Transfer Nöbeti #16 2022 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haftalarca, hatta aylarca kafa yorup transfer peşinde koşan cefakar taraftarımız bu futbolu hak etmedi arkadaş. İç sahada Giresun'a karşı bu kadar az pozisyona girmek akıl mantık sınırlarını zorluyor. Giresun bişey oynasa neyse. Adamlar defansa çekildi, baskı bile yapmadılar. Fizik olarak bizden iyilerdi. Çok fazla sıkıntı yaşamadan bitirdiler maçı...

Bi rtas kosu mesafeleri buraya atti, giresun 4,3km bizden fazla kosmus. Cok. Bu yari adam demek. 10,5 ya 11 oynamisiz.

Bu arada takim icinde maas dengesinde sikinti olabilir

topcularin birbirlerine olan yaklasimida sikintiliydi sanki

Ulan düsünüyüm kara kara, bizim oyunumuzdan bir pozitif sey aklima gelmiyo

Kazimcan olabilir, PvA yi kesebilir.

Dagilmiyoruz, gercekleri konusuyoruz.

Gecen hafta Muslera penaltiyi kurtarmasa ikinci maglubiyet olacakdi. Oynadimiz Futbol ortada.
Bu haftada frikik gol olsa en kötü ihtimalle beraberlik olacaktı.

Böyle bir yere varamayız. Dört büyüklerde bizden iyi oynayan yok açıkçası. Trabzon zaten hakem desteğiyle götürüyor. Takıma biraz sabır göstermek gerek.

Bu kadar çabuk demoralize olmamalıyız. Tribünler gol geldiği anda çöktü. Geçen sene yaşanmamış gibi bakmalıyız bu seneye. Bu kadar çabuk demoralize olacak bir durum yok.

Cizgiyi kullanmayı bilen bir kanat dahi çok fark yaratırdı bu gün. Kerem ile olacak iş değil. Bu kendi değerimizi dü,şürmek değil gerçekçi olmak.
Isı haritasını görmedim ama herkes yazmış zaten, kanatların ikisi de içe kat edip durunca ceza alanı çevresi çin aquaparkı gibi oldu.

Okan hoca da baskıyı umarım kaldırır. Başakşehirle,Akhisarla şampiyon olmaya bemzemez burada hocalık. En iyi kendi biliyor bunu ve belki bildiği için handikap oluyor durum.

Bu sene bizde.Dileyen renktaşımla iddiaya da girerim.En kötü gün bugünse arabeskliği ile söylemiyorum bunu. Fener taraftarı gibi bir maçla çökmelere,takımı da strese sokmalara gerek yok. Sahada inanılacak oyuncular gördüm kendi adıma. Bundan sonraki gecelerimiz daha güzel olsun.

Kerem ve Yunus en azından bildiğimiz kanatlarında devam edeceklerse böyle oynarlar. Ama her seferinde de içeride zaten 2 tane santrafor olduğu için sürekli sıkışırlar. Biz Kerem-Yunus varken çift forvet oynamaya heveslenmeyecektik. Tek santrafor oynasan Kerem soldan forveti ikileyen, Yunus da sağdan içeri girerek 10 numaramsı oynayan bir ikili olarak verimli olacaktı. Böyle santrafor + Mertens + Yunus-Kerem kanatlarıyla oyun oturtmak çok zor olacak. 4 tane merkezde veya merkeze hareketlenerek oynamak isteyen adamla hücum et edebilirsen. Hem dediğim gibi Yunus-Kerem'in içe kat etme alanlarını kendin tıkıyorsun ve ikisini de mecburen kaleden uzaklaştırıp verimsizleştiriyorsun, hem de orta sahada bir kişi eksiliyorsun. Hele Seferovic'in yanındaki ilk yarıda Akbaba, ikinci yarıda Gomis olunca hepten saçma sapan bir hücum kurgusu oldu. Bir de üstüne Kerem'in bencillikleri ve ezber hareketleri, Seferovic'in nedense 2 maçtır ağır görünmesi, Oliveira'nın zaman zaman yaptığı iyi işler arasındaki kötü top kayıpları eklenince kötü oynadık. İkinci yarı da değişikliklerimizle hepten dağıldık.

Mertens gelmese orta sahayı mis gibi Torreira, Midtjsö, Oliveira yapıp orada hem rakibi boğardık, hem çok rahat pas yapardık, hem de Yunus-Kerem'i santrafora yaklaştırıp verim alacak şekilde oynatırdık. Bekler de zaten verimleri tartışılsa da çıkabilen ve çıkmayı seven bekler, genişliği de onlar verirdi. Tüm oyuncular kendilerine oturan rollerde olmuş olurdu. Mertens'in gelişi bir sürü şeyi alt üst etti. Bugün Mertens yoktu ne alaka demeyin. Akbaba Mertens gibi ileri ucu ikiliyor zaten, üstüne bir de yetenekleri sınırlı ve yavaş. Tek katkısı arzuyla pres yapmasıydı, 2. yarıda bir de ondan vazgeçip presle de alakası pek olmayacak Gomis girince hepten çöktü sistem falan. Akbaba yerine aynı sorunları yaratmaya devam ederken bir de üstüne takımın pres gücünü düşürecek adamı soktu. Halbuki Akbaba yerine Torreira'yı alsa 3 orta sahayla dönen her topu toplayıp atak sürekliliğiyle 60-65'e kadar golü bulmamız çok olasıydı. Aksine rakip daha rahat çıkmaya ve daha çok kalemize gelmeye başladı 2. yarının başından itibaren. 0-0'ken hücumcu çıkarıp defansif orta saha soktu demelerinden korktu belli ki, bu korkularla büyük takım hocası olamaz...

Çift forvet bu sorunları yaratırken çare de pek yok. Mertens'in tek santrafor olduğu, her oyuncunun çok sistemli ve bilerek oynaması gereken, eleştiriye çok açık bir false 9'lı sistemi bu ligde oturtmamız aşırı derecede zor. Mertens'i sola atmak da yaşından dolayı zor. Yedek bırakmak daha da zor. Yunus ve Kerem içeriyi kullanmak yerine çizgiyi kullansın diye ters kanatlara koysan onlar da öyle verimli değil. Okan Hoca bunlara çare bulana kadar özellikle kapanan takımlara karşı çok sancı çekeriz biz daha...

Sorun şu, akbaba , Yunus ve emre

Sorun bu 3 ünü aynı anda kaldıramaz bu takım

Bu 3 lüden en az 1 si oynamamalı

sofascore'da ki istatistikler doğruysa eğer, kerem 23, oliveira 20 top kaybıyla oynamış

Hala havaalanlardayım. Neden mi? Şu kulübü çok sevdiğim için, ama değer mi bu laubali, vurdum duymaz, “futbol karakteri” yoksun topluluğa… sanmıyorum…

Sonumuz hayrola ama gidişat hiç iç açıcı değil

Gesendet von iPhone mit GSCimbom Forum

Bence Galatasaray taraftarı biraz elini eteğini çekmeli takımdan yaa 1 hafta takımı real Madrid yaptık efsane kadro bir hafta anadolu takımı yani ayarımız kalmadı abi bırakın bi takıma ilk 11 de 5 yeni sonradan giren adamlarla 7-8 yeni oyuncu gelmiş belli bir tanıma süreci var bişey var yok yok olmadı 4-5 transfer daha yok kadro planlama yanlış yok seferovis sorgulanmalı yok gomis 10 kalsın hoca zaten söyledi eksik var gereken neyse yapılacak nokta yaa bazı arkadaşlar var utanmasa ilk gün yeni transferi gönderin başka birini alın dicek ya da uçak inmeden yön değiştirsin dicek garipsiniz garip 🤔

Ben Mertens gündeme geldiğinde ve 4-4-2'nin daha adı geçtiğinde söyledim vallaha Kerem-Yunus varken (ve mecbur oynayacak gibiyken) Mertens'i istemiyorum. Yunus-Kerem'den de 4-4-2 kanadı olmaz diye...

O yüzden sırf 1 maç yenildik diye sallamadığım belli.

Halbuki hazırlık maçlarında ne güzel Kerem sol kenardan boş alanlara girip forveti ikiliyordu. Yunus da sağ kenardan anahtar oyunlar kuruyordu. Tam kendilerine uygun rollerdi. Akbaba oynuyorsa bile 2. forvetten çok daha bir 10 numara gibi oynuyordu. 6 numara gelince çok daha rahatlarlar ve oyun level atlar dedik. Hoop 6 numara ile beraber bir Mertens olayı başladı, arada bazen döneriz dediğimiz 4-4-2 mecburen ana plana dönüştü ve çaresi de pek yok.

maç özetine bakıyorum kanatlarımız aldığı gibi topla içeri girmeye çalışıyor orta yapayım dertleri yok dakikak 93 içeride 5 oyuncu var hamza akman kanattan dripling yapma peşinde yap işte içeri orta hemen bak morutan 2 tane asist yapmış takımda şuanda böyle orta açan yok

çok kötüler yav orta konusunda. Boey hadi mücadele ediyor bir şeyler yapıyor diyelim de diğerinin çoğu aksiyonu zarar başka bir şey değil

Geçen sezon da böyleydi PVA. Diyoruz bize solbek de lazım. Dengesiz bir oyuncu olduğu kadar silik oynuyor genelde. Üstüne dün ekstra kötüydü.

Bu takima bir on numara sart, Mertens veya Sergio transferin biri yanlis oldu, orta saha karisik bir vaziyet aldi. Sergio ile 8 oynasak adam temposuz bir oyun oynuyor tamam güzel paslar atiyor ama bu yetmez, mico ve torreira önünde oynasa serbest bir 10 numara misali, ordada yetersiz kalir, cünkü bire birde adam gececek yetenegi kistli arti kivrak bir oyuncu degil ve ikili mücadeleye girdi an hemen kendini yere birakiyor.

Konditon sorunu mu var yoksa gercekten bukadar temposuz mi oynuyor bilmiyorum ama bu sartlarda uzun süre ilk 11 futbolcu yerini koruyacagini pek inanmiyorum.

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Geçen sezon da böyleydi PVA. Diyoruz bize solbek de lazım. Dengesiz bir oyuncu olduğu kadar silik oynuyor genelde. Üstüne dün ekstra kötüydü.
Takımın zayıf tarafı şimdilik PvA gibi duruyor. Bir de Abdülkerim iyi oynasa bile 2 hazırlık maçı ve bu maçta çok saçma sapan hatalar yaptı

Bu ikiliye bir önlem almak lazım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt