Transfer Nöbeti #12 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hep böyle çıkıyorduk da boey varken o tarafa oynayıp çıkıyorduk bir şekilde herhalde. hastalık bu futbol bunu güzel bir oyun olarak anlatıyordu.
Boey gibi adamlar bir kere gelir, böyle oyuncular üzerine aynı şeyi yürütemezsin alternatif üretirsin. Önceki dönemde ilk sene Ujfalusi üzerinden oyun kurarken o sakatlanınca sol beke Riera koyup onun üzerinden gitmek gibi.

Boey gibi adamlar bir kere gelir, böyle oyuncular üzerine aynı şeyi yürütemezsin alternatif üretirsin. Önceki dönemde ilk sene Ujfalusi üzerinden oyun kurarken o sakatlanınca sol beke Riera koyup onun üzerinden gitmek gibi.
Bir de yarım sezon + yaz dönemi kadar vakit varken bizim gibi bir kulüp 10mye boeye benzer bir profil nasıl bulamaz yani jelertle boeyin alakası nedir hoca nasıl onaylayabiliyor bunu anlayamadım, kendi oyununda boeyin defansif katkısını çok da önemli görmediği ihtimalini düşünmek bile istemiyorum

Sağ bek ve sol bekten oyun kuramıyoruz. Nelsson üzerinden de kuramıyoruz. Eee kimin üzerinden kuracağız öyleyse? Bu nasıl planlama?

maalesef övmeyi de yermeyi de hiçbir zaman hakkaniyetli bir şekilde yapamıyorsunuz

Hucumcu bek istiyorsan çapa 2 tane orta sahan olacak yok ben orta sahadan deler geçerim diyorsan defans setin iyi defansif yönlü adamlardan olaşacak. Okan hocanın transfer listesi birbirinden farklı oyunculardan oluşuyordu önce kendi karar versin ne oynatmak istediğine sonra oyuncuya veya hakeme giydirsin. Kaan(Demirbay) Torreira Sara 3 lemesini öneririm kendisine.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı GALATASARAY

takım şöyle karşılıyor rakibi

stoperlerle gerisi arasında 50 metrreye yakın mesafe var.

burada oyunculardan bağımsız acayip bir sistemsel sorun var. ne önde basıp top kazanabiliyoruz ne geride karşılayabiliyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 258045

okan hoca şu işaretlediğim alanın hiçbir önemi yok gibi davranıyor

bu alanı ne rakibi karşılarken ne de biz oyun kurarken veya sete otururken kullanmıyoruz

oyun kurarken geniş açıya bakıyorum sürekli 3 kişiyiz nelsson abdülkerim ve torreira ya da sara

bazı takımalr artık 3+2 oyun kuruyor bırak 3 kişiyi

sonra nelsson neden uzun oynuyor diyoruz abi açın bakın nellsonun çoğu zaman pas opsiyonu olmuyor

ben neredeyse 1 senedir doğru düzgün göbekten kısa paslarla rakibi açtığımız, kalabalık olduğumuz bir maç hatırlamıyorum

IMG_7064.webp

mesela şu aşağıdaki videodaki gibi bir geriden çıkşımız ve göbekten rakibi delişimiz var mı

sürekli kanatlara uzun atarak oynuyoruz ki kanatlarımızı tutup ortasahayı geçiş için kullanan her takım bizi zorluyor

galatasarayı zorlamak çok kolay aslında: kanatlarını kapar, orta sahadan hücum et

bu alanı ne rakibi karşılarken ne de biz oyun kurarken veya sete otururken kullanmıyoruz

oyun kurarken geniş açıya bakıyorum sürekli 3 kişiyiz nelsson abdülkerim ve torreira ya da sara

sonra nelsson neden uzun oynuyor diyoruz abi açın bakın nellsonun çoğu zaman pas opsiyonu olmuyor

ben neredeyse 1 senedir doğru düzgün göbekten kısa paslarla rakibi açtığımız, kalabalık olduğumuz bir maç hatırlamıyorum

Ekli dosyayı görüntüle 258049

mesela şu aşağıdaki videodaki gibi bir geriden çıkşımız ve göbekten rakibi delişimiz var mı

sürekli kanatlara uzun atarak oynuyoruz ki kanatlarımızı tutup ortasahayı geçiş için kullanan her takım bizi zorluyor

galatasarayı zorlamak çok kolay aslında: kanatlarını kapar, orta sahadan hücum et

Dün torreira-sara 1 kere yakın pozisyon aldılar merkezde, pasla çıkmayı denediler onda da torreira kötü pas verdi dönüşte faul yaptı frikik oldu . O kadar uzun zamandır yapılmayan işler ki ilk denemede batırdı resmen

Bundan dolayı da rakipten biri yıldızlaşınca bunun kendi sisteminin kötülüğünden ve rakibin oyun sisteminden kaynaklandığı anlamayıp o oyuncuyu müthiş zannediyor ve transfer etmek istiyor, demek ki ben de bu oyuncuyu alsam ben de böyle oynarım diyor

Şu sistemde Sara ilah olur mesela. Ama bizim oynadığımız şeyde adamdan stoperlerin önünde top alıp driblingle çıkmasını bekliyor taraftar sonra 18 milyonluk topçu mu bu vs. Çağ dışı bir oyun oynuyoruz, oynadığımız şey bi plan bile değil.

Dün torreira-sara 1 kere yakın pozisyon aldılar merkezde, pasla çıkmayı denediler onda da torreira kötü pas verdi dönüşte faul yaptı frikik oldu . O kadar uzun zamandır yapılmayan işler ki ilk denemede batırdı resmen

dün batshuayinin 2 golü biraz gölgeledi ama oyunu bize döndüren şey aslında ziyechin göbeğe girmesiydi

o girdikten sonra oyunu aldık aslında

nedeni de çok basitti hemen geldi oyun kurulumunda saranın yanına ve bir anda 2-3 pasla sara kanatları ve hücumu beslemeye başladı

aynı şekilde ikinci golümüze bak abi

icardi derine geldi basit 2 tane al ver ile rakibi öne çıkarttılar ve boşalan yere kerem gitti ve göbekten gol attık

ama bu dediğim şeyler plan değil belli ki sadece oyuncular inisiyatif alınca oluyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt