Transfer Nöbeti #10 | 2023 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
- 25 kişilik Avrupa A listesinde 8 tanesi ülkende yetişmiş olması gerekiyor (bunların dördü de kendi altyapıdan olması lazım ama şu an konu o değil)
- Yani 25-8'den CL'de yurt dışında yetişmiş oyuncu limitimiz 17.
- 14 yabancımız olacağını ve tamamının yurt dışında yetişmiş olacağını düşünürsek, CL'de yurt dışında yetişmiş yerlilere 3 oyunculuk kontenjanımız kalıyor.
- Şu an elimizdeki yerlilerden yurt dışında yetişmiş olanlar: Kaan, Berkan ve Halil. Yusuf Demir'i kiralanır varsayımıyla hesaba katmıyorum.
- Günay'ın gelmesi söz konusu, o da yurt dışında yetişmiş olduğu için eğer onu CL listesine yazmak istiyorsak (ki isteriz herhalde) Kaan-Berkan-Halil'den birini dışarıda tutacağız ve CL'de oynayamayacak.
- Kerem Demirbay mevzusu da canlanmış görünüyor. Ek olarak onu da alıp listeye eklemek istersek (ki isteriz herhalde) Kaan-Berkan-Halil'den biri daha Avrupa'da CL'de oynayamayacak demektir.
- Kaan'ın önemli bir stoper yedeği pozisyonunda olduğu düşünülürse onu Avrupa listesinden silmeyiz diye tahmin ediyorum. Bu durumda Günay ve Demirbay'ın geldiği senaryoda Halil ve Berkan Avrupa maçlarında oynayamayacak. Atıyorum son dakikalarda enerjik bir orta saha sokalım desek Berkan kulübede bile olamayacak.
- Sonuç olarak ikisi de biraz mutsuz olacaktır bu durumdan. Bu durumda ligde rotasyonda oynadıklarında da performansları ekstra düşebilir, geçen sene Torreira'yı iyi yedekleyen Berkan'ı göremeyebiliriz. Hatta Berkan ayrılmak isteyebilir. Halil de yeni transfer olmasına rağmen bu pozisyona düşmekten mutsuz olup zaten tembel olduğu söylenen bir oyuncu olarak hepten salabilir.
- Bu sorun belki kadronun son halindeki 14 yabancı arasında Morutan veya başka bir alternatif/genç yabancı varsa onun Avrupa listesi dışında tutulmasıyla aşılabilir ama benzer motivasyon kaybını Morutan veya o diğer yabancı kimse o da yaşayacaktır. Bunun farkı o alternatif/genç yabancılara ligde o kadar mecbur olmadığımız için o mutsuzluğu daha rahat tolere edebilmemiz olur.

Bahsettiğim şey şımarıklik, şampiyon olamama değil, adamlar dün kazanmış, keyif almasını biliyorlar, sonu ne olur olmaz bilemem, bizde o yok, çok fazla sonuç odaklı olmaya başladık, şampiyon olamazsak sanki dünyanın sonu gibi hareket ediyoruz, halbuki bu sene şampiyonlar ligine kalmanın ve orada oynamanın keyfini çıkaralım, geçen sezon da herkes hesap yapıyordu, icardi rashica gidecek ama bir noktada ben, bu takımı izliyoruz işte seneye ne olur bilemem ama bu takımın keyfine varalım kafasına girdim.
Zalgiris maçından açık söyleyeyim ben net bir galibiyet bekliyordum. Çünkü Struga ile mücadelelerini izledik iki takım da aptal saptal hareketler yapıyordu o maçta. Ancak bizim o maçı almamız gerekirdi.
Bu eleştirilebilir bir durumdur. Eleştirene de bir şey denmez doğrusu. Ama olayı abartıp..

yahu efendim x futbolcu çöp, bunu gönderin gitsin, y nin kafası başka yerde 20ye paketleyin, z kalırsa yanarız biteriz...

bu tarz dozajı aşan yorum yapanlar tek maç üzerinden hatalı değerlendirme yapıyor.
hadi maç akşamı maç siniriyle olur derim ama hâlâ devam ediliyor bu tarz yorumlara

eldeki adamların bir sezon boyunca ne yapabileceklerini, potansiyellerini gördük yav
zalgiris maçında angelino ve halil dışında şampiyonluğumuzda emeği olmayan bir futbolcu yoktu
biraz futbolcularımıza değer vermemiz lazım

Vaybe Kickere göre Leverkusen bize daha yeni oyuncuyla iletisime gecmemize izin vermis. Normalde oyuncuyla hersey tamam oluyor ve takimlar 1-2 hafta ugrasmiyormuyduk?

Demirbayın videolar şahane ama ne çıkacak bakalım. Umarım iyisi olur Galatasarayımız için.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray

Salih Özcan'ın oluru var mı çok yazılmaya başlandı ama Dortmund niye salsın yani?

Bahsettiğim şey şımarıklik, şampiyon olamama değil, adamlar dün kazanmış, keyif almasını biliyorlar, sonu ne olur olmaz bilemem, bizde o yok, çok fazla sonuç odaklı olmaya başladık, şampiyon olamazsak sanki dünyanın sonu gibi hareket ediyoruz, halbuki bu sene şampiyonlar ligine kalmanın ve orada oynamanın keyfini çıkaralım, geçen sezon da herkes hesap yapıyordu, icardi rashica gidecek ama bir noktada ben, bu takımı izliyoruz işte seneye ne olur bilemem ama bu takımın keyfine varalım kafasına girdim.
Şampiyonlar ligine kalalimda tadını çıkartırız. Oyuncular gelmemeye devam ederse işimiz zor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt