Transfer Nöbeti #13 | 2023 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ona bir şey derdim de kendisi hakaretamiz yazıp duruyor biraz maalesef. :) Bir de “de” ayrı renktaş.

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum
Noktalama işaretlerine takılmıyorum . Hayırdır mülakata mı gireceğiz ? taktığın şeye bak baktığın şeye bak. Bence sende fazla takılma renktas

Siraçhan'ın bir ismi daha varmış.

İlhami Siraçhan Nas.

Bu bilgiyle geceyi kapatıyor, herkese iyi geceler diliyorum.

Resim

Bence de... Hem dogru bir ikili profil-tarz olarak hemde mevcut oyun yapimizin olusturdugu defans/agresiflik yukunu de cekebilecek isimler. Bakalim.

Umarim ramosun fizik ve kondisyonuyla kendi fizik ve kondisyonunu karsilastirmiyosundur masondaş

Ben 35 yasindayim, haftanin 5 gunu gyme gidiyorum, her antremanimda 30dk kosu bandinda hizli yurume, koşu karisik yapiyorum. O adamin instada paylastigi hareketleri zor yaparim.

Yani demem o ki ben bile, gayet antremanli halimde 2 yas kucuk olmama ragmen o adam kadar fit ve kondisyonlu degilim

ne olursa olsun serdar istediğin kadar antreman yap 25 yaşında ki atletizmi geri getiremezsin
güç kuvvet başka birşey atletizm başka birşey

1-2 milyon verilse gıkımı çıkarmam ama bu adam 4 den aşağı almaz

ne olursa olsun bu dunyada tek isteyeceğim adam o yaşda messi olurdu
o da çok sevdiğimden :)

Guendouzi parçasını ekleyince uçak gibi uçarız. Guendouzi bizim atmosferi unutamamıştır teklif götürsek Only Galatasaray diye sayıklamaya başlayabilir.

Muslera
Boey - Nelsson - Abdülkerim - Angelino
Torreira - Guendouzi
Tete - Kerem - Zaha
Icardi​

Benim soyledigim bu degil ve netice olarak sana katilmiyorum. Ayrica, paralari sacalim da demedim Ramos'a. Boyle bir sey de belirtmedim. Ilk paragrafin benim soylediklerimle maalesef pek alakasi yok.

Suna cevap verirsen sorun kalmaz, bugun itibariyle (gecen sezonu da baz alarak) sen bizim savunmamizi yeterli buluyorsan, sorun yok. Ramos vs bir kenara, o ornekti ki gercek/ciddi bir ornek, hayir demenin zor oldugu bir ornek. Ben bulmuyorum, onca yatirim yapiyorsun tas gibi bir ortasaha da gelmedi henuz, yabanci stopere gerek yok demem diyorum. Konu bu kadar net.

Ayrica biz Real miyiz vs.. demissin de onlar yapabiliyorsa (maliyet konusu disinda bunu ustte acikladim) sende alir ona gore rotasyon yaparsin. Uzayda oynamiyorlar sonucta ve bizde adamlari duzenli olarak izliyoruz. Ben bu goruse katilmiyorum, seni bir ust seviyeye tasiyacak bir oyuncu firsat varsa alirsin/almalisin/yapmalisin diyorum. Bence Abdul-Nelsson cok iyi oyuncular ikisini de cok begeniyorum ancak seviyeleri de ortada.

İlk paragrafın çok alakası var. Ben orada para saçıyoruz falan mı demişim? Elindeki değerli oyuncuyu yedek yapıp değersizleştirmekten bahsediyorum sadece. Sen o paragrafın sonuna dikkat ettin mi? Kyle Walker ŞU ANDA yaşına rağmen Boey'den daha iyi oyuncu mu? Net daha iyi oyuncu. Boey'i alıp City 11'ine koymazlar şu anda hemen. Mesela o gelsin Boey'i yedek yapalım. Seni bir tık üst seviyeye atabilir mi? Atabilir. Tecrübe katar mı? Alasını katar. Ama ne olur? Boey CL görememiş olur, dışarıdan izlenimi yedek oyuncu olur, belki Fransa milli takımına, hatta u21'e bile tekrar çağrılmaz, üstelik morali bozulabilir, gelişmek yerine aksine performansı daha da düşebilir... Boey'i yedek yapıp yerine 33 yaşında bek almakla, Nelsson'u yedek yapıp yerine 35 yaşında yabancı stoper almak arasında fark yok. Genç ama başarılı oyuncularına güveneceksin. Üst seviyeye de atıp orada da parlamalarını sağlamak için elinden geleni yapacaksın.

Bu iki oyuncu geçen sene takımın ve ligin en iyilerinden olmasaydı, o zaman daha iyisini alalım diyebilirdik. Nitekim Oliveira için onu diyemediğimiz için daha iyisini zorluyoruz. Üstelik adamı satmak gibi bir umudumuz da yok. Değeri düşecek diye bir endişemiz de yok. Kazımcan'ı mesela beğenmemize rağmen ligin ve takımın en iyilernden diyemediğimiz için gittik sol bek aldık. Üst düzey hedeflere yaklaşmak için bunu yaptık. O üst düzey hedeflere yaklaşmanın bir diğer sac ayağı daha var. Ekonomini iyi yönetmek ve onun dışında takım kimyasını iyi yönetmek. Elindeki oyuncuyu değersizleştirecek transferler yapmak da bu açıdan çok yanlış, genç ve değerli oyuncularına "takımın ve ligin en iyisi ve en istikrarlısı bile olsanız ben gider 30 küsur yaşında adamı getirip seni yedek yapıp kariyerinin önüne duvarı dikebilirim" mesajı vermek de çok yanlış. Oyuncuların motivasyonunu ve aidiyet duygusunu düşürür.

Takım kurgulamayı, kadro planlamasını, uzun vadeli yapılanmayı, vs vs... A oyuncunun yerine kağıt üzerinde daha iyi olabilir gibi duran veya daha kendini ispatlamış olan B oyuncusunu getirip, A'yı yedek yapmaktan ibaret görürseniz hep bu tuzaklara düşersiniz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt