi kenarda oturur.Kenarda sağ bekim var dersin.Şimdi hiçbirisi yok.Ne frankowski ne jelert nede Kaan asla sağ bekimiz değildir olamaz.
Sazdağını kuşlara kaçırırsak çok üzülürüz.Yaz bunu bir yere.Artık boşa atış yapma zamanı geçti.Temmuza kadar en azından sağlam bir sağbekin olur ve ayrıca takasta kullanılacak okadar oyuncumuz varki KAyseri kesin okey der.Abdülkerimde hata yapmadık Erende yapmadık bence Gökhanda da yapmayacağız.Yeterki geç kalmayalım.İlkay konusunda birşey diyemeyeceğim ama 2-3 e gelirmiki.Elde okadar çok boş adam varki umarım hepsini efektif bir şekilde şutlarız.Bizim hata yapmaya artık zamanımız yok .İstenmiyor abi benlik bir durum yok
Bana kalsa 2-3 milyon euro maaşa İlkay
1 milyon euro maaşa da Sazdağı alınmalı
Ha deselerki biz böyle adamlar almıcaz altyapıdaki çocukları kullanıcaz, ona da okayim.
Ortada bir çözüm yokken tüm seçeneklere hayır demenin manası yok.
O iş öyle oluyor çünkü hiç scout transferi yapmayın demiyoruz zaten. Temel stratejini onun üstüne kuramazsın diyoruz çünkü biz yetiştirici kulüp değil yarışmacı bir kulübüz. Elbette yedeğe veya yan rol oyuncusu olarak ucuza alıp geliştirmek için oyuncu alabilrsin kerem, boey, barış'da olduğu gibi. bunlara umudunu bağlayacak bir düzen kuramazsın, yanda yavaş yavaş gelişip pişecekler yıldız topçuların yanında. Ayrıca o saydığın futbolculardan kazandığımızın daha fazlasını başarı elde ettikten sonra şl geliri, bilet geliri ve sponsorluk geliri gibi şeylerden kazandık. Keşke gerçek futbol fm gibi olsa da hem sadece scoutçuluk oynayıp hem de şampiyon olabilsek ama o iş öyle olmuyor. Şampiyonluk, takımın omurgası gelişimini tamamlamış yıldız ve kaliteli oyuncular üzerine kurulmuş şekilde gelebiliyor ancak.
Dursun’un ilk 2 senesindeki kadrolar kötü, hele 14 yabancı kuralı geldi biz Melo sattık Bilal Kısa ile ŞL oynadık, neyse.
Peki basit bir soru soracağım
17/18 kadrosu yaklaşık 150 m euro maliyetle kuruldu, çoğu oyuncuya çılgın maaşlar verildi, haketmedikleri düzeyde ama hadi bu mesele değil.
Devamında Tudor kovuldu FT geldi ve Mustafa Cengizle bu takım iki sene şampiyon oldu.
FFP cezası yedik o kadrodan dolayı (men yiyecektik de Cengiz yönetimi kurtardı) ve Badou satılmak zorunda kalındı hemen, yerine adam da alamadık. Tudor’un kadro dışı bıraktığı Donkla ilerledik.
Bu hikayede Dursun başarılı mıdır? Başarılı diyorsan ee adam yüzünden ceza yedik, kaç yıl saçma adamlara saçma maaşlar ödedik, Feg mesela 5 sene kontrat aldı 1 sene top oynadı toplarsan. Şampiyon yapan da Cengizle FT, o FFP koşullarında bir de. Başarılı mı?
Kanat veya bek alıyorsan yaşlı olmamasına dikkat etmek zorundasın ama 10 numara bölgesi için tecrübeli oyuncu makbuldur ki ilkay 8-10 numaraya çok uygun bir oyuncu bizim içinİlkay'ın yaşı var diye istenmiyorsa Mertens de aynı yaşta geldi. Bazı futbolcuların yaşına bakılmaz.
Yok ben izledim bu adam fiziksel olarak da bitti artık diyene bir şey demem bu sezon takip etmedim ama sırf yaştan vurmak gereksiz.
Bir de sözleşmesi uzatılmıştı 1 yıl daha City ile.
Olm Cengizle FT şampiyon yapamasa Dursun başarısız olacakİllaki herkezin yaptığı hatası olucak o dönem ki kadroyla 2 sene üst üste şampiyon olduk hesap kitap işlerinde sınıfta kalmıştır doğru ama bu durumun sadece o 2 sezona kıstas alınarak gerçekleştiğini düşünmek bence yalnız sadece Ünal aysalın Mancini döneminde ne kadar gereksiz adamlar alınmış kaçar paralar verilmiş kaçar para maaş verilmiş akıbetleri ne olmuş geriye dönük bakmak lazım şahsen gördüğümüz üzere millet çatır çatır -bilançoya düşerken kardeş sen - ye düşmüşsün ffp cezası yedin demiyorlar geriye dönük olarak takip ediliyor iyi veya kötü 2017 2018 kadrosunun 2-3 sene ekmeğini yedik şuandada ekonomik olarak çok kötü bi durumda olduğumuzu düşünmüyorum bankalar birliği mevzusu var şimdi bu dediğini yapamazsa zaten en büyük düşmanı ben olurum günün sonunda ahmetçi mehmetçi değilim sportif başarı varsa desteklerim sportif başarı yoksa eleştiririm tabikide
İsmini her gördüğümde patlıyorum dostumNe zaman büyük kulüp oluruz
İlkay,hakanç gibilerin 35inde gsli ayağına gelmelerine müsaade etmezsek