Transfer Nöbeti #1 | 2026 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Rasyonel bakalim olaya, fantazi ile FM hayatini bir kenarda tutalim 2 dakikaligina.

Suan en cok nedir istedigimiz? Mevcut kadronun guclenmesini istemek demi? Bu nasil olacak? Eldeki oyunculardan daha iyisini bulup getirmek ile.

Simdi anadolu takimlarinda oynayan oyuncudan bize hayir gelmez, maalesef yabanci kurali var, bu yabanci kurali senin manevre alanini kisitliyor. Fener gitti Musaba'yi Samsun'dan aldi da noldu? Cok mu fark yaratti?

Kimler gitmeli derken, kimler gider demek lazim cunku benim senin istedigin olmuyor, sonucta hocanin ve baskanin dedigi olacak.

Kiralik gelenlerin hepsi alinmasa bile, sag solda kiralik olanlari da saymayinca elimizdeki mevcut yabancilar soyle:

Singo
Sallai
Davinson
Jakobs
Lemina
Torreira
Nhaga
Sara
Sane
Osimhen
Icardi

10+1 bu liste. Icardi ile sozlesme uzatmadik diyelim, yonetim duygusal degilde rasyonal bir karar alabilidigini dusunursek oluyor 9+1.

Yabanci kurali 10+4 olarak devam ederse bizim suan 1 tane normal yabanci hakkimiz oluyor, 3 tane de genc oyuncu hakkimiz kaliyor.

Samsun'da X oyuncu, Gaziantep'te X oyuncu modunu tamamen kafanizdan silip atin. O olamaz cunku.

Buradan tahminimce anca Sara satilir iyi teklif gelirse, belkide Sallai.

O zaman 3+3 hakkin oluyor transferde. Belki Jakobs satilir satilmaz bilemem, onu simdilik hesap etmedim. Digerleri 99% kalacaktir.

Gidipde 4 senedir sampiyon takimin omurgasini bir yaz doneminde yok edecek degillerdir biraz mantikli bakarsak.

Simdi transfere kafa yorun derim.

Rasyonel bakalim olaya, fantazi ile FM hayatini bir kenarda tutalim 2 dakikaligina.

Suan en cok nedir istedigimiz? Mevcut kadronun guclenmesini istemek demi? Bu nasil olacak? Eldeki oyunculardan daha iyisini bulup getirmek ile.

Simdi anadolu takimlarinda oynayan oyuncudan bize hayir gelmez, maalesef yabanci kurali var, bu yabanci kurali senin manevre alanini kisitliyor. Fener gitti Musaba'yi Samsun'dan aldi da noldu? Cok mu fark yaratti?

Kimler gitmeli derken, kimler gider demek lazim cunku benim senin istedigin olmuyor, sonucta hocanin ve baskanin dedigi olacak.

Kiralik gelenlerin hepsi alinmasa bile, sag solda kiralik olanlari da saymayinca elimizdeki mevcut yabancilar soyle:

Singo
Sallai
Davinson
Jakobs
Lemina
Torreira
Nhaga
Sara
Sane
Osimhen
Icardi

10+1 bu liste. Icardi ile sozlesme uzatmadik diyelim, yonetim duygusal degilde rasyonal bir karar alabilidigini dusunursek oluyor 9+1.

Yabanci kurali 10+4 olarak devam ederse bizim suan 1 tane normal yabanci hakkimiz oluyor, 3 tane de genc oyuncu hakkimiz kaliyor.

Samsun'da X oyuncu, Gaziantep'te X oyuncu modunu tamamen kafanizdan silip atin. O olamaz cunku.

Buradan tahminimce anca Sara satilir iyi teklif gelirse, belkide Sallai.

O zaman 3+3 hakkin oluyor transferde. Belki Jakobs satilir satilmaz bilemem, onu simdilik hesap etmedim. Digerleri 99% kalacaktir.

Gidipde 4 senedir sampiyon takimin omurgasini bir yaz doneminde yok edecek degillerdir biraz mantikli bakarsak.

Simdi transfere kafa yorun derim.
Alıcısını bulursak Jacobs u gönderirim ben Sallai ve Sara dan önce

ben hala yabancı sayısının değişeceği kanaatindeyim

hatta şimdi bizi sıkıştırmak için yapmış bile olabilirler, fbye siz rahat olun değiştiricez demiş olabilirler kararı fb veriyor zaten direkt

kışın yazmıştım şu postu, gerizekalı gs medyasının 2 gram beyni olsa gündeme getirirlerdi bunları ve diğer kepazelikleri

30 yasindaki Ntcham'dan bize rotasyon oyuncu olmaz, yabanci kuralini unutuyorsun ayrica.

Sen once elindekinden daha iyi oyuncu alacaksin ki onlar kendiliginden rotasyona dusecek, Ntcham gibilerin bizde oynayabilecek kalitesi yok.
Evet 10 +4 ciddi problem. Yaşından bağımsız samsunu sürekleyen isimdi niye yedek olmasın ki.Eldekilerden iyisinin alınıp mevcutların yedeğe düşmesine yüzde yüzde katılıyorum ama öyle bişey olmayacağını biliyoruz reelde.

lewa'nın profesyonel sporculuk seviyesi ile icardi'nin profesyonel futbolculuk seviyesini karşılaştırır mısın murat?
10 - 2 derim ulasim da burada sorun barcanin pro yöneticilik seviyesi ile bizim pro yöneticilik seviyemiz. Akli mantığı olan hickimse icardi ve lemina ile sozlesme uzatmayı aklının ucundan geçirmezdi.

Kadronun gerçekten güçlenmesi için;

icardi
sara
singo/sallai

3 kişiyle yollar ayrılmalı ve nokta atışı 10 numara, ortasaha ve stoper alınmalı

Yerli yedek santrafor
u23 yedek santrafor
Yerli ya da u23 yedek sağbek

Bunlar da pastanın kreması olarak transfer edilmeli

Yok kemikleşmiş 10 kişiden kimseyi yollamıyoruz deniyorsa, 3 tane direk 11’e yazılacak kalitede u23 topçu almamız lazım (no.10, ortasaha, stoper)

Evet 10 +4 ciddi problem. Yaşından bağımsız samsunu sürekleyen isimdi niye yedek olmasın ki.Eldekilerden iyisinin alınıp mevcutların yedeğe düşmesine yüzde yüzde katılıyorum ama öyle bişey olmayacağını biliyoruz reelde.
Yabanci yedek oyuncu alacak manevre alanimiz yok cunku, yedek mantiginda 30 yasinda bir yabanci aldiginda mecvut yabancilar ile ayni 11 devam demekle ayni oluyor , yabanci kurali bize bunu soyluyor.. O hataya dusmemek gerek o yuzden sag solda oynayan anadolu takimlarindaki yabancilari unutalim acilen.

10 - 2 derim ulasim da burada sorun barcanin pro yöneticilik seviyesi ile bizim pro yöneticilik seviyemiz. Akli mantığı olan hickimse icardi ve lemina ile sozlesme uzatmayı aklının ucundan geçirmezdi.
icardi neyse de lemina gibi topçuyu nereye buluyon ya yeter ki idareli kullan

güldürdün

+4 e alınacak oyuncuların Nhaga gibi değil böyle 3-4 yıldır her sezon 30-40 maça çıkan oyuncular olacağını düşünüyorum başka türlü zateb Okan hoca şans vermez

10 +4 problemini sadece siz düşünmüyorsunuzdur emin olun hocada yoneticilerde düşünüyordur

19-20 yasinda olupta kendini ispatlamis oyuncunun Turkiye'de ne isi oldugunu ogrenebilirmiyim? Ciddi bir soru.

Ve kac lira olacak bu cocuk?
CL'de ilk 11 oyuncusu olmak olabilir. Ara bir takım olarak düşünebilirler çünkü direk o istedikleri kulüplere gittiklerinde 11 oyuncusu olamıyorlar genellikle o yüzden CL gibi bir yerde de kendini gösterip aynı zamanda şampiyonluk baskısını öğrenip öyle gitmenin kendileri adına daha iyi olabileceğine ikna edebilirsin. Bonservisi 25-30 milyon euro olur maaşı da 3-4 milyon euro civarı olur.

+4 e alınacak oyuncuların Nhaga gibi değil böyle 3-4 yıldır her sezon 30-40 maça çıkan oyuncular olacağını düşünüyorum başka türlü zateb Okan hoca şans vermez
nhaga zaten alın orta saha aldık susun transferiydi oynatmayacağı belliydi

genç kontenjanına 23-24 yaşında adam alınmalı 19-20 yaşında değil

Şu gözler Bernardo Silva ya çöp çekenleri de gördü ya helal olsun bizim ülkeye

İlkay değişik bir oyuncu city de de Barça da bu şekil oynuyordu
Bernardo Bruno dan çok daha faydalı olur
Hemde bedava düşünmeye gerek yok
Yav dün arkadaş ortamında Bernardo buraya gelse fizik olarak ezilir burada sert futbol oynanıyor tempoya dayanamaz dediler ayıp olmasa kalkacaktim masadan😂

nhaga zaten alın orta saha aldık susun transferiydi oynatmayacağı belliydi

genç kontenjanına 23-24 yaşında adam alınmalı 19-20 yaşında değil
evet Nhaga kiralanır muhtemelen şans bulamaz ,ama potansiyeli çok yüksek Dünya kupasında da oynayacak iyi yatırım oldu her türlü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt