Hüsnü Ayabakan
Berlin Panteri
- 1 Ağustos 2012
- 41.518
- 43.351
- 3.748
Bu konu üst seviyede oynamaya engel değil ama City'de oynamaya engel sanki. Yani ligi domine eden takımın defansta en büyük zaafı sürekli önde oynadığı ve defansı iyice öne çıkardığı için hızlı oyuncuları arkaya kaçırmak. O yüzden birincisi defansta geçiş savunacak hızlı oyuncusu olması lazım (Kyle Walker o görevi yürüttü yıllarca) ve ikincisi kalecisinin önde durup uzun topları süpürebilmesi lazım. Hani City'de oynayan bir kaleci ilk geldiğinde bu konuda kısmi zaafı olabilir ama bu kadar yıl oradayken de o zaafı büyük oranda kapatır gibi geliyor. Hele ayağı düzgün olduğu bilinen bir kaleci öğrenir yani 3-5m önde durup gerektiğinde süpürücülük yapmayı...
Ben de Ederson'un kalecilik yeteneklerinin (yani şut kurtarma vs) elit olup olmadığının sorgulandığını gördüm ama City'nin en büyük ihtiyaçlarından biri olmasına rağmen süpürücülük açısından sorgulandığını hatırlamıyorum. O yüzden bana son yıl ortaya çıkmış konsantrasyona bağlı yeni bir problemdir gibi geliyor.
R.tas beni yanlis anlamis olabilir misin ? Bahsettigim zaaf bilhassa uzaktan sutlari rakibe dogru sektirmesi Musleranin belki de kariyeri boyunca en kusursuz yaptigi istir ..Bu konuda Muslerayi arariz dedim..
Supuruculukle alakali bir yorumum olmadi ..