Ederson Olmazsa Kimi Tercih Edersiniz?

• Kullanılan toplam oy
    58
  • Bu anket kapanacak: .
Lammens'in yediği gollerinin de olduğu videoyu izledim. Oyuncunun net bir potansiyeli ve yeteneği var bu belli oluyor. Zaten kaleci için genç olan 23 yaşında ve 65 civarı maçı var. Özellikle kornerlerde falan tecrübesiz davranabiliyor ve hatalar yapabiliyor. Bazı yediği gollerde topa müdahalesine rağmen iyi çelemediği için yemiş mesela. Bunlar hep tecrübe ile kapanacak şeyler. Yaşı daha genç olmasına rağmen bana Tzolakis(22 yaş) daha hazır bir kaleci olarak geldi mesela sonra baktım Tzolakis'in 90'a yakın maçı var yani neredeyse 1 sezon fazla oynamış bu da esktra tecrübe ve daha hazır olmasını getirmiş. Lammens'in takımı sanırım çok pozisyon veren bir takım az pozisyon veren takımlarda oyun konsantrasyonu nasıl mesela? Tercih şansım varsa Tzolakis bende daha önde. Lammens'e yatırımı yaparım o potansiyeli var ama eksiklerinin bilincinde olmak lazım. Tzolakis daha risksiz ve hemen fark yaratacak bir tercih.
Benzer duşunuyorum bir potansiyeli var özellikle birebirlerde vs ama bazı noktalarda uzun toplarda bekleyişi , yan toplarda hataya meyilli oluşunun hayli olmasından ham bir kaleci sanki.

1 seneden fazla barınamaz arabistanda başka bir kulüp yada hülleciler çıkacaktr yani istersen 50 sene yazdır pek farketmeyecek. En geç 2027 ocak gibi bir avrupa kulübüne gider ve orada bizim kumar biter zaten.
Belli olmaz. Bu Arap takımı diğerleri gibi zengin değil.
Bedelsiz bırakmayabilir.

Oooooooooooooooooooooof....

Bissouma'yı istiyorum ama Lemina hemen gidecekse Bissouma falan istemiyorum. Gelir, eli belinde takılır falan... Bakın kağıt üstünde Lemina'dan iyi oyuncudur, mağarası yoksa 3-4 yaş gençtir ama çok da garanti transfer değil. Tutmazsa yine orta saha problemi yaşarız.

Adapte olana kadar ilk 1 ay Lemina'yla oynarız. Ocağa kadar bize rotasyon da çok lazım. Ondan sonra Bissouma form tutarsa o devralır formayı, Lemina da ciddi rotasyon ana parçası olur. Avrupa'dan elenirsek Bissouma da iyiyse Lemina'yı gitmek isterse Ocakta satarız. Ya da sezonu tamamlar yazın satarız. Bissouma geldi diye Lemina satışını aceleye getirmeye gerek yok. Yabancı sınırında problem varsa da Zaniolo'yu satın öncelikle, yetmiyorsa da sağ bek veya kaleciyi u23 getirin. İnsanı deli etmeyin. Şu orta sahayı RİSKE ATMAYIN. Tutmuş orta sahayı hemen bozmayın. Torreira golcü oldu Lemina sayesinde yahu. Bissouma ile aynısı olacak mı bilemeyiz.

Bu arada bugün itibariyle bakın bu ayrıntı önemli bugün itibariyle yerliler seviyesine göre 40-70 yabancılar da 20-30 milyon kar ettirdiği sürece her birinin gitmesinde sorun yok.
Yunus teknik oyuncu yerini doldurabilirsin ama barış güçlü oyuncu bunun yerini bulabilmek zaten 40 milyondan başlıyor.
İnsanlar burada keyfine 50-60 yazmıyor.
10 gün sonra uefa listesi vereceksin avrupadan yerine kimi alabileceksin, alsan biri yerli biri yabancı. Sınırsız yabancı hakkı olsa okey 40 milyona yol alsın. Onda da ülkede yetişmiş zırvası gibi konular var.
Barışı satıyorum demek avrupada yine benden bir şey beklemeyin demek 1 sakatlık 2 ceza pag maçına kanat önde jakobs ile çıkarsın aklın bulanır.

O zaman yönetime de okana da laf etmeyin abi avrupa başarısı diye.
Kadro bildirimine bu kadar kısa süre kalmışken 3 eksik var diye dert ederken 4. büyük yarık açılınca ne olmasını bekliyoruz. Leao açılın ben geleceğim diye bağıracak mı?

Yok 10 vermişler aklı karışmış falan.
Ulan daha 2 sene önce bundan bir bok olmaz denildiğinde sahip çıkmış sana kulüp maaşına iyileştirme yapmış. Düm düz şaban gibi önüne bakıp dalıp giden bei herifken buradaki imkanlar sayesinde mevcut duruma gelmiş bir herif.
Ebet para önemli ancak seni sen olmanı sağlayan 10 milyon maaş teklif edilmesini sağlayan da kendi çaban değil bunun gerçeğine varmalı hem barış hem taraftar.

Sen bu yılki çizgide bir performans göstersen ki 3gol 2 asisltle mi oynuyor şuan öyle bir şey. Bu sene neom olmaz al nassr çıkar bunu istiyorum der o parayı alırsın zaten.
Seni sen yapan kulübe 1 sene içinde 7,5 milyon az kazanmak için böyle yüzüstü bırakıp gideceksin.
Gideceksen haziran ayında getirseydin 40 milyonu gitseydin arkadaş.
Alışkanlık oldu aylarca menajeri yatsın sonra transferin bitmesine 10 gün kala ben gideyim mi teklif var.

Abi kulüp de diyecek ki temmuz 31 e kadar teklif getiren herkes gider, 1 ağustos ve sonrasına astronik teklif ve bizim olanımızda olmayanlar hariç kimde gidemez gelmeyin şurada şu imkan var diye deyip geçecek.

Biz de transferin son günlerinde kritik 11 oyuncusunu satabilen tek enayi kulüp diye mimlenicez bu gidişle zaten...

İkinci sezonunda hiç de öyle ceza sahasına kamp kurup top beklemiyordu. Hatta 10 numara gibi oynuyor bazen gerektiğinde, geriden oyun kuruyor deyip övüyorduk. Birkaç sekans zaten ufak çaplı ikonik bile oldu o şekilde oynadığı maçlarda. Üstüne tonla da gol attı. 3. sezonunda da fena girmemişken sakatlandı. Tarihi yeniden yazmaya çalışmayalım. Bir oyuncunun sakatlık sürecinde kilo alması da bir noktaya kadar doğal olabilir. Bundan sonrasını göreceğiz.
harika bir yorum reis gerçekleri tokat gibi çarpmışsın milletin yüzüne. bizim millet sürü psikolojisiyle haraket ediyor. adamın yediğine içtiğine takıyorlar. tamamen montaj uydurma bir videodan sürü psikolojisiyle icardi ye sarıyorlar. sakatlıktan çıkıyor geliyor yine golünü atıyor. öyle yada böyle bir şekilde golünü atıyor adam. bu gözler neler gördü. lukunku, eren derdiyok, dzemaili, pandev,mitroglu gibi futbolcularla hergün korkuyu ve dehşeti yaşıyorduk, asla unutmam. :) elinde icardi gibi santraforun varken kıymetini bilmen gerekiyor. görmemişler,tecrübe etmemişler ya da hafızları zayıf, yeterince iyi hatırlamıyorlar.İcardi hakkında yapılan yorumların çoğu takıntılı ve zorlama yorumlar olunca buradan senin benim gibi birileri bu adamlara gerçekleri çarpıttığı için tepki gösterince akabinde hemen bizi İcardisporlu ilan ediyorlar. sapla samanı birbirine karıştırıyorlar. hatta morata yedek kalmayı sorun etmeseydi onun da kalmasını isterdim.bu süreçte elimizde 2 adet forvet kalmışken en iyisini düşünmek zorundayız.

harika bir yorum reis gerçekleri tokat gibi çarpmışsın milletin yüzüne. bizim millet sürü psikolojisiyle haraket ediyor. adamın yediğine içtiğine takıyorlar. tamamen montaj uydurma bir videodan sürü psikolojisiyle icardi ye sarıyorlar. sakatlıktan çıkıyor geliyor yine golünü atıyor. öyle yada böyle bir şekilde golünü atıyor adam. bu gözler neler gördü. lukunku, eren derdiyok, dzemaili, pandev,mitroglu gibi futbolcularla hergün korkuyu ve dehşeti yaşıyorduk, asla unutmam. :) elinde icardi gibi santraforun varken kıymetini bilmen gerekiyor. görmemişler,tecrübe etmemişler ya da hafızları zayıf, yeterince iyi hatırlamıyorlar.İcardi hakkında yapılan yorumların çoğu takıntılı ve zorlama yorumlar olunca buradan senin benim gibi birileri bu adamlara gerçekleri çarpıttığı için tepki gösterince akabinde hemen bizi İcardisporlu ilan ediyorlar. sapla samanı birbirine karıştırıyorlar. hatta morata yedek kalmayı sorun etmeseydi onun da kalmasını isterdim.bu süreçte elimizde 2 adet forvet kalmışken en iyisini düşünmek zorundayız.

Yani adam gerçekten hak etse Icardi falan ben de tanımam. Gerçekten uzuuun süre kötü oynasa, bir türlü kiloları veremese, gol sayıları çok düşse falan elbette bir noktada yeter deriz. Ama biri gelip tarihi kendi ilüzyonları doğrultusunda yalan yanlış yazmaya kalkarsa orada dur diyeceğiz elbette.

Barış satışıyla gelen parayı

Bissouma
Akanji
Lammens

için harcayacak isek, CL listesine kafi.

Lig için bir de yaş kuralına uygun kanat alırız

Sane-Yunus-Sallai-Transfer diye gider.

O transferin santraforda etkin bir şekilde oynayamıyorsa bir de santrafor yedeği gerekir Barış gidince renktaş. Icardi'den daha 2 ay falan CL seviyesinde 11 oynamasını bekleyemeyiz. Başka da santrafor yok takımda. Barış orada kendini ispatlamıştı. Transfer olarak yazdığın eleman da santrafor olarak kendini ispatlamış biri olursa eyvallah ama onun dışında olmaz.

Hangi eskiden bahsediyoruz? Ridvan gibi eskilerden mi? Metin Oktay mi?
Menajerler suclu etik olmayan seyler yapiyorlar tamam ama oyuncular da kanmayacaklar bu kadar basit

Senelerdir oynadigin senin gelismeni saglayan sampiyonluklar yasadigin kulup’le ilgili bir zahmet karar alirken menajer tarafindan tuzaga düsme

Oyuncularin da eski dönem de oldugu gibi aidiyet duygulari yok cünkü artik hersey tamamen para

Lammens iyi mi? Hiç izlemedim

Hemen hemen hiçbirimiz izlemedik zaten. Kağıt üstünde iyi duruyor ve piyasadaki algısı olumlu. ManU falan istemiş bu yaz ama olmamış galiba. En azından takiptelermiş yani. Club Brugge altyapılı. Fiziği falan tam kaleci fiziği gibi duruyor. Uzun boylu ama çok kalın ve hantal değil. Antwerp bunu almış 1 sezonu yedek geçirmiş, tam sezon sonu şampiyonluk play-off'larında as kalecinin eli kırılmış, Lammens orada playoff'larda devralmış ve kaleyi bırakmamış. Sonraki sezon ortasında o as kaleci Como'ya gitmiş. Piyasada kalan en iyi genç kalecilerden biri gibi duruyor.

Lammens bu paraları etmez Galatasaray scout ekibi sınıfta kalmıştır! Kiralayın Doğan Alemdar'ı Günay'ın arkasına kapatın kaleci konusunu, rezillik vallahi bunların yapacağı transfer operasyonu iflas etmiştir. Ulan siz bilmiyor muydunuz City'den topçu alırken hem maaş hem bonsların yüksek olacağını ne diye vakit kaybettiniz 2 haftadır he! Birde sonra muhabirlere bize menejeri ederson 10 demişti diye haber sızdırtıyorlar.

Umarım o Belçikalı çocuk alınacaksa iyi izlenmiştir ve maliyet yüksek olmaz.

Videolarına baktım.

Topları sektirmiyor.
Çizgide iyi yer tutuyor ve refleksleri iyi
Birebirde açıyı kapatabiliyor iyi şekilde

Olumsuzlar:

Çizgi dışında hiç yok gibi çıkmıyor.
Yan ve duran toplarda da hiç yok neredeyse

Olumlular çok iyi ama olumsuzluklar bu kadar kötüyse büyük takım kalecisi olamaz. Bizde Muslera’yı statta izleyenler bilir ceza çizgisi önünde oynar ve çoğu zamanda orta alana kadar geliyordu.

Bu çocuk Ufuk Ceylan gibi hep çizgide.

Onun da refleksler falan iyiydi ama sırf bu özellikten bizde patladı yedekten öte olamadı. Sinan Bolat’ın bile gerisine düştü 1 seneliğine.

Çizgi dışına hiç çıkmadığına nasıl karar verdin? Videoda çıkması gereken ama çıkmadığı pozisyonlar mı vardı, yoksa sadece videoya onları almadılar diye mi? Eğer ikincisiyse mesela şu aşağıdaki videoda çokça sayıda öne çıkarak süpürdüğü toplar da var.

Bir kısmı altyapı/rezerve maçları falan galiba ama güzel video, zaten kariyeri kısa bir oyuncu.

Benim dikkatimi de 2 ayakla da kısa-uzun isabetli toplar atması oldu. Baskı altında bile yapmış. O rahatlığına şaşırdım.

Benim olumsuz gördüğüm, hava toplarına çıkıyor falan ama tutuş/yumruklayış tekniğinde doğal olmayan bir şeyler var gibi. Sanki tam tutarken veya tuttuktan sonra elinden kaçıverecekmiş gibi top. Sorunsuz tutmuş olsa bile hataya meyilli bir tekniği var gibi duruyor. Emin değilim belki ben yanlış yorumluyorumdur. Bir de yediği golleri, yaptığı hataları içeren video olsa da izlesek. Zaafları daha belli olur sanki. Yine de benim izlenimim şimdilik olumlu.

Baltaci veliye sordum cevap vermedi

Bu arkadasin sadece 1 sezon 3000 dakikasi var. Geriye kalan sezonlardan 2000 civari oynamis hep. Sebebi nedir?
Season 5 Idk GIF by Friends

Şöyle ki bu + zırvasıındakileri yazamama gibi bir durum çıkabilir kaleciyi u23 yaparsan sallaiyi falan çıkarmak durumunda kalırsın uefa listesinden.
Sorun türkiyede yetişmiş yerli oyuncu ve altyapıdan oyuncu sorunu.
Türkiyeden yerişmişlerde eksik yok alt yapıdan 2 eksik var.
Barış çıkarırsan oraya sadece stoper arda yazılır.

Eğer ş.ligine yazdıramayacaksak alacağımız oyuncuya ihtiyacımız yok daha iyi bir fırsat çıkma şamsı doğabilir kalan sürede.

Barış varken de stoper Arda'yı yazarız herhalde ya? Apo-Eren-Barış... 4. bir GS altyapısı olmayan ama TR'de yetişmiş isim var mı kadroda? Kazımcan'ı veya Sıraçhan'ı yazacak halimiz yok. 3. kaleci Jankat olur B listesinden girer zaten veya altyapı zaten. Yunus altyapı. Metehan altyapı. Yazılırsa Efe altyapı. Günay-Kaan-Berkan-Ahmed gurbolar zaten. E yok yani Arda dışında 4. bir aday TR'de yetişmiş oyuncu listesi için.

Bizi avrupa dan oyuncu almak isteyince yüksek maasla oyuncunun aklini celmeye calisiyoruz, araplarda ayni taktigi kullaniyor bunda bir sorun yok ama biz o teklifleri yaparkene külupler oyuncusunu ucusa göndermiyor, ederi neyse parasini istiyor, yoksa coktan ederson singo gibi oyunculari almistik. Yani lafin kisasi oyuncuyu yüksek maas teklif edip ben bunu simdi alirimla olmuyor, barisi almak istiyorlarsa yüksek bonservis de vermek zorundalar. Cünkü bizde baris satilirsa hemen yedegini bi
Bulmamiz gerek bunada para lazim.

Sizin paylaştığınız videoların hiçbirinde bariz bir "çıkıp süpürmesi gereken topa çıkmamış" denilecek kadar net pozisyon pek yok. 1-2 defans arkasına atılan top kesinlikle çıkılacak toplar değil. Belki 1 tane var, onda da arada kaldım, onda da pasın açısı çok tersti. Benim paylaştığım videoda ise çıkıp süpürdüğü net en az 5-6 pozisyon var. Öyle bir zaaf izlenimi vermedi bana kesinlikle

Hava toplarında ise boyuna rağmen bariz zaafı var. Çıkıp alması gereken hava toplarına bazen çıkmadığı gibi, bir de çıktığı zaman topu tutuşu bir özgüvensiz, çekingen. Hatalı çıktığı da var 1-2 tane. Önemli bir eksik, mutlaka çok çalışması lazım. Özellikle sırıklardan kurulu FB derbilerinde sıkıntı yaşatır bize. Can sıktı biraz ama böyle genç kaleci alacaksan da işte her şeyi mükemmel olmuyor, en az bir zaafı oluyor.

Refleksler, yer tutuş, birebirler, uzaktan şutlar, kapattığı köşeyi sağlam tutma, yerden şutlar ve ayak tekniği gayet iyi bence. Elle-ayakla top dağıtımı da olumlu gibi. Penaltılar da istatistik olarak iyiymiş. Süpürüşlerde ben bir zaaf görmedim, siz öyle dediniz diye şimdilik o konuda kanaatimi kesin vermiyorum.

Geri
Üst Alt