Benim için kriter dikine oynaması da değil tam olarak. Bir dikine diye olmayacak şekilde 3 kişinin arasına lüzumsuzca dalıp kaybetmek var, bir de gerçekten gerektiği yerde çalım denerken başaramamak var. Pas tercihleri için de doğru/yanlış tercih ayrımları yapılabilir. Kısacası doğru tercihi denerken top kayıpları oluyorsa eyvallah, yok yanlış tercihler yapıyorsa kötü. İzlediğim kadarıyla ayağında top eveleyip geveleyip kendini sıkıştıran ya da pas opsiyonu varken çalım zorlayan biri değil gibi. Çabuk düşünebiliyor falan. Bunlar olumlu. Tabi daha dar alanda, daha yakın savunmalara karşı da o çabuk düşünüp doğru tercihi yapma ve çabuk uygulama işini verimli yapabilecek mi göreceğiz. Tabi biraz zaman da vermek gerekecektir.
Benim Evander ile ilgili asıl şüphem profesyonellik. Eğer takımından ayrılmak için sakatım ayağı çektiği doğruysa mesela bunlar tehlikeli şeyler. Bugün bize gelicem diye yapar, 2 sene sonra da gidicem diye yapabilir. GS çocuğuyum demesini beklemiyorum tabi, teklif gelirse ayrılmak da isteyebilir ama böyle yok sakatım, yok ağrım var, yok bilmemne ayağı çekerek bizi zorlayacak karakterse başka konularda da disiplinsizlikleri olabilir korkarım. Boey söylentileri gibi aklını karıştırmak isteyenler çıkarsa ne tepki verir, iyi oynar da taraftar sevgisi aşırı havaya sokarsa özel muamele beklentisi başlar mı, ufacık sakatlığı bahane edip Sivas deplasmanından kaçmaya çalışır mı, Noel'de tatile erken gitmek için sakatım ayağına yatar mı, bunlar gibi şeyler asıl soru işaretleri oldu benim için. Bir tek şu sakatlık mevzusundan hemen bu sonuçlar çıkmaz tabi, sadece endişe benimki, inşallah o kadar problem çocuk karakterli değildir.