Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Okan biraz inatli birisine geliyor bana. Yani CL maclarinda bile bazi 1 puan iyidir dedigimiz anlarda bile surekli ayni oyun anlayisi ile 3 puan icin kosturdu ama hepimiz biliyoruz ki bu her macta her rakibe karsi uygulanmaz. Senin kaliten belli ve bazen ciddi rakiplere karsi farkli bir oyun anlayisi ile cikmak daha dogru olabiliyor. Ben Okan'a destek ciksam da bunlari bu sezon goremiyorum maalesef kendisinde. Herseyi 1 oyun anlayisina gore kurguluyor.

Sampiyon olmus ve ikinci sezona giris yapan bir teknik heyetten ben sahsen uzerine koyup gitmelerini beklerken oyun anlaminda gelisme goremiyorum.. 3. bolgede bazen oyuncularin ne yaptigini bilmiyorlar gibi geliyor bana. Orta sahada kreatif ve gole yakin bir oyuncumuz da yok. Gecen sezon senin dedigin gibi Sergio bunu depreme kadar mesela iyi yapiyordu.

Maclari kazaniyoruz ama genel olarak tek-cift farkli skorlarla ve ayni oyuncularin one cikmasindan, genel olarak Icardi-Kerem-Mertens falan birseyler yapinca bu oluyor. Bu Avrupanin diger buyuk takimlarda yok mu? Elbet var, simdi her takimin kaliteli-yildiz oyunculari vardir onlarda zaman zaman ortaya cikar mac kazandirir ama bu takimlarin cogununda oturmus ve herkesin ezberledigi bir oyun anlayislari var. Real Madrid'i takip eden biri olarak; adamlarin net ust duzey santraforu olmamasina ragmen Ancelotti bir oyun plani belirlemis ve herkes bunu bilerek oynuyor. Kim nerede duracagini, nereye kosacagini biliyor bu boyle olunca da forvet hattindaki bu eksiklige ragmen kazanip ilerliyorlar mesela.

Simdi bizde bu yok. Icardi'ye endeksli hersey. Icardi 1 ay oynamasin acaba nasil problemler yasariz dusunmek bile istemiyorum. Zaten bundan dolayi da o konuyu acmistim cunku elimizde kaliteden ziyade o profile yakin bir baska oyuncumuz yok. Oyun anlayisimizdaki bu sorundan oturu mecburuz demistim sana yoksa farkli bir plan, elimizdeki oyuncularin daha verimli olmasi adina birseyler denesek cok da problem yasamayabiliriz ve elimizdeki oyuncularla da en azindan ligde cok problem yasamayiz. Eger teknik heyet bunlara cozum bulamiyorsa sezon sonu hocaya destek ciksam bile, en azindan bu teknik heyet ile devam edilmeli mi dusunmeleri lazim. Cunku futbol olarak bir gelisme olmayacaksa bunu transferden ziyade, teknik heyetin degisimi ile cozmek gerekir diye dusunuyorum. Suan Okan istifa etsin, gitsin gibi eylemler icinde olanlara karsi geliyorum ama sezon sonunda bu dedigim seyleri yonetimin iyi dusunmesi gerekir.

Transfer isi kolay, hoca gelir ben su bolgeye oyuncu istiyorum der, su profilde biri, Erden Timur ona gore oyuncu bakar(dir). Zaten daha cok sisteme uygun oyuncularin alinmasi lazim bence, yildiz dedigin Icardi olur belki yarin bir gun 10 numara falan bulursun o kalitede onu da alirsin ama sag kanat, sol kanat, orta saha hep 'yildiz' falan olmasina gerek yok.

Dünya futbolunda fizik kalite olmazsa olmaz, işte üzerine teknik de koyarsan world class topçu oluyorsun.

İyi fizik kalitesi olan ama teknik açıdan kısıtlı Kopenhag gibi takımlar da belki kendi liglerini domine edemiyorlar ama Avrupa’da kök söktürüyorlar rakiplerine.

Bir de daha dengeli olan kesim var hem teknik hem fizik kaliteyi belirli ölçülerde taşıyan. Sıkıntılı durum bizde bu takım olarak yok, bireysel olarak var zaten takım olamıyor oluşumuzun temel nedeni bu güncel durumda. Takımca diri bir görüntü sergilemektense bireysel olarak diri görüntü sergiliyoruz yine takımca naptığını bilen, topu bilinçli kullanan bir takım olmak yerine bunu da oyuncu seviyesinde yapabiliyoruz. Ne zamanki bu iki üç tip oyunculu kadro, kendi içinde birbirinin eksiklerini kapatacak düzeye gelir sahada, o zaman takım olabiliyoruz.

Mesela Torreira, enerji merkezi takımın ve yanına bir Torreira daha isteniyor, bu saçmalık mesela bize aksine fizik kalitesi ortalama ama takımı yönetecek bir playmaker ya da top taşıyacak bir dribblingci orta saha gerekli orada. Ancak biz oyuncudan bunların hepsini yapmasını bekliyoruz ee böyle olunca da gelen orayı dolduramıyor. O yüzden buralardaki trade offları iyi yönetmek lazım.

Okan’ın büyük takım gibi Avrupa’da oynatma çabasını anlayabiliyorum ama bazen de haddimizi bilmek gerekiyor sonra 70 dkda pil bitiyor, sürünerek bitiriyoruz maçı. Yüksek tempo, yüksek fiziksel efor maça yayılınca değerlidir. Bence bu noktada ekibini güçlendirmeli, mesela set oyunu eksik bu bariz ve set oynamayı beceremeden istediğimiz seviyeye çıkamayız ee bu noktayı güçlendirecek birileri lazım.

En güzel örnek Klopp’tur bu noktada, Dortmund dönemi ile Liverpool dönemi arasındaki fark, büyük hoca olma noktasıdır onun için, Dortmund’daki oyunun büyük takım olmaya yetmeyeceğini görüp set oyunuyla geçişi harmanlayan muazzam bir düzen kurdu, evet arada patlıyor ama zirveye oynayan takımların yapması gereken budur.

Millet daha transfer açılmadan oyuncuları almaya gidiyor

A0DF13ED-B0B5-41F8-8A0B-CDC811A27DA2.webp
0DE75287-8BE6-4745-B8B3-D88F4E4B5C22.webp

9BE33509-5D66-4A45-9E63-4CB100B65B07.webp

lille saint joseph karsisinda 11-0 onde. yusuf yazici 2 gol. yusuf yazici alinabilir aslinda. forvet 10 numara ve sag kanadi yedekler.

Bizim bu tff neden hep geç başlatıyor transfer dönemini. Yüz görümlüğü mü istiyorlar

nobet biraz erken acilmis gibi. turk olmayan takimlarin transfer haberlerinden baska bisey yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt