Transfer Nöbeti #16 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kolay değildir o kadar rekor kırmış sistemden vazgeçmek. Daha 3 ay olmadı şamp olalı. Mou 30 senedir aynı sistem oynuyor vazgeçiyor mu. İnat, egolu bi inat çünkü

Senin dediğin gibi hele hele 30-40m euro harcadıktan sonra hiç değiştirmez. Ulan ben şimdi bunu değiştirirsem beni mahvederler ben hiç bulaşmıyim bu topa, yarın öbür gün kovulurum nasıl olsa der. Ama o demedi. Gs nin başarılı olması için aldığı kararların hatalı olduğunu farkedip sistemini değiştiriyor

Bu arada Sara ve jakobs o sistem için çok önemli adamlar olacak göreceksin. Bir tek jelerte ANA PLANDA yer yok
Sara ve jakobs bencede başarılı olucak tam 3-5-2 topçusu ikiside zaten birtane daha orta saha bulup alırlarsa net başarılı olucaz osimhen ve içardi de birbirini tamamlayan adamlar bence

Bu sene şampiyonuz hem de öttüre öttüre.

İnanmayanlar beklesin…

Yine de DURSUN İSTİFA

Uzun diye okumamazlık etmeyin lütfen, yazdıkça konu konuyu açtı, çok emek verdim :D

yazının yüzde 90ına katılıyorum ve bire bir aynı şeyi düşünüyorum

ancak 2 itirazım var

birincisi 3lünün bize sağlayacağı en büyük avantaj orta sahada iki kesici kullanma ihtiyacını ortadan kaldırmak olacak

bu nedenle berkan veya kaan gibi oyunculardan ziyade ya sarayı derinde kullanmamıza imkan verecek ikinci bir sara veya topla giden gedson tarzı birini ya da tominay gibi sürekli öne koşan birini veya da leverkusendeki wirtz gibi birini koymamız ilk ihtimal olmalı

ikincisi de sarayı biraz daha öne çıkan 8 kullanacaksak çalhanoğlu veya lobotka vb derinden oyun kuran yine kaliteli bir ayak almalıyız

yazıda emin olamadığım diğer nokta ise sol stoper konusu

modern 3lü savunma sistemlerinde dış stoperler hızlı ve hatta teknik olsa iyi olur ki büyük hocalar bazen iyi fiziği olan bekleri oralarda kullanıyorlar

bize bu oyun için bu özellikleri sağlayan bir de sol stoper lazım

total olarak da 1 orta saha 1 sol stoper ve 1 de sol kanat bek alternatifi olmak üzere 4 transfer gerekiyor diye düşünüyorum

Erden timurun yenmesi diyorsun. Daha geçen bodrumda beraberdiler. Erden hakkında defalarca gitmesini istemiyorum diye açıklama yaptı.

Kerem’e mobing diyosun. Keremin her zaman arkasında duran hoca oldu. Kaç defa taraftara seslendi, destek olun dedi. Daha 2-3 hafta önce Keremle başlıyorsam bu gitmesini istemediğimi gösterir dedi. 2 sene üst üste şampiyon olduğu halde inat etmeyip sistemi değiştirerecek kararı aldığı için keremin gidişine onay verdi

Sevmek zorunda değilsin. İftira da atamazsın. Gs teknik direktörüne sinsi diyemezsin. Hem de elinde hiç bir bilgi yokken bu şekilde karalayamazsın.

Başarılı olunca susturdu dimi seni. Ağzını açamadın dimi. Şampiyonluklarda ben içime sinerek doyasıya sevinip eğlenirken sen bir köşede ekşimiş sahte bir gülüşle alkışlamakla yetindin. .

Ben doyasıya sevinirken sen daha çoook köşe bucak kaçıp sahte sevinçler yaşayacaksın

Kaderin bu

Hoca şimdi 2 maç kaybetti diye senin gibilere kendini yedirir mi sanıyorsun. Hey yavrum hey

Heee bu arada. 2000 senesinde bırak intere transfer olmayı, avrupada orta sıra bir takıma gitmek bile olayken adamları inter istedi. Gidecekler tabii naapacaklar.

Yahu sen kesin bir bahane bulup uefa kupasında da buruk bi sevinç yaşamışsındır ha. İyi hatırla 😁

Renkdaş herkese uzaktan konuşmak kolay. Neymiş İnter’e gitmiş?

Takıma kupa kazandırdılar 4 sene şampiyon yaptılar daha ne kazandıracaklardı ya? Galatasaray’ı Galatasaray yaptılar ya. Hala para kazandırmadan gitti diyorlar bi de.

İnsanlar kin nefret kusmak için fırsat kolluyor sadece. Çok üzücü.

Okan hoca sanki adamın evini arabasını çalmış gibi konuşuyor. Napalım iyi başlamadıysa sezona, istifa et diyelim ok ama adama çöp muamelesi çekme ya bu kadar da tiynetsiz, vefasız olmayın ya

Gevşemeyin, hüzünlenmeyin.
Eğer (gerçekten) iman etmiş kimseler iseniz üstün olan sizlersiniz.

Bizi bugünlere kavuşturan rabbimize binlerce kez şükürler olsun
Hayırlı cumalar

6. Hafta bu arada Fenerbahçe’yi 3-1 yeneceğiz. Net.

Osimeni (2) Sanchez goller. Şimdiden yazayım.

yazının yüzde 90ına katılıyorum ve bire bir aynı şeyi düşünüyorum

ancak 2 itirazım var

birincisi 3lünün bize sağlayacağı en büyük avantaj orta sahada iki kesici kullanma ihtiyacını ortadan kaldırmak olacak

bu nedenle berkan veya kaan gibi oyunculardan ziyade ya sarayı derinde kullanmamıza imkan verecek ikinci bir sara veya topla giden gedson tarzı birini ya da tominay gibi sürekli öne koşan birini veya da leverkusendeki wirtz gibi birini koymamız ilk ihtimal olmalı

ikincisi de sarayı biraz daha öne çıkan 8 kullanacaksak çalhanoğlu veya lobotka vb derinden oyun kuran yine kaliteli bir ayak almalıyız

yazıda emin olamadığım diğer nokta ise sol stoper konusu

modern 3lü savunma sistemlerinde dış stoperler hızlı ve hatta teknik olsa iyi olur ki büyük hocalar bazen iyi fiziği olan bekleri oralarda kullanıyorlar

bize bu oyun için bu özellikleri sağlayan bir de sol stoper lazım

total olarak da 1 orta saha 1 sol stoper ve 1 de sol kanat bek alternatifi olmak üzere 4 transfer gerekiyor diye düşünüyorum

Teşekkür ederim.

Ben eldeki kadroya göre bir düzen kurmaya çalıştım. Abdülkerim'in bu haliyle o görevde kısmen zorlanabileceğini bildiğimi, onun yerine daha güvenilir bir stoperle beraber Berkan yerine Rabiot veya Fabian Ruiz gibi daha çift yönlü birini ya da hatta o mesajda yazmadım ama onlar olmuyorsa McKennie gibi farklı profil birini orta sahaya yazmayı ben de tercih ederdim. Ancak eldeki kadroda iki sebepten Berkan'ı tercih ettim:

1. Abdülkerim'in sizin de bahsettiğiniz olası açıklarını, iyi geri koşarak ve top kazanma becerisiyle kapatmaya yardımcı olacak, yani acil anlarda adeta ikinci bir kanat bek gibi savunma görevlerine yardım edebilecek birini oraya monte etmek istedim.
2. Eldeki diğer orta sahalar teknik ama daha düşük tempolu alternatifler olduğu ve çok da ahım şahım seviyede oyuncular olmadığı için en azından oyun oturana kadar daha güvenli, daha savunmayı sağlamlaştıran bir düzenle başlayıp, sonra oyun kurgusu oturdukça belki daha ofansif rötuşlar yapmayı ve transfer sezonlarında gereken bölgelerde kalite artışına gitmeyi planladım.

Ben takıma güveniyorum.

Bu sene Avrupa’da çeyrek final, ligde 3 hafta kala şampiyonluk gelecek
Oyuncu kadromuz oldukça kaliteli gerçekten kaliteli isim isim 100 de 100 performans verirseler eğer ligin en kaliteli kadrosu oluruz ama Okan hocanın ciddi anlamda inadı bırkaması lazım

Beraberliği zor kurtarırız. Şikeciler anadolu takımı maçlarında sıkıntı yaşayabilir ama tam derbi kadrosu kurdular çok fazla savaşacak adamları var kadrolarında.

Fener’in hücum hattında kim zorlar bizi? Maximen’i kucağına alır Sanchez. Nelsson hava topu vermez hiçbirine. Tadiç falan beli dönmüyor.

Jakops alkoliğini unutmayın, Tadic’e adım bile attırmaz.

Osimen korkusundan zaten Mourinho takımı ileri bile çıkartmayacak.

Aral şimşir alalım keremin yerine sivaslı Viking. Bu sene rotasyon olur sonra coşar belki

Vayy vayy, bir daha çok taktik vs konuşmasın mümkünse. Defansif bek oynatırsan tabi ki 5-3-2'ye döner de, elimizdekilerin defansif olduğunu düşündüren neymiş kendisine? Ki zaten 3-5-2 diyenler bir kanada Barış Alper koyuyor, daha ne kadar ofansif olsun? Diğer kanatta da hayatında en çok oynadığı mevki sol kanat bekliği olan ve hatta zaman zaman sol açık bile oynamış bir Jakobs var. Sanki sol kanat bekine Yasin Özcan, sağ kanat bekine Kaan Ayhan koyalım diyoruz.

Bu arada dün canlı yayında izledim, kendisi dün de 4-4-2'yi ön plana koyuyordu ama 3-5-2 yorumuna da "bana da daha mantıklı geliyor ama oynanma ihtimali yüksek değil ve alternatifli bir kadro olmuyor" demişti. 4-4-2'nin nesi alternatifli oluyor bilmiyorum gerçi ya... Eğer bu düşüncedeyse dün neden "bana da daha mantıklı geliyor" demiş? Dün Bülent Uygun'un Sivas'ı gibi oynamak daha mantıklı mı geliyormuş o zaman? Bir kere 4-4-2'yi ön plana koyan yayın yaptı ya hani, şimdi herkesin 3-5-2'yi savunması ve sorması üzerine 3-5-2 üzerinde yeterince neden durmayışını böyle o fikri aşırı aşağılayarak haklı çıkarmaya çalışıyor. Uğur'un bence böyle bir gereksiz egosu var, bir şeyi eksik/yanlış düşünmüş olabileceğine hiç ihtimal vermiyor. Ben buradaki çoğunuz kadar antipatik bulmam kendisini ve kötü niyetli olduğunu da sanmıyorum ama bu egosu ve egodan kaynaklı bazı falsoları oluyor.

Bu arada kanat bekleri daha çok kanat oyuncularından değil, bek karakterli oyuncular içinde ofansif olanlardan çıkar. Hem dörtlü sistemlerin hücum kanadını hem de üçlü sistemlerde kanat beki pozisyonunu oynayabilen BAY gibi adamlar sınırlıdır (ki BAY düz bek bile oynuyor zaten, o ekstra istisna) ama hem düz dörtlünün beki, hem kanat beki olabilen adam hayli fazladır. Çünkü sonuçta geride bekleyen bir takım değilsen üçlünün kanat bekinin yaptığı şey de çok ofansif bir beklikten pek farklı değil. O yüzden çok iyi bir ofansif dörtlü beki nerdeyse otomatikman iyi bir kanat beki de olur, hiç denenmemiş bile olsa öyle olacağını hemen hemen bilirsin yani.

Dün Ali Turap'tan kanat beki olmaz dedi mesela. Ali Turap'tan bir şey olursa kanat beki olur aksine. Zaten oldukça hücumcu bir bek oyuncusu olduğunu özellikle bu yaz turnuvada gördük, ha elbette güvenilir bir kanat beki olup olmayacağını bilemeyiz, fiziki seviyesinden, temposundan, oyun aklından, hiçbir şeyinden çok emin değiliz henüz, belki GS seviyesinde topçu olmayacak kendisinden ama mesela mecbur kalıp denemek istesem üçlüde kanat bek olarak denemeyi tercih ederim çünkü seviyesi kötüyse dörtlüde hem hiç faydası olmaz hem direkt zaaf yaratır, üçlüde yaratacağı zaaf daha az olacağı gibi hücum özelliklerini gösterme fırsatı eline daha fazla geçer, daha az korkarak ileri çıkar en azından. Çünkü dörtlüde bekine hiç güvenmiyorsan mecburen sen çıkma bekle dersin, yani hiç değilse pozisyonunu kaybetme ki yaratacağın zaaf sınırlı olsun dersin ama ofansif nitelikleri ön plana çıkan bir beke onu demek zaten saçma, e bir de üstüne defansif olarak BEKLESE BİLE ille zaaf yaratacak. Ne yapayım ben o zaman öyle beki dörtlüde deneyip? Atıyorum Metehan'ı koyarım o zaman daha iyi. Ancak üçlüde arkası biraz daha sağlam olunca sen aman hiç ileri çıkma demeye de gerek olmaz, hiç değilse biraz ileri çıkar iki pas yapar, iki orta keser, çünkü sen zaten sisteminde arkasını bir kanat beke göre kurgulamışsındır.

Üstelik bizim iki santraforumuzun ikisi de ortalara kafa başta vücudunun her yeriyle vurabilecek iki canavar olacağı için kanat beklerinin en çok yapması gereken şey kaliteli ortalar veya orta benzeri yerden/havadan paslar olacak. Yani golcülükten çok asistçilik bekleyeceğiz kanat beklerden. Barış'ı tabi istisna tutuyorum, o ille ters kanadından olgunlaşan ataklarda ceza sahasına da girecektir ama bizim kanat bekler için olmazsa olmaz bir özellik değil. Şimdi bazı takımlar var, forvetleri ortalara acayip kafa vuran, o derece ultra-bitirici adamlar değil. 3-5-2 oynayan Inter'den farkımız da o mesela. Onların santraforları bizimkiler kadar bitiricilikleri ve hava topları ön plana çıkan iki oyuncu değil. Yani hiç bitirici değiller anlamı çıkmasın, elbette bitiriciler de, özellikle yan toplarda bizimkiler kadar özel ekstra bitirici değiller manasında. O yüzden bizde kanat bek oynayacak oyuncular ofansif görevi bir tık daha kolay denebilir. Fırsatını bulduğumuz zaman orta yapmak kötü bir tercih olmayacak yani. İlle devam edelim, ille her atakta ceza sahasına kadar girelim zorunluluğumuz yok.

Haa tüm bunları yazdık diye kanat bekliğini "aman canım oynar çocuklar, ne var" gibisinden hafife aldığım da sanılmasın. Biz sonuçta eldeki kadroya uygun sistemi çıkartmaya çalışıyoruz. Bu bekler + çift santrafor + 1 stoper nelsson/apo'dan biri + Torreira'nın yanında ya ayaksız ya temposuz tek bir kişi oynayacak gibi durumlar varken bu 3-5-2'nin de ille kısmi eksiklerine veya soru işaretlerine rağmen 4-4-2'den zilyon kere daha iyi olacağına inandığımız için 3-5-2'yi savunuyoruz. Kendisi 4-4-2 yapmış, orta sahada Torreira yanında Kaan var, bir bek Jelert, sol stoper Nelsson, sol bek Jakobs... Sara sağ kanatta... Sol kanat Barış... Bu takım Jelert-Jakobs'dan en az biri ekstra sağlam oyun kurucu çıkmadığı sürece sittin sene oyun kuramaz bence mesela... Ayrıca Kaan önde Mertens de yokken tam anlamıyla full ikili bir orta saha için fazla dar alanda oynayabilen bir adam. Sandığın defansif kaliteyi yaratamaz. Mertens varken hiç değilse biraz alan kapatıyordu, pres yapıyordu, geriye geliyordu, bu santraforlardan o kadarını bekleyemezsin. Sara da mesela 4-4-2 sağ kanadı kesinlikle değil, onu orada kullanacaksan tamamen sahte kanat gibi kullanıp orta saha gibi oynatman gerekir. O zaman da arkadaki dörtlü bekinin tam anlamıyla uçak olması lazım ama koyduğu Jelert öyle değil...

Yani bizim yapmamız gerekenler:

- Merkezi güçlendirmek ve kalabalıklaştırmak: 3-5-2 daha uygun
- Arkada daha az alan bırakmak, geçişlerde daha az eksik yakalanmak: 3-5-2 daha uygun
- Sara'yı daha hücumcu kullanmak: 3-5-2 daha uygun
- Defansif anlamda sınırlı duran beklerimizin zaaflarını saklamak: 3-5-2 daha uygun
- Kaliteli 4-2-3-1 veya 4-3-3 kanadı eksiğinden en az etkilenmek: 3-5-2 daha uygun

Ha kanatta birebirde etkili adamımız az mı? Ne bileyim şöyle istisna BAY sekansları dışında sağda veya solda bir adamımız rakibi karşısına aldı, çalımı bastı, yandan ceza sahasına girdi, şut attı veya ortaya yerden çevirdi gibi pozisyonları çok görebilecek miyiz? Hayır... Dörtlü savunma da oynasak ve eldeki kanatları ilk 11'de kullansak da bariz daha çok sayıda göremiycez bu arada zaten... Bu da yaratcılığımızı kısıtlayacak mı? Evet... Ama dörtlüde de bu kanat yaratıcılığı eksiği madem yaşayacağız, çünkü yani elde bunları sık yapacak kalitede kanat zaten yok veya çok şüpheli. O zaman o sekanslardan biraz daha feragat edelim. Bir kere geride açık vermeyelim, orta sahada kalabalık duralım, geriyi de sağlama alalım, sonra da biraz sınırlı yaratıcı hücum hattımız da olsa iki canavar bitiricimizden faydalanarak, bolca ortalarla olsun, geçişlerle olsun, rakibi hataya zorlayarak olsun, duran toplarla olsun, merkezden delerek olsun, skoru bir şekilde bulalım ve az yiyerek işi götürelim...

Bunun için de ben 11'de orta sahaya Berkan'ı monte ediyorum.

-------------Icardi----Osimhen----------
-------------------Sara-------------------
Jakobs-----Berkan----Torreira-----Barış
--------Apo---Nelsson--Davinson------

- Berkan sol içte oynadığında, sol kanadımız geniş alanda yakalandığında Apo'nun bu sezonki hantallığından kaynaklı zaaflarını biraz kapatacaktır, çünkü gerçekten çok özverili ve geriye çabuk dönebilen bir oyuncu. Jakobs da keza iki kanat bekimiz arasında hücum/savunma dengesi bir tık daha iyi olan denebilir. En azından dörtlü beki oynamaya Barış'a kıyasla daha alışkın, gidip gelmeyi bilen, fizikli bir arkadaş. Apo-Jakobs-Berkan üçlüsünün çok aşırı açık vereceğini sanmam. Nelsson da o hattı geçebilen toplarda iyi bir son süpürücü sigorta olabilecek tecrübeye sahip.
- Berkan sol savunmaya odaklıykan Torreira komple merkezse daha odaklı olabilir. Çünkü sağda zaten çok geniş alanı kapayabilen (Boey'in stoper versiyonu gibi) bir Davinson var. Barış da iyi niyetlidir, dönecektir, en azından bu sistemde dönmesi gerektiğini bilmesi lazım. Elbette Torreira da Berkan'ın solu düşündüğü kadar olmasa da yardım eder. Zaten tüm orta alanı tek başına kapatmaya çalıştığı günlere kıyasla her türlü yükü daha az olacak. Eğer hoca yine ona çok önde bas falan demezse, ki artık dememesi lazım, Torreire kadar efektif olmasa da artık rakip 6 numaraya basacak olan oyuncu Sara olmak zorunda.
- Sağ kanadımız hem daha ofansif hem de asıl oyun kurma tarafımız gibi. Davinson, Torreira ve daha serbest oynayarak sıkça sağa yaklaşabilecek Sara üzerinden oyun kurabiliriz. Barış da basit oynamak kaydıyla bu oyun kurma fazına kısmen katılabilir. Kurduğumuz oyun iki şekilde olgunlaşabilir, ya ileri koşu atan Barış veya sağa deplase olan Osimhen'le üçüncü bölgeye varır ve ondan sonra ya bir ortayla ya da Osimhen-Sara-Barış üçlüsünün paslaşmalarıyla ceza sahasına taşınır. Ya da eğer sağdan oyunu kurduktan sonra boşluk bulamıyorsak uzun veya çabuk toplarla oyunun yönünü değiştirir ve soldan Jakobs başta ortalar yapmaya çalışabiliriz. Elbette merkezden delme girişimleri de hep olacaktır ama kapalı bir rakip hayal ederek bunları yazdım...
- Soldan ataklarda Jakobs ve Berkan zaman zaman bir tık öne gelen Apo'yu da aralarına katarak paslaşarak çok riskli işlere girmeden boşluk arayıp ortalarla atakları sonuçlandırabilirler. Elbette daha az sayıda da olsa Sara'nın da sağa değil sola yaklaştığı sekanslar olacaktır. Apokerim'i ve oraya girebilecek Sara'yı da sayarsak solumuzda TAM 4 TANE iyi orta yapabilecek oyuncu tehdidimiz var. İçerideki ikili büyük tehdidi ve hatta zaman zaman girecek BAY'ı da sayarsak üçlü tehdidi de düşünürsek, bu da rakip defansı ortalara izin vermemek için yakın oynamaya mecbur edeceği için arkalarına sarkma şansımızı artırabilir. Özellikle Jakobs çizgiye daha rahat inebilir.
- Abdülkerim temposunu yükseltir. Eski Apokerim performansına dönerse bu sistemde o zaman Berkan yerine Demirbay ve hatta Yunus'u da orada kullanarak daha da iyi oyun kuran veya daha yüksek ofansif tehditli bir takım haline gelebiliriz de... Zaten Rabiot veya Fabian Ruiz gibi tam Berkan'ın pozisyonunu oynayacak bir orta saha ile beraber daha hazır ve güvenilir bir sol stoper isteme sebebimiz de buydu. Ben yine de en azından özellikle bek oynamaya da alışkın Yasin Özcan'ın alınıp Apokerim'in bölgesine ısındırılmasını doğru buluyorum, hem uzun vade için iyi bir yatırım olacağı gibi hem de Apokerim'i forma rekabetine sokarak geri kazanmak açısından faydalı olabilir.
- Bu oyunun sıkıntısı şu; Davinson olmazsa geriden oyun kurmamız hayli sıkıntıya girer (dörtlüde de öyle oluyor zaten gerçi) ve daha önemlisi Sara eğer umduğumuz yaratıcılığı, oyun aklını, kalitesini sergileyemezse hücumumuz çok kısırlaşır. Çünkü oyun kurulumuna yardım edecek olan o, sağ kanat organizasyonlarına akıl katacak olan o, oyunun yönünü sağdan sola dönüştürecek olan yine en çok o, merkezden delme girişimlerini en çok yapacak olan da o... Bunlarda başarı oranımız çok düşerse o zaman işte sıkıntı yaşarız. Bunun iyi tarafı da Sara'nın kötü günlerinde orada deneyebileceğimiz çeşitli seviyelerde Mertens, Ziyech, Yusuf, Yunus, hatta Demirbay gibi en az 5 alternatifimiz var. Artık birinden birinden verim almamız lazım.
- Benim korkum hoca yine orta saha dinamizmini ve olası sol kanat zaafiyetimizi ve bir de takımın sisteme alışma sürecini hiç düşünmeden, sadece hücum odaklı düşünüp; Berkan'ı oradan çıkarıp, orta sahayı daha ilk günden Torreira-Sara-Mertens diye kurma ihtimali yüksek. Bu da 4-2-3-1'deki sorunlarımızın benzerlerini kısmen de olsa yaşamamıza neden olabilir. Ligde belki o kadar değil ama Avrupa maçlarında, ki sadece Tottenham falan değil, baya PAOK'a karşı bile yaşarız o sıkıntıları korkarım. Umarım bu sefer temkini elden bırakmaz.

bir kaç sıkıntı var - ofansif olarak düşünüyoruz aslında

ağustos başından beri olan tüm maçlarda ortasahadan dikine top gitmemesi ve kanattakilerin ayaklarına + bek katılımıyla top taşımaya kitliyiz. oralar işlemediği zaman başlıyo 50 60 metre top sallamalar. Muslera'nın taçları - apokerimin kaleciye top vermeleri falan.

3lü kafadaki en büyük sıkıntılar :
-Jakobs'u bilmiyorum izlemedim , ama BAY üzerinden konuşursak Nelsson tarafından dibe adam kaçması gene kaçınılmaz olur. Jakobs burda geriyi destekleyip nelsson'un karşılmaya çıkmasını desteklerse OK. yoksa sıkıntı

birde @Emre Bari 'nin dediği gibi stoperlerde sorunumuz var.

birincisi : aklımıza gelen , fantazisel baktığımız 3lü defans kalabalık ortasaha olayında - stoperler daha önde hat oluşturmalı - nerdeyse ortasahaya kadar - Fakat orda top kapınca kaliteli şekilde gerekli adamlara pas çıkarabilen - topu 2 tıklayabilecek stoperler olmalı. Sanchez buna uygun...apokerim slalom meraklısı olduğu için soru işareti (ayrıca yeteri kadar seri ve çevik değil ilk geldiği gibi, adamın vücüdü belli açının üstünebükülmüyor artık)

hep 3lüde karşılaştırdığım takım City benim. en iyi onlar oynuyor bunu 2 3 sezondur. bek kafası olmadan 3 defansı uzun derin topları karşılamaya koyuyorlar , Gvardiol + Akanjide 10 20 metre top taşıyabilen adamlar (yedekteki Ake'de kısmen öyle) - 1 tanede en arka adamları var. bu çalışıyor. gerektirğinde de Rodri ve bu sezon Rico topla gelen adamı hemen karşılıyorlar- hücumda dikine işler yapabiliyorlar - özellikle yayda.

bu kafayı bize evirmek zor - Apokerim ve Nelsson BİR HAMLE hakkı olan stoperler - hata yaptılarmı poizson ya da gol yiyoruz . performansları tamamen o tek hamleyi istikrarlı yapmalarına dayanıyor.

Şu icardi sakatken - tek forvet:

asdfg.jpeg

Bu icardi iyileştiğinde çift forvet (Mertens / Sara / Demirbay rotasyon yapabilrisin kesin böyle koymadım - ama Sara'yı şut meziyeti ve dikine pas olayı var diye tercih ediyorum)

asdfg2.jpeg

Her şekilde Defansta sıkıntı oluyor
O yüzden hiç emin değilim bu kadroyla 3 lü nerelere gider - 4-1-2-1-2 elmas kafalarına gidebilir Okan hoca.

Ekli dosyayı görüntüle 260848

romanya 3 gün - yani cicaldau ile ilgili resmi bir şey 3 güne yazması lazım. Yoksa "önemli bir oyuncu, elimizdekileri kullanmayı bilmemiz lazım, hep yeni alarak olmaz" açıklaması gelir birinden.

Morutan sakat olmasaydı - takıma tekrar gelsin derdim şu ortamda ciddi ciddi - cica vasat oyuncuda morutan arada bir güzel şeyler gösteriyordu
Romanya olmazsa turkiyeden bi takima kirlanir

Ben takıma güveniyorum.

Bu sene Avrupa’da çeyrek final, ligde 3 hafta kala şampiyonluk gelecek
Optimizm olması takdirlik.

Kırılganlığımız - medya şişirmesiyel (özellikle fener bazlı) sıkıntılı muhabbetlerin oluşması ihtimali en yüksekte. Okan hoca takıma hükmedemiyor bana göre bu sezon başından itibaren.

o yüzden KÖTÜ SONUÇTA sıkıntılı süreç başlar diyorum.

6inci hafta kadıköy deplasmanı çok etkileyecek sonuç olarak mesela bu dediğim medya faktörünü. adamlar fizik olarakhayvan gibi diri oldular - üretemiyorlar - o cezayı kesebilecek mi takım görecek. Okan hoca İNANILMAZ motivasyon sağlamalaı- herkesin canı zaten sıkkın CL olmadı diye. Belki Kerem aktürkoğlu CL olamdığı için "tmm ben gideyim benficaya" moduna büründü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt