Transfer Nöbeti #11 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Muhtemelen biri akreditif demiştir, bu da sallamıştır.. Osimhen mevzusu özelinde akreditif diye bir şey söz konusu olamaz.. Madem akreditif FOB mu, CIF mi onu da yazsaymış..

Bankalar arası bir çalışma yapılıyorsa Kontrgaranti işlemini bekliyoruz demektir.. Çok büyük ihtimalle yalan haber.
hepsi aynı şey hocam ingilizcesi letter of credit fransızcası akreditif sallama falan yok

Böyleyse zaten endişe edecek bir şey yok.

İnşallah yarına kadar yetişir tabi.

Bizde artık sürekli düşünmekten yorulduk.

Sonrasında kafamız rahatlamış olur kaleci'de gelince en azından lig için.
Resmi açıklama olmayınca her daim endişe olur bir an önce bitse de rahatlasak dediğin gibi.

Resmi açıklama olmayınca her daim endişe olur bir an önce bitse de rahatlasak dediğin gibi.

Yani tabi ki gidip Al Hilal 100 peşin veriyoruz biz derse pat diye yine satmıyorum bana ne diyerek belgeleri yırtabilir imzalamadığı her an.

Atıyorum 1 hafta uzadı Newcastle Isak'i sattı bir yere talip olsa Osimhen'de süreç uzadı ben reddedemem derse yine yatar.

O yüzden bir an önce bitmeli ki bunları düşünüp taraftar da gerilmesin.

Karşılıklı olarak gerek futbolcu gerek Napoli bu aşamada sadık kalırsa o zaman zaten korkacak bir şey yok.

Ama son saniyede neler oluyor bu camia öyle bir camia. %100 olmadan %99.9 da net değil.

Terminoloji'yi bilmiyordum ama dediğin gibi ''Kontrgaranti'' denen karşılıklı banka süreci işliyor şu an.

Napoli'de alıcı banka (para transferini alacak)
Bizim teminatı sağladığımız banka (gönderen)

arasında karşılıklı yasal süreç işliyor herhalde onu kastediyorsunuz sizde.

Bu süreç ne kadar sürer ortalama eğer sektördeyseniz biliyorsanız paylaşırsanız seviniriz.

Kısaca özetlemek gerekirse;

İstenilen teminat mektubu tutarı (40 milyon Euro nun peşin ödeneceği varsayımı altında) 35 milyon Euro olacaktır..

Teminat mektubunu alacağımız banka, İtalya da yerleşik muhabir banka ile iletişime geçip bu banka nezdindeki kendi limitlerini kullanarak bu tutarda bir kontrgaranti düzenlenmesini talep edecek..

Bankaların yurt dışı işlemleri ile ilgili olarak sürekli yaptıkları, alışık oldukları bir işlem.. Dolayısı ile yabancı değiller... Taş çatlasın 1 - 2 gün bilemedin, istisnai durumlarda 1 hafta sürer..

Buradaki asıl sıkıntı, teminat mektubunu almamızı sağlayacak 35 milyon Euro tutarında kredinin tahsis edilmesi olabilirdi.. Ancak o sıkıntı aşılmış gibi görünüyor..

Kap'a lüzum yok resmi hesapta işaret çaksınlar yavaştan girelim mevzuya.

İmza olmadan hiç bir transfer tam olarak bitmiş denemez bence. Bu işi daha fazla uzatmadan bitirmek lazım artık. Devlet dairesi gibi yavaş çalışan bir kulübüz demiyoruz boşuna.

Futbolcu gelmeden de kap açıklaması olmaz. Mesele napoli'nin imzayı atması haluk'un dediği gibi. İmza atıldığı an osimhen gelir
Dediğim bu gün başkan Osimhen ile ilgili açıklama yapmaz. Resmi imza olur görüşmelere başlandı Kap açıklaması gelir Osimhen'in geleceği saat açıklanır diye gider süreç.

İmza olmadan hiç bir transfer tam olarak bitmiş denemez bence. Bu işi daha fazla uzatmadan bitirmek lazım artık. Declet dairesi gibi yavaş çalışan bir kulübüz demiyoruz boşuna.
Bankalar arası prosedür işliyormuş bankaları bekliyoruz. Hızlandırılamaz mı acaba bu süreç?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt