Oğuzhan Sesko
Baba Gündüz
- 11 Ağustos 2009
- 80.143
- 90.947
- 5.093
Şunun bilincinde olarak futbolcu önerin.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Sanki herşey ahenk içerisinde olacağı zamanı bekliyormuş yav. Fırat Develioğlu mahkeme açıyor seçime direkt tesir ediyor, Okan Buruk ve ET gelip bir dönüşüm bir devrim yapıyor. Seferoviç sorunsuz gidiyor yerine Icardi. Yeni nesillerin Galatasaraylı oluşu, Osimhen piyangosu ve her anlamda dominasyon. Sonu CL kupası olur inşallah bu yürüyüşün. Acayip yükseldim ya..
İnlesin Tüm Ülke Zaferinle, Şanlı GALATASARAY..
Yanlış hatırlamıyorsam şimdi girip bakamayacağım Beşiktaş 4.5 milyara yakın payı halka açık taraftan toplamayı hedefledi, en az yarısında patladılar ve bedelli karşılık bulmadı. Biz 3.2 civarı hedefledik, neredeyse ilk turda verdik hepsini.
Yatırımcının güveni açısından iyi bir gösterge ama bokunu çıkarmamak lazım. Bedelli sermaye arttırımı bir şirket için ben bu işi döndüremiyorum, bana yardım edin çığlığıdır, yapmak da iyi bir şey falan değildir. Özellikle borsa yatırımcısı için kötü bir süreçtir, şirketin çoğu zaman kendi kendini döndüremediğinin göstergesidir.
Bu arada Sane Osimhen'den büyük topçu kimse farkında değilYarın SANEMIZE kavuşuyoruz![]()
![]()
![]()
Bu çok doğru. Hatta öyle bir noktadayımki iyiki 20/21 sezonunda averajla şampiyonluğu kaybetmişiz dahi diyorum. Devamında Elmas yönetimi ŞL bütçesiyle daha iyi işler yapabilir FT kalabilir, Elmas devam edebilir ya da daha geç ayrılabilir ve bunlar hiç gerçekleşmeyebilirdi.Sanki herşey ahenk içerisinde olacağı zamanı bekliyormuş yav. Fırat Develioğlu mahkeme açıyor seçime direkt tesir ediyor, Okan Buruk ve ET gelip bir dönüşüm bir devrim yapıyor. Seferoviç sorunsuz gidiyor yerine Icardi. Icardi ile yeni nesillerin Galatasaraylı oluşu, Osimhen piyangosu ve her anlamda dominasyon. Sonu CL kupası olur inşallah bu yürüyüşün. Acayip yükseldim ya..
ET bu sebeple çok önemliydi işte. Müthiş bir ağı var adamın. Sponsorluklar, kattığı vizyon. O kalsaydı bu işlerin daha kolay olacağı daha doğru adımlar atılacağı kesindi ama yine umutluyum ben. Bizim taraftar artık vizyonun ne olması gerektiğini gördü vizyonsuzlara asla sabretmeyecektir.Faiz yükü 25-30 civarıydı sanırım ama bu dediğim son 6-12 ay için değil BB'ye borç tamamen dururken geçerli olması lazım.
Yani borcun kısmen kapatıldığı senaryoda 10-15 arası bir faiz yükü vardı herhalde (tam bilen varsa söylesin)
Tabi bu da çok önemli bir meblağ. En az 1 orta üstü seviye futbolcu transferi edebilecek bir para demek.
En önemli noktası da elde edilen gelirlerin yarısının borca gitme durumu ortadan kalktı. Tribün, loca başta olmak üzere yarışma ve sponsorluk ödülleri vs tamamen artık kasamıza girecek ve bu da kulübün kendini döndürebilmesi için çok önemli.
Bundan sonra hata yapılırsa beklenti yüksek olduğu için daha da kırılgan olur yönetimlerin durumu.
O yüzden bugün önemli bir başlangıç olarak görülmeli. Yeni Galatasaray mümkün mertebe en az hata ile en iyi futbolcuları ve sporcuları bünyesine katara sportif başarı ve sürdürülebilir finansal başarı kazanmalı, yeni sponsorluklar, büyüyen marka değeri vs ile.
Bu eşiği atlamak için alt yapıda da önemli işler yapılması gerekmiyor? Sadece tüketmek ile ilerleyemeyiz diye düşünüyorum.Bu çok doğru. Hatta öyle bir noktadayımki iyiki 20/21 sezonunda averajla şampiyonluğu kaybetmişiz dahi diyorum. Devamında Elmas yönetimi ŞL bütçesiyle daha iyi işler yapabilir FT kalabilir, Elmas devam edebilir ya da daha geç ayrılabilir ve bunlar hiç gerçekleşmeyebilirdi.
Hatta Okan hocanın tam da o dönem futbola dönüş yapacak olması da bir tesadüftü.
Gelinen nokta eşik atlama noktası, 25 yıldır yapamadığımızı yapabilecek noktaya geldik, eşik geçilmeli artık.
Yani kabul eder mi bilmem ama Fatih Terim ile bu altyapı dönüşümü yapılabilir. Hocaya belli bir bütçe vereceksin her sezon birde bu oyuncuları oynatabileceği bir rezerv lig. Egosu izin verir mi bilmiyorum ama şu aşamada muhteşem işler yapabilir altyapıda. Yorulmazda bu kadar.Bu eşiği atlamak için alt yapıda da önemli işler yapılması gerekmiyor? Sadece tüketmek ile ilerleyemeyiz diye düşünüyorum.
Dünyanın en büyük takımları barcelona ve real aynı zamanda üretim merkezi
![]()
The 25 clubs with the most academy products playing in the big five leagues - Planet Football
Manchester United and Arsenal both take pride in their academies and have helped produce some of the best players in Europe.www.planetfootball.com
ET bu sebeple çok önemliydi işte. Müthiş bir ağı var adamın. Sponsorluklar, kattığı vizyon. O kalsaydı bu işlerin daha kolay olacağı daha doğru adımlar atılacağı kesindi ama yine umutluyum ben. Bizim taraftar artık vizyonun ne olması gerektiğini gördü vizyonsuzlara asla sabretmeyecektir.
Kredi çekben stopere pavlovici istiyorum arkadaş
Altyapı kısa vadeli bir iş değil, yetenekli oyuncu her yerdr var, doğru olan onları geliştirmek ve kariyer hedefi sunmak. Mevcutta tesis yok, ilgilenen yönetici yok. Olmalı ama olma noktasının çok uzağındayız.Bu eşiği atlamak için alt yapıda da önemli işler yapılması gerekmiyor? Sadece tüketmek ile ilerleyemeyiz diye düşünüyorum.
Dünyanın en büyük takımları barcelona ve real aynı zamanda üretim merkezi
![]()
The 25 clubs with the most academy products playing in the big five leagues - Planet Football
Manchester United and Arsenal both take pride in their academies and have helped produce some of the best players in Europe.www.planetfootball.com

Kesinlikle haklısın. Önceki bedelliler borç içindi, bu doğru. Ama şartlar değişti banka birliği bitti gelirlerin %50'si artık bizde. Geçmişte Florya gibi stratejik adımlar da atıldı bu kaynaklarla.Bedelliden gelen gelirlerin nereye gittiği belli yahu, bir senede iki kere yapman zaten borcum var döndüremiyorum çığlığıydı. Şimdi o borcu kapattın yarın aynı argümanla gidemeyeceksin zaten. Artık banka kredisi de kullanamazsın, bunun hesabını veremezsin, mecburen gelir gider dengesini gözeten güçlü bir ekonomi yaratmalısın.
Bedelli yaptım gidip tesis yapıcam vs deseydin katılırdım.
Zaten kısa vadeli değil, uzun vadeli avrupanın en iyi alt yapılarından profesyonelleri getirmeliyiz.Altyapı kısa vadeli bir iş değil, yetenekli oyuncu her yerdr var, doğru olan onları geliştirmek ve kariyer hedefi sunmak. Mevcutta tesis yok, ilgilenen yönetici yok. Olmalı ama olma noktasının çok uzağındayız.