Transfer Nöbeti #12 2022 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizim sorunumuz mantalitede. Adamlar 7-8 M'leri yedeklere veriyor, biz as oyuncuya 4M verince bekliyoruz ki harikalar yaratsın.
Malesef ekonomi bu. Ya adam gibi scout yapıp uyguna oyuncu getireceksin Belçika gibi ya da böyle rezilleri oynayacaksın.

Ki en büyük scout alt ligler ve altyapı, onu da kullanmıyoruz. Tam Türkiye mantığı, kendin üretme hazıra kon, çünkü hazırda daha fazla rant var.

Nelson-Marcao tandeminin yaptığı hataları Emin-Metehan tandemi yapsa ortalık yıkılırdı.
Nelson+Marcao'ya 11 M€ verdik, Emin-Metehan'a para vermicektik. Safi kardı.

Geçen sene yaptığımız transfer mantığı doğruydu aslında, saçmalık olan bu uyumsuz grubu seçmekti, ama scout beceriksizliği ama menejer oyunları bir de üste FT formsuzuk ve adaletsizliği, yönetim basiretsizliği olayı bu raddelere kadar getirdi.

Keşke Nellson 15 M gitse de orada emin ya da metehan oynasa.

Nelsson’u gömmüşsün sonra da satıştan pay koydurabilirsek güzel olur demişsin. Senin dediğine göre Sevilla gidebileceği en iyi yer olur zaten. Bu potansiyelle 50 milyon euro’ya Barca yapacak hali yok. Sonraki satıştan pay koydursak ne olacak? Kendi içinde çelişiyorsun. Bu nasıl gerçekçilik?

Nelson'u gömmüyorum ama gereksiz de yüceltmiyorum. Tandemde başarılı hırslı bir stoper.
Potansiyeli nedeniyle 15 M verir sevilla alır kumar oynar, ama 25 verip bu haline kumar oynamaz.

sonraki satıştan payı, olur da potansiyelini gösterir bir gün gerçekten 30 40 M yaparsa diye koydurursun.

yazımda nelson gömmek yok, ama nelson'a popescu muamelesi yapmaya da gerek yok.

Güncel borçlar;
Fenerbahçe: 6.4 milyar TL
Beşiktaş : 4.8 milyar TL
Galatasaray: 2.1 milyar TL
Trabzonspor: 1.5 milyar TL
Fener o kadar girdi yapıyor. Kripto filan derken bence bu açıklamadan daha fazlası vardır. Bjk keza aynıdır diye düşünüyorum. Trabzon bir iki seneye bizi geçerler. Uzun süre siyasi destek alacaklarını dusunmuyorun

15 milyon Euro artı Marcao'nun bonsevisine biter bu iş Sevilla ve Monchi efendi. Tek akıllı sizsiniz demi Endülüs çocukları. Biraz daha kizdirirsaniz beni 2015 yazında Milan'a uyguladığım küfürlü tarifeyi uygulayacağım size....

1659174393844.png

1659174415150.png

1659174530813.webp

Nellson'u çok abartıyoruz. Tamam genç hırslı çalışkan vs ama ne hücum katkısı var ne de hava topu hakimiyeti.

büyük takım defan oyuncusu ancak milli takımın as stoperi değil, geçen sene 13. bitirmiş ve 53 gol yiyip eksi averajla ligi tamamlamış takım stoperi adamlara göre. Marcao da öyleydi, kendi de kaypaklık edince çok para etmedi.

Küme düşmemeye oynarken Marcao'yu almakla büyük takıma rekor gol yediren defansı almak aynı şey değil. Chavez çok gol yiyebilir takımın cürmü belli, Galatasaray rekor gol yiyorsa OS kadar bir zahmet defans tandemi de sorgulanır kaleci de.

Nellson en fazla 15'e gider, sonraki satıştan pay koydurursak o da güzel olur, fazlası etmeyecektir. Bence o rakama da kesin gitmelidir.

Adamlar 25 M € verse onların taraftarı da çıldırır heralde Türkiye 13.sünden stoper mi alınır bu paraya diye.

Biraz da gerçekçi olmak lazım.
Nelson 'un mu hava hava topu hakimiyeti yok?
Ligde bu konuda nerdeyse en iyi ortalamaya sahip oyuncu girdiği tüm hava toplarınin neredeyse hepsini almış.
Zaten boyu 6-7 cm daha uzun olsaydı premier ligde 70 m€'luk stoper olurdu.

Nelson'in şu anki değeri 20m€
Seneye üzerine biraz daha koyarsa 25-30'u rahat bulur.
Kim ve szalia'yi cebinden çıkarır.
Tek olumsuz yeri top kullanması o da vasat seviyede

Nellson'u çok abartıyoruz. Tamam genç hırslı çalışkan vs ama ne hücum katkısı var ne de hava topu hakimiyeti.

büyük takım defan oyuncusu ancak milli takımın as stoperi değil, geçen sene 13. bitirmiş ve 53 gol yiyip eksi averajla ligi tamamlamış takım stoperi adamlara göre. Marcao da öyleydi, kendi de kaypaklık edince çok para etmedi.

Küme düşmemeye oynarken Marcao'yu almakla büyük takıma rekor gol yediren defansı almak aynı şey değil. Chavez çok gol yiyebilir takımın cürmü belli, Galatasaray rekor gol yiyorsa OS kadar bir zahmet defans tandemi de sorgulanır kaleci de.

Nellson en fazla 15'e gider, sonraki satıştan pay koydurursak o da güzel olur, fazlası etmeyecektir. Bence o rakama da kesin gitmelidir.

Adamlar 25 M € verse onların taraftarı da çıldırır heralde Türkiye 13.sünden stoper mi alınır bu paraya diye.

Biraz da gerçekçi olmak lazım.
Gelmis gene ben demistimci kendi oyuncusunu kötüleyen biri. Avrupa'da 20. Sirada olan bir ligi avrupa klubleri çok önemsiyor ya zaten senin ligde 13. Olman onlar için direkt kriter. Yoksa avrupa arenasinda barcelona lazio ve marsilya deplasmanlarından 0 yazıyla da yazayim sıfır gol yemis stoper tandemini abartılmış olur. Niye çünkü turkiye liginde 13. Olmus bir takımın stoperleri çöptür.

15 milyon Euro artı Marcao'nun bonsevisine biter bu iş Sevilla ve Monchi efendi. Tek akıllı sizsiniz demi Endülüs çocukları. Biraz daha kizdirirsaniz beni 2015 yazında Milan'a uyguladığım küfürlü tarifeyi uygulayacağım size....
sakin baba,sevilla khereri aliyo zaten

panaya 3.5mye gitmiş bir iki sene evvel burada çok konusuluyordu

Bu 13. olma meselesini Erden Timur kaçırdı milletin aklına önüne gelen bundan bahsediyor popülist bir açıklamayı bu kadar ciddiye almayın. Nelsson'un fiyatı 25 milyondur veren alır.

Gelmis gene ben demistimci kendi oyuncusunu kötüleyen biri. Avrupa'da 20. Sirada olan bir ligi avrupa klubleri çok önemsiyor ya zaten senin ligde 13. Olman onlar için direkt kriter. Yoksa avrupa arenasinda barcelona lazio ve marsilya deplasmanlarından 0 yazıyla da yazayim sıfır gol yemis stoper tandemini abartılmış olur. Niye çünkü turkiye liginde 13. Olmus bir takımın stoperleri çöptür.

Yazımda bir tane çöp ya da gömme geçiyor mu?
Ya da ben demştim yazıyor mu?

Marcao alındığında portekiz ligi sonuncusundan bu paraya stoper mi alınır diye burası yangın yeri olmuştu, tabiki defans oyuncusu alacaksan ligde yediğin gol sayısı önemli olacak. Ligde sonunculuğa oynuyorsan bir nebze, şampiyonluğa oynayan takım bir çok gol yiyorsa bunda defansın payı muhakkak vardır.

Oyuncu gömmek başka şey, abartılmaması gerek diye düşünmek başka şey.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt