Oğuzhan Sesko
Baba Gündüz
- 11 Ağustos 2009
- 80.673
- 91.825
- 5.093
Ulan beş sene üst üste şampiyon olup üstüne UEFA kupası alacaktık. Onda da format değişti. Koyim böyle şansa.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
UzaJ. Duran vs Ileknikhenanana ?
Mındar ettiğimiz yerli sayısıda çok fazla. Açıkçası yerli yabancı farketmiyor .Fırsat vermek gerekiyor.Ve tabii ki gelen oyuncununda o formayı kapması için her türlü aktiviteyi yapması gerekiyor. Can Armando ,antrenmanlarda mükemmel olsa formayı kapamazmıydı.Bu konuda Okan Hoca'yı hep suçluyoruz da bence oyuncu formayı kendisi kapmalı.Alacağımız genç oyuncuları geliştirebilmek adına zaman mekan para harcamak zorundayız ama öncesinde de iyi oyuncu seçmeliyiz.Bir kere gelen oyuncu güçlü kuvvetli olmalı.Cılız oyuncular bizde asla olmadı olmuyor olmayacakta.Koç gibi oyuncu seçmeliyiz.Madde 1. hangi mevkide olursa olsun.ya tarihimizde Boey dışında parlatıp sattığımız kaç yabancı var bilmiyorum da
o dönemden bile aldığımız hiçbir yabancı genç oyuncudan verim alamadık ama Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper gibi isimleri kazandık ve yetiştirdik. Bugün Barış'ı satmaya kalksan en kötü cebine 30-35 koyarsın trink. En kötü yani.
En büyük başarıları elde ettiğimiz dönemlere bakalım, yine senin elinde yetiştirdiğin ve geliştirdiğin genç yerli oyuncular veya belli bi yaşta sana gelmiş ama sende prime dönemini yaşamış yerliler + ismi cismi bilinen üst seviye yabancılar.
Yine böyle olmalı +4 genç yabancı kuralı kadar malca bir şey olamaz. Hayır aldık adamı 1 veya 2 sene sonra yine 10 yabancı kontenjanından yiyor, e niye aldık 1 seneliğine mi
Sen yine potansiyelli genç yerlileri ve Apokerim misali belli bi seviyede yıllardır anadoluda oynayan yerlileri, yurtdışındaki yerlileri vs toplamaya çalış. +4 kuralına kafam girsin, git adam akıllı işinin piri üst level yabancı al konuyu kapat.
88 mi 10 mu bu arkadaş
Nasıl yapıyorlar Umut Bey?
Mındar ettiğimiz yerli sayısıda çok fazla. Açıkçası yerli yabancı farketmiyor .Fırsat vermek gerekiyor.Ve tabii ki gelen oyuncununda o formayı kapması için her türlü aktiviteyi yapması gerekiyor. Can Armando ,antrenmanlarda mükemmel olsa formayı kapamazmıydı.Bu konuda Okan Hoca'yı hep suçluyoruz da bence oyuncu formayı kendisi kapmalı.Alacağımız genç oyuncuları geliştirebilmek adına zaman mekan para harcamak zorundayız ama öncesinde de iyi oyuncu seçmeliyiz.Bir kere gelen oyuncu güçlü kuvvetli olmalı.Cılız oyuncular bizde asla olmadı olmuyor olmayacakta.Koç gibi oyuncu seçmeliyiz.Madde 1. hangi mevkide olursa olsun.
Aman Elano yada lincoln gibi olmasında , Mertens gibi olsun yeterli.Futbol ne kadar değişirse değişsin -bence- değişmeyen bir şey var, sahada hammalık yapanlar ve ince iş yapanlar. @Keramettin TANRIVERDİ admin de bunu yüksek nabız vs düşük nabız şeklinde aslında güzelce açıklıyor.
Biz Kenan Yıldız, Arda Güler vs alamayacağımıza göre yüksek nabızlı işleri çok iyi yapacak oyunculara sahibiz zaten yerli olarak. Bunlara anadoludan ve yurtdışından ekstra yerli takviyeleri yapmalıyız. Yabancı oyuncu olarak da orta sahaya gerçekten müthiş bir alan kapatıcı yüksek nabızlı bi adam aldıktan sonra yetenek setiyle fark yaratacak oyuncular almalıyız yaşından bağımsız söylüyorum. Bu Bernardo Silva da olabilir Brezilya'da 21 yaşındaki müthiş bir top cambazı çocuk da olabilir.
Nedim renktaş katılmakla beraber +4 kuralını yanlış anlamışsın. O kuraldan gelen topçu sözleşme bitisine kadar o kapsamda değerlendiriliyor. Yanlışsam düzeltin ben öyle biliyorumya tarihimizde Boey dışında parlatıp sattığımız kaç yabancı var bilmiyorum da
o dönemden bile aldığımız hiçbir yabancı genç oyuncudan verim alamadık ama Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper gibi isimleri kazandık ve yetiştirdik. Bugün Barış'ı satmaya kalksan en kötü cebine 30-35 koyarsın trink. En kötü yani.
En büyük başarıları elde ettiğimiz dönemlere bakalım, yine senin elinde yetiştirdiğin ve geliştirdiğin genç yerli oyuncular veya belli bi yaşta sana gelmiş ama sende prime dönemini yaşamış yerliler + ismi cismi bilinen üst seviye yabancılar.
Yine böyle olmalı +4 genç yabancı kuralı kadar malca bir şey olamaz. Hayır aldık adamı 1 veya 2 sene sonra yine 10 yabancı kontenjanından yiyor, e niye aldık 1 seneliğine mi
Sen yine potansiyelli genç yerlileri ve Apokerim misali belli bi seviyede yıllardır anadoluda oynayan yerlileri, yurtdışındaki yerlileri vs toplamaya çalış. +4 kuralına kafam girsin, git adam akıllı işinin piri üst level yabancı al konuyu kapat.
genç yabancı oyuncu gelecekse de bu Nhaga falan gibi biri olmamalı, harbiden heriften yetenek fışkırmalı zaten böyle topçular da gelir 2-3 maçta formayı alır Ribery gibi.
Nedim renktaş katılmakla beraber +4 kuralını yanlış anlamışsın. O kuraldan gelen topçu sözleşme bitisine kadar o kapsamda değerlendiriliyor. Yanlışsam düzeltin ben öyle biliyorum
2026-2027 sezonunda ise 14 yabancı futbolcunun en az 4'ünün 1 Ocak 2003 veya sonrasında doğmuş olması şartı uygulanacak.Doğrudur emin değilim ama aslında yine aynı şey bir noktada, 3 yıl kontratla 20 yaşında çocuk getirdik, kontratı bitince yeni kontrat imzaladık ama hop gitti artık +4'ten sayılmıyor +10'a giriyor
Sozlesmesi bitene kadar kurala uyuyor yaw adamlar daha ne yapsınlar ölene kadar uyuyor mu desinler
Reijnders
Bernardo
Bertug Y.
Ahmetcan Kaplan
Aral Simir
Fit olurmusunuz