Transfer Nöbeti #12 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Milli takimin kaleci rotasyonu baya zayif. Ter Stegen ocaka kadar dogru dürüz mac yapmaz. O ameliyat sonrasi formu nasil belli olmaz.

Baumann ve Nübel orta seviyenin bir tik üstü kaleciler. Atubolu Freiburg'da böyle devam ederse rahat dünya kupasina gider. Bence bize gelmeye sicak bakmaz.

Milli takimin kaleci rotasyonu baya zayif. Ter Stegen ocaka kadar dogru dürüz mac yapmaz. O ameliyat sonrasi formu nasil belli olmaz.

Baumann ve Nübel orta seviyenin bir tik üstü kaleciler. Atubolu Freiburg'da böyle devam ederse rahat dünya kupasina gider. Bence bize gelmeye sicak bakmaz.
Alman milli takımının 10 numarası bizim de 10 numaramız Atubolu kim bizi reddedecek dua etsin ilgilenip isteyelim kendisini

Mesela biz 1 senedir Chavalier'i konuşuyoruz ama Donna ile uğraşırken Chavalier'i kaçırdık. Onu kim aldı peki. Yani adamlar astronomik maaşlı yıldız adamdan çıkıp düşük maaşlı yıldız adayı gencoya yöneliyor. Biz ise onların çıktığı astronomik maaşlı adamın maaşına razıyız. Bi Florya sattık diye Arap sermayesiyle mi yarışıyoruz?

Genç bir oyuncuya yüksek bonservisini kabul edip düşük maaşla imzalamak zaten mümkün. O durumda maaşı 3 bile olur. Yani burda olay isimden ziyade strateji. Pikini yapmış 10 üstü maaş alan büyük takımın tecrübeli kalecisi yerine Chavelier gibi zamanının Muslerası gibi genç ama bonservisli adamlara gitmemiz lazımdı. Bu durumda 4 milyon altına pek çok seçenek olur.

Ben isimden ziyade yöntemdeyim.

Chevalier seviyesindeki artık kendini ispatlamış ve büyük takımlara gitti gidecek seviyesindeki genç kaleciler de yine ciddi paralar (4m'ün baya üstü) vermediğin sürece gelmez zaten. Kaleci bizim planlamada biraz sıkıntılı iş, Muslera'nın ayrılma işi bizim de tam elit denebilecek bir kadronun peak dönemine denk geldi. Önceden halefini de hazırlamadığımız için şimdi oraya net bir adam koymak zorundayız. Yani elimizde 3-4 sene bize zirve gösterecek nitelikte bir kadro var. 3-4 sene sonra prime'larından düşecekler ve eğer mucizevi yumuşak bir geçiş yapamazsak yeniden yapılanma sürecimiz başlayacak. O yüzden önümüzdeki 3 sene deneme/yanılma payı olmadan o kadroyla birlikte zirve performans gösterecek net bir kaleci lazım. Yoksa bir çuval incir berbat olabilir. Yani öyle ortalama üstü bir kaleci kurtarmayacak bizi şu an. O yüzden havuzumuz dar biraz. Bunları düşünerek Donnarumma gibi bir görülmemiş fırsat (bildiğin mevkisinde dünyanın en iyisi tartışmasında ön plana çıkan isim şu an) çıkarsa maliyeti göze alınarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum naçizane. Ederson da keza ayak kalitesini de hesaba katarsak benzer bir fırsat (Donnarumma ile kıyaslanamaz tabi) denebilir, yaşı da yeterli bizim orta vadeli planlara...

Ha Donnarumma-Ederson olmuyorsa; Sommer gibi artık yaşı gereği net düşüşte bir yıldız kaleci yerine o zaman Lammens vs gibi (sadece içlerinde ilk izlenimim en olumlu olan o diye onu örnek verdim) gençlere odaklanılabilir. Ama Osimhen maliyetinden dolayı bu yaz ve gelecek yaz çatır çutur nakit transferi yapmak da zor. Petrovic'e 30m istediler veremedik ve EPL'den pat diye veren çıktı mesela. Oyuncu da orayı gayet kabul etti. O da gençler arasında güzel bir profildi. Benzer isimler için de benzer senaryolar gayet çok olası. E işte Petrovic olmadı, o olmadı, bu olmadı, gençlerde de ne kadar 3-4-5. tercihine düşeceksin? Ne kadar güveneceksin o tercihlere? Diğer mevkilerde dediğin genel olarak doğru ama kaleci için o kadar rahat aynı planın uygulanabilir olduğunu düşünmüyorum kısacası.

Osimhen ve kaleci gelecekte bizim yönetim 3-4 transfer için daha planlama yapacak ölme eşşeğim ölme, cuesta gibi transferler gelecekse kaleciden sonra transfer yapmasınlar

Evraklar hazırlanıyor,inceleniyor, imzalanıyor da demiyorlar artık. Niye beklediğimizi bilen yok

osimhen de ay başına kadar izin istiyordur belki kişisel detayları bilemeyiz. yarın sabah gel başla diyecek halimiz yok.

osimhen-osimhen-cry-celebration.gif
victor-osimhen-galatasaray.gif

Lazio maçına son 4 gün 20 saat 58 dk kaldı. Yerimde duramıyorum bir an önce maç saati gelse keşke.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt