Transfer Nöbeti #12 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
pcden gırdın mı
1753882916784.webp

Evrene sövmek serbest olmalı millete muhabirligi biraktim dramasi cekip hala duyum veriyor mal.

Umarım osimhen transferinde sonraki satıştan pay yoktur. Varsa da en azından kardan pay olarak olur

evren saçmalamış donnarumaya teklif yapan takım berkeyi mi alacak

Hoca bir garip bu konuda ama Lemina olayından umarım ders çıkarmıştır fakat hiç sanmıyorum.

Bir de İcardi'yi içerdeki maçlarda vs. forvet arkası kullanabiliriz. O zaman mutlaka 1 adette yedek beklemeyi sorun etmeyecek mümkünse Türk forvet lazım.

İcardi sakatlıktan dönüyor. Osimhen sakatlığa çok yatkın bir oyun tarzı var her an Allah korusun bir şey olabilir. Ayağını falan acayip yerlere sokuyor.

Morata gidince net bir forvette almamız lazım yedek için.
Ben Okan Hocanın yerinde olsam geçen sene Lemina 'nın eklenmesiyle oturan oyun düzenini zorunda olmadıkça bozmam. Elimizdeki oyunu güçlendirmeye bakarım. Bu oyunu hakkıyla oynayabilecek bir sağ bek alırım Frankowski yerine. Cuesta ve Nelsson yerine Şampiyonlar Ligi seviyesini kurtaracak bir stoper alırım bir de Mertens 'in yokluğunda o ince işleri yapabilecek bir oyuncu ile elimizde olan kuvvetli oyunun sorunlarını çözmeye çalışırım.

Gerçekten biz farkında olmadan sadece Lemina transferi ile bile takımı çok daha dengeli hale getirdik. Hem savunma konusunda ciddi toparladı hem geriden oyunu kurgulama/baskı altında çıkma konusunda elimizi rahatlattı. Lemina 'nın ligde 45 dakikadan fazla sahada kaldığı 8 maçın 5 tanesini gol yemeden tamamladık. Benzer bir etki Boey döneminde de vardı Boey 'in transfer olduğu 23/24 sezonunda devre arasına kadar 19 maçta 90 dakika sahada kaldı bu maçların 11 tanesini gol yemeden tamamlamışız. Tabiri caiz ise bize İcardi 'nin ilk 11 oynadığı 3. bir forvetin daha kadroya katıldığı düzenden ziyade bir Lemina 'nın daha kadroya katıldığı yeni bir Boey 'in kadroya katıldığı düzen gerekiyor.

Şimdi İcardi 'ye illa oraya yerleştireyim yeniden ikili forvet düzenine döneyim derken oluşturduğumuz düzeni de yıkabiliriz yeniden

“İhtimali var” demekte bence bir problem yok. Galatasaray yabancı kaleci bulamazsa zaten son gün Uğurcan, Berke, Altay gibi isimlere yönelecek. Bence de o ihtimal var ama hedef onlar değil. Hedef Berke olsaydı, o zaman problem olurdu.

Sayın V. Haydar Bey,

Öncelikle, bu kadar basit bir konu üzerinden bu kadar büyük ve agresif bir reaksiyon göstermenize gerçekten şaşırdım. Herkesin farklı zevklere sahip olması, beğeni düzeylerinin değişiklik göstermesi kadar doğal bir şey olamaz. GSStore ürün yelpazesiyle ilgili yaptığınız yorum tamamen subjektif olabilir ve buna elbette saygı duyarım. Ancak işin rengi, bu subjektif yorumu mutlak bir gerçeğe dönüştürmeye çalışmanızla değişti.

Benim "topa girmek" olarak nitelendirdiğiniz müdahalem, aslında sadece bir Galatasaray taraftarı olarak yapılan bir kurumsal emeği savunmaktan ibaretti. Zira bir camiayı temsil eden mağazanın, binlerce taraftara hitap eden ürünlerinin böylesine küçültücü bir dille "dandik" diye yaftalanmasına sessiz kalmam söz konusu olamazdı. Eleştiri tabii ki olabilir, olmalıdır da; ama yapıcı olduğu sürece. Sizinki ne yazık ki yapıcı değil, küçümseyici ve dışlayıcı bir tonda yapıldı.

Siz kendi beğeni kriterleriniz doğrultusunda "almam" demekle kalmadınız; bir adım daha ileri gidip bu tercih üzerinden GSStore'u aşağılamayı tercih ettiniz. Oysa ki kulüp ürünlerine olan aidiyet, yalnızca kumaş kalitesi ya da tasarım çizgisiyle değil, bir ruha, bir armaya olan sadakatle ölçülür. Kimse sana zorla bir şey aldırmıyor elbette. Ama bu tarz yorumları yaparken yalnız olmadığını, bu ürünleri severek giyen, gururla taşıyan binlerce insan olduğunu da aklının bir köşesinde tutmanı öneririm.

"Gözüm görmesin" diyerek dramatik bir rest çekmişsin, oysa mesele ne bir kişisel hakaretti ne de bir sınır ihlali. Fikrimi söyledim, saygı çerçevesinde bir bakış açısı sundum. Senin sözde "makul talebin" ise aslında baştan aşağı bir memnuniyetsizlik manifestosuydu. Ve evet, buna karşılık vermek benim hakkımdı. Fikrini belirtme özgürlüğüne sahipsen, ben de kendi fikirlerimi söyleme hakkına sahibim. Karşıt fikirler seni bu kadar çabuk çileden çıkarıyorsa, o zaman tartışma kültürünü tekrar gözden geçirmeni öneririm.

Sözün özü: Eleştirinin yapıcı olanına her zaman varım. Ama karşındaki insanları aşağılayarak, fikirlerine değer katmadan, salt öfke ve tahakküm diliyle kurulan cümlelere karşı susmamı bekleme. Çünkü susarsam, sen haklı çıkmazsın, sadece ben haksız olurum.

Varsa gerçekten makul bir eleştirin, konuşuruz, tartışırız. Yoksa, "hadi bak işine" demekle bir tartışmayı kazandığını zannetmek, olsa olsa iletişim yoksunluğunun acıklı bir göstergesidir.

Saygılar.

Chat GPT'ye bana cevap mı yazdırdın? Vaktim yok demiştin ama 2dk'da bunu yazmışsın :)

Birincisi GS store ürünlerinin kumaş kalitesi biraz dandik. Yani en azından satıldıkları fiyatları etmeyecek kalitedeler. Belki her ürün değil ama benim denk geldiklerimin büyük çoğunluğu böyle. Ama bunu "kulübe destek" adı altında mazur görüyoruz, bari o düşük kaliteli ürünleri bize hitap edecek tasarımlarda satsınlar da alalım ve giyelim... Söylediğim buydu. Çarpıtmaya gerek yok ama bak hala asgari saygımı koruyarak açıklama yapıyorum söylediğim şeyler için.

Ayrıca topa "hesap açın para verelim diyenler, şimdi tişört beğenmiyor" diyerek random gülüşlerle dalga geçtiğini sanarak giren, buna rağmen çok da sert olmayan cevabımda yaptığım açıklamaya tişört bedenim üzerinden fat-shamingle cevap veren adamdan saygı falan öğrenmeyeceğim. Şimdiye kadar bu mesaj da dahil hak ettiğinden kat kat fazla saygılı davrandım. Benim de bir sabrım var. Daha fazla olayı tırmandırma istersen. Zaten kendin de değil yapay zekaya falan yazdırıyorsun belli ki, neden uzatıyorsun?

Sana karşı "tartışma kazanmak" gibi bir derdim yok, daha topa baştan o kadar saçma ve haksızca girdin ki, haklılığımı baştan beri biliyorum zaten. Belki ergen zihniyetine biraz mantık, biraz saygı aşılarım diye düşünerek sabırla cevap verdim. Bundan sonra cevap vermeyeceğim. Gerçekten işine bak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt