Transfer Nöbeti #11 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sanki herşey ahenk içerisinde olacağı zamanı bekliyormuş yav. Fırat Develioğlu mahkeme açıyor seçime direkt tesir ediyor, Okan Buruk ve ET gelip bir dönüşüm bir devrim yapıyor. Seferoviç sorunsuz gidiyor yerine Icardi. Yeni nesillerin Galatasaraylı oluşu, Osimhen piyangosu ve her anlamda dominasyon. Sonu CL kupası olur inşallah bu yürüyüşün. Acayip yükseldim ya..

İnlesin Tüm Ülke Zaferinle, Şanlı GALATASARAY..

Olmaz

15 yıldır Arap Sermayesinde sınırsız kaynak ile dünyanın en iyi futbolcuların oynadığı ve hocalarının yönettiği

M.City 2023'de 12 yıl sonra, PSG ise ancak bu sene alabildi.

Takım olmak sadece iyi oyunculara sahip olmaktan da geçmiyor.

Türk takımı olarak bu noktalara çıkmak için önce her sene orada olup yarışabilmek ve test edebilmemiz gerekiyor.

2000 de kazandık diye genetiğimiz olmuyor çünkü futbol o tarihten bu yana oynanış olarak en az 3-4 defa majör olarak kabuk değiştirdi.

Bizim önce mücadele etmemiz lazım.

Bayern maçında yapıp Kopenhag'a karşı yapamadığımızı her takıma karşı yapıp, kazanıp kaybetmeyi, kaybederken üzerine koymayı öğrenmemiz ve önce o oynanış biçimini yakalamamız lazım.

Kura ve oyun şansı ile bu sene bir şeyler yaparsak bile bu mantalite ile devam edilmeli.

Yanlış hatırlamıyorsam şimdi girip bakamayacağım Beşiktaş 4.5 milyara yakın payı halka açık taraftan toplamayı hedefledi, en az yarısında patladılar ve bedelli karşılık bulmadı. Biz 3.2 civarı hedefledik, neredeyse ilk turda verdik hepsini.

Yatırımcının güveni açısından iyi bir gösterge ama bokunu çıkarmamak lazım. Bedelli sermaye arttırımı bir şirket için ben bu işi döndüremiyorum, bana yardım edin çığlığıdır, yapmak da iyi bir şey falan değildir. Özellikle borsa yatırımcısı için kötü bir süreçtir, şirketin çoğu zaman kendi kendini döndüremediğinin göstergesidir.

O bedelli sermaya arttirimi tamamen transfer icin kullanilsa yada kisa vadeli borclar icin kullanilsa kotu yonetme derdimde bizimkiler buyuk ihtimal bankalar birligininden cikmak icin yani faizden kurtulmak ve finansal ozgurluk icin 'stratejik' bi hamle yaptilarsa eyv.
Ama dedigin gibi onemli olan bundan sonra ayni hatalara dusmeyip yani plansiz harcamalardan ve yonetim zayifligindan(ben suanki yonetimin bazi konularda hala zayif oldugunu dusunuyorum ornek gereksiz topculara gereginden cok maas vermeleri, net bir sportif direktor yapisi olmamak gibi seyler) kacinmak lazim.

Ha birde burda erden timuri unutmamak lazim. Bana gore son 3 sezonun en kilit ismi. Bence hala onun meyvelerini yiyorlar. FFP kisitlamasina ragmen taksit odakli sozlesme yapilariyla genis bi kadro kurabilmesi, nef uzerinden para aktarmasi ve ikna kabiliyeti yuksek olan bi yonetici olmasi ozbek yonetimini buralara kadar tasimistir. yani biz o sira ligi 13 bitirmistik ve mertens torreira icardi gibi oyuncali ikna edebilmisti.
Eger bugunlere gelebildiysek erdenin payi cok buyuk.

Sanki herşey ahenk içerisinde olacağı zamanı bekliyormuş yav. Fırat Develioğlu mahkeme açıyor seçime direkt tesir ediyor, Okan Buruk ve ET gelip bir dönüşüm bir devrim yapıyor. Seferoviç sorunsuz gidiyor yerine Icardi. Icardi ile yeni nesillerin Galatasaraylı oluşu, Osimhen piyangosu ve her anlamda dominasyon. Sonu CL kupası olur inşallah bu yürüyüşün. Acayip yükseldim ya..

Bu çok doğru. Hatta öyle bir noktadayımki iyiki 20/21 sezonunda averajla şampiyonluğu kaybetmişiz dahi diyorum. Devamında Elmas yönetimi ŞL bütçesiyle daha iyi işler yapabilir FT kalabilir, Elmas devam edebilir ya da daha geç ayrılabilir ve bunlar hiç gerçekleşmeyebilirdi.

Hatta Okan hocanın tam da o dönem futbola dönüş yapacak olması da bir tesadüftü.

Gelinen nokta eşik atlama noktası, 25 yıldır yapamadığımızı yapabilecek noktaya geldik, eşik geçilmeli artık.

Faiz yükü 25-30 civarıydı sanırım ama bu dediğim son 6-12 ay için değil BB'ye borç tamamen dururken geçerli olması lazım.

Yani borcun kısmen kapatıldığı senaryoda 10-15 arası bir faiz yükü vardı herhalde (tam bilen varsa söylesin)

Tabi bu da çok önemli bir meblağ. En az 1 orta üstü seviye futbolcu transferi edebilecek bir para demek.

En önemli noktası da elde edilen gelirlerin yarısının borca gitme durumu ortadan kalktı. Tribün, loca başta olmak üzere yarışma ve sponsorluk ödülleri vs tamamen artık kasamıza girecek ve bu da kulübün kendini döndürebilmesi için çok önemli.

Bundan sonra hata yapılırsa beklenti yüksek olduğu için daha da kırılgan olur yönetimlerin durumu.

O yüzden bugün önemli bir başlangıç olarak görülmeli. Yeni Galatasaray mümkün mertebe en az hata ile en iyi futbolcuları ve sporcuları bünyesine katara sportif başarı ve sürdürülebilir finansal başarı kazanmalı, yeni sponsorluklar, büyüyen marka değeri vs ile.

Faiz yükü 25-30 civarıydı sanırım ama bu dediğim son 6-12 ay için değil BB'ye borç tamamen dururken geçerli olması lazım.

Yani borcun kısmen kapatıldığı senaryoda 10-15 arası bir faiz yükü vardı herhalde (tam bilen varsa söylesin)

Tabi bu da çok önemli bir meblağ. En az 1 orta üstü seviye futbolcu transferi edebilecek bir para demek.

En önemli noktası da elde edilen gelirlerin yarısının borca gitme durumu ortadan kalktı. Tribün, loca başta olmak üzere yarışma ve sponsorluk ödülleri vs tamamen artık kasamıza girecek ve bu da kulübün kendini döndürebilmesi için çok önemli.

Bundan sonra hata yapılırsa beklenti yüksek olduğu için daha da kırılgan olur yönetimlerin durumu.

O yüzden bugün önemli bir başlangıç olarak görülmeli. Yeni Galatasaray mümkün mertebe en az hata ile en iyi futbolcuları ve sporcuları bünyesine katara sportif başarı ve sürdürülebilir finansal başarı kazanmalı, yeni sponsorluklar, büyüyen marka değeri vs ile.
ET bu sebeple çok önemliydi işte. Müthiş bir ağı var adamın. Sponsorluklar, kattığı vizyon. O kalsaydı bu işlerin daha kolay olacağı daha doğru adımlar atılacağı kesindi ama yine umutluyum ben. Bizim taraftar artık vizyonun ne olması gerektiğini gördü vizyonsuzlara asla sabretmeyecektir.

Bu çok doğru. Hatta öyle bir noktadayımki iyiki 20/21 sezonunda averajla şampiyonluğu kaybetmişiz dahi diyorum. Devamında Elmas yönetimi ŞL bütçesiyle daha iyi işler yapabilir FT kalabilir, Elmas devam edebilir ya da daha geç ayrılabilir ve bunlar hiç gerçekleşmeyebilirdi.

Hatta Okan hocanın tam da o dönem futbola dönüş yapacak olması da bir tesadüftü.

Gelinen nokta eşik atlama noktası, 25 yıldır yapamadığımızı yapabilecek noktaya geldik, eşik geçilmeli artık.
Bu eşiği atlamak için alt yapıda da önemli işler yapılması gerekmiyor? Sadece tüketmek ile ilerleyemeyiz diye düşünüyorum.
Dünyanın en büyük takımları barcelona ve real aynı zamanda üretim merkezi

Bu eşiği atlamak için alt yapıda da önemli işler yapılması gerekmiyor? Sadece tüketmek ile ilerleyemeyiz diye düşünüyorum.

Yani kabul eder mi bilmem ama Fatih Terim ile bu altyapı dönüşümü yapılabilir. Hocaya belli bir bütçe vereceksin her sezon birde bu oyuncuları oynatabileceği bir rezerv lig. Egosu izin verir mi bilmiyorum ama şu aşamada muhteşem işler yapabilir altyapıda. Yorulmazda bu kadar.

ET bu sebeple çok önemliydi işte. Müthiş bir ağı var adamın. Sponsorluklar, kattığı vizyon. O kalsaydı bu işlerin daha kolay olacağı daha doğru adımlar atılacağı kesindi ama yine umutluyum ben. Bizim taraftar artık vizyonun ne olması gerektiğini gördü vizyonsuzlara asla sabretmeyecektir.

ET'yi yönetimde yalnızlaştıranlar geciktirenler zaten bu işi bana göre.

Genç, dinamik ve ihtiraslı adam.

Başkan'a bu durumu eminim tehdit olarak gösterenler oldu.

Klasik özel sektör rekabet ortamı kafası dışında düşünemeyip dernekçilik oynamaya çalışan bir takım şahıslar.

Kendim de benzer şeyleri çok alt ölçekte de olsa yaşamış biri olarak net söyleyeyim bu yapı orta vadede çok büyük zarar verir.

ET gibi kişiler küstürülmek bir yana sayıca arttırılarak yönetimler çok daha üst düzeye gelmeli. Hizipçi kafada olanlar ise barınamamalı aksine artık.

Yoksa aynı sarmalı baştan yaşarız. Artık vurup geçmeliyiz.

Altyapı kısa vadeli bir iş değil, yetenekli oyuncu her yerdr var, doğru olan onları geliştirmek ve kariyer hedefi sunmak. Mevcutta tesis yok, ilgilenen yönetici yok. Olmalı ama olma noktasının çok uzağındayız.

Bedelliden gelen gelirlerin nereye gittiği belli yahu, bir senede iki kere yapman zaten borcum var döndüremiyorum çığlığıydı. Şimdi o borcu kapattın yarın aynı argümanla gidemeyeceksin zaten. Artık banka kredisi de kullanamazsın, bunun hesabını veremezsin, mecburen gelir gider dengesini gözeten güçlü bir ekonomi yaratmalısın.

Bedelli yaptım gidip tesis yapıcam vs deseydin katılırdım.
Kesinlikle haklısın. Önceki bedelliler borç içindi, bu doğru. Ama şartlar değişti banka birliği bitti gelirlerin %50'si artık bizde. Geçmişte Florya gibi stratejik adımlar da atıldı bu kaynaklarla.
Şimdi "borç kapatıyoruz" bahanesi kalmadı. Kulüp, serbest kalan bu büyük geliri nereye harcayacağını net, somut projelerle açıklamalı. Top yönetimde, bu fırsatı nasıl değerlendirecekler, hep birlikte göreceğiz...

Altyapı kısa vadeli bir iş değil, yetenekli oyuncu her yerdr var, doğru olan onları geliştirmek ve kariyer hedefi sunmak. Mevcutta tesis yok, ilgilenen yönetici yok. Olmalı ama olma noktasının çok uzağındayız.
Zaten kısa vadeli değil, uzun vadeli avrupanın en iyi alt yapılarından profesyonelleri getirmeliyiz.

Bu arada çok gereksiz küçümsenip eleştiriliyor burada dahi ama

İlkay eğer ki gelirse 2. Hagi olur.

Sneijder vs demiyorum. İkinci Hagi olur.

Bu seviyede olup da o oyun tekniği, pas vizyonu ve topsuz oyun bilgisine sahip başka futbolcu yok hala yaşına rağmen.

33 yaşında Barcelona'ya gitmek için gelmedi diye gömülüyor gereksiz adama.

Barcelona'dan teklif alıp reddetme şansın yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt