Transfer Nöbeti #11 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aklın yolu bir; bunları hala görmek istemeyen ezbere Kerem şakşakçıları var ama dediğim gibi burada esas hata hocaya ait.

Transferler yapıldığında hep bir mantık aradım. Acaba Zaha' ya ikinci forvet rolünü mü verecekti? Yoksa Kerem ve Zaha' yı kanatlarda kullanıp Ziyech' i 10 numara mı oynatacaktı? Gördük ki bunları aklından dahi geçirmemiş.

Kerem' in forvet arkası oynaması fikrine en başından 'olmayacak dua, derhal vazgeçmeli' dediğimde ''Hocadan iyi mi bileceksin vs?'' diye çemkirenler olmuştu. Topla ilk temas, çevre kontrolü, genel teknik, kritik anlarda soğukkanlı kalmak gibi özelliklerin en yüksek seviyede olması gereken mevkide, bu bakımlardan vasatı zar zor tutturan Kerem verimli olamazdı elbette. Boş alanlara koşu yaparak ve buluştuğu toplarla dripling-orta-pas-şut ile gol-asist katkısı sağlamak, sürpriz koşularla pozisyonları tamamlamak gibi çok iyi özelliklerini de kullanamaz oldu bu saçma denemeyle. Gol kaçırdığı için hiç eleştirmedim mesela kendisini. Daha çok yaptığı skor katkısını baz alarak öven ve defolarını görmezden gelenler, skor katkısı düşünce saldırıya geçtiler...
Şeyi anlarım Okan Hoca ilk göreve geldiğinde topla rakiplerine göre çok daha az oynayan, set hücumlarıyla değil de yüksek baskı ve doğrudan hücumla gol arayan bir takımdık. Böyle bir oyun sisteminin içinde Zaha yı alır 2. forvet gibi doğrudan ceza sahasına daha yakın bir bölgede kullanırsın adamın kariyeri zaten kontra-hücumlar ile geçmiş bir oyuncu. Ama biz Zaha yı alıp 4-2-3-1 in kanadı olmasını bekledik

Bizim oynamaya çalıştığımız oyunun kanatları gerçekten Rashica olur, Barış Alper olur veya Kostic olur bu tipte adamlar. Oyunun her iki tarafını da oynayabilen takımı birbirine bağlayabilen oyuncular ile oynanacak bir sistem biz bu oyunu Rashica ile oynarken ondan çıkıp iç forvet gibi oynamaya alışkın Zaha ve oyun kurucu kenar olarak oynamaya alışkın Ziyech ile oynamaya çalıştık.

İlk sezonki Okan Buruk oyununu bir kenara bırakıp tamamen topu ayağına isteyen çok daha statik topa sahip olmaya çalışan bir takım haline geldik. Sonra ne oldu rakip kapanmış beklerken Mertens in Ziyech in filan uzaktan bir şutuna/ceza sahasına yollayacağı bir topa bakar oldu tüm takım Tamam attığımız çoğu gol duran toptan veya oyun akarken bile durağan hücumlar ile gelir oldu. Tamam bu da gerekiyor ilk sezon Okan Hocanın takımında en büyük eksik de yerleşik hücum yapamıyor oluşumuzdu ama bu geçişi kademeli olarak yaparsın tutup da asıl oyun planından vazgeçmezsin

O dönemde de söylemiştim bu dönemde de aynı şeyi söylüyorum Zaha, Ziyech filan gerçekten Rasihica dan Barış Alper den filan 3-4 gömlek iyi oyuncular ama bizim oynamaya çalıştığımız oyunla uzaktan yakından alakası olmayan oyuncular

O dönemde bonservis ödeyebilecek durumda olsaydık ve Fred & Rashica ikilisini biz transfer edebilmiş olsaydık bugün gerçeken topsuz oyunda çok etkili bambaşka bir Galatasaray izliyor olurduk. Biz ne yaptık elimizdeki sistemi işletecek oyuncular yerine Zaha da transfer çalımı şansı var alalım, Ziyech çok ünlü bir futbolcu alalım diye diye kendi oyun planımızdan çok uzaklaştık

Koşan basan adam istiyorsak Berkan var işte neden oynamıyor ? İlerideki 4 kağnı yüzünden arkaya 7 tane Kante koymaya çalışıyoruz yok böyle bir düzen. Sorun orta sahada değil hücum hattında. Hücum hattı daha asli görevlerini yapamıyor.
Mantığen Berkan da koşan/basan adam, prime Kante de. Olay bunları hangi seviyede yapabilmesi zaten. Berkan iyi bir yedek olabilir, ama 11 oyuncusu olmamalı, olamaz.
İleri hattın ne kadar iyi olursa olsun, bu orta saha yapısı ve oyun mantığı ile defo ortaya çıkmama ihtimali yok.

Mevcut oyun sistemimizde Yusuf Yazıcı olmaz
Mesela Fenerbahçe ile Cameron Puertas ismi geçiyor, ben takımımızda görmeyi çok isterdim Puertas ı

Tamam belki göze çok hoş gelen, kalite olarak Galatasaray ı çok yukarı çekebilecek bir oyuncu değil ama gerçekten şu statik durağan oyunumuzdan kurtulmak için Puertas gibi oyuncuların olması gerekiyor takımımızda

Böyle oyuncular olmadığı için 37 yaşındaki Mertens in takımın tüm press gücü olmasını bekliyoruz

Takım zaten yeterince statik değilmiş gibi bir de Yusuf Yazıcı ismi geçiyor. Oldu olacak sol kanada Willian orta sahaya da Denis Suarez ikilisini alalım iyice 1 metre ² içinde top oynayan oyunculardan kurulu bir takım haline gelelim

Onyedika bruggeden ayrılmak istiyor gidin onu alın. Tempolu driplingi var pas durumu fena değil. Hem 6 hem 8 oynuyor. Piyasa değeri 10 milyon Euro. Kanatada arias sol beke locko. Atletik adamlar alın ulan

Abdulkerimi satalım Arabistan'a.

Bu adam doğruları konuşuyor ama düşmanları var

Bu yönetimle gerçekten Fiyat/Performans açısından çok kötü transferler yaptık ama en gözüme batan Zaha ve Sergio ikilisi sanırım sözleşmeleriyle

Hani her ikisi de çok daha düşük ücretlere oynuyor olsaydı kadroda kalsınlar canım ne olacak derdim de adamların öyle bir sözleşmesi var ki hemen bugün ilk elden çıkarılması gereken oyuncular diye bakıyorum...

Onyedika bruggeden ayrılmak istiyor gidin onu alın. Tempolu driplingi var pas durumu fena değil. Hem 6 hem 8 oynuyor. Piyasa değeri 10 milyon Euro. Kanatada arias sol beke locko. Atletik adamlar alın ulan

Abdulkerimi satalım Arabistan'a.
Olmaz renktaşım Yusuf Yazıcı yı alacağız biz daha da statik hale gelmemiz lazım, ne gerek var şimdi atletik adamlara filan

Yakında Barış Alper sezona kötü başladı diye yedek bırakıp sağ kanadı tamamen Ziyech e teslim ettik mi üff var ya ne statik takım oluruz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt