Okan hocanın da aslında oynatmaya çalıştığı top bizim 96-00 arasındaki futbolumuz, aynı mantıkta hareket ediyoruz. Hadi şöyle basit bir kadro kıyaslamasına gidelim,

Taffarel - Yaşlanmıştı lakin dünyanın en önde gelen kalecilerinden birisiydi. Oyun kurmakta çok başarılıydı. Reflekslerinden ziyade pozisyon bilgisi ile çoğu topu kurtarırdı. Şuan muadili olarak görebileceğimiz ve alabileceğimiz oyuncu Ederson.

Capone - Hakkı çok verilmez ancak Sallai'nin defans yapmayı bilen versiyonuydu. Ya da şöyle diyeyim, Kaan'ın gidip gelebileniydi.

Popescu - Sanchez

Bülent Korkmaz - Apokerim, aslında Apokerim de Bülent kaptana nazaran çok daha teknik ve iyi yönleri olan bir stoper. Ancak Bülent Korkmaz'ın rakip forveti ısıran bir yapısı vardı. Top geçer adam geçmez ekolündendi. Saldırgan yapısıyla çoğu forveti sindirebiliyordu. Aralarındaki en büyük fark bu.

Hakan Ünsal/Ergün - Jakops Eren... En büyük fark top teknikleri. Hakan da Ergün de -ki özellikle Ergün- top tekniği yüksek oyunculardı. Ergün nefis ortalar keserdi. Onun haricinde hız, mücadele, defansif beceriler vs olarak aynı seviyede olduklarını düşünüyorum.

Suat - Torreira (birebir aynı 2 oyuncu)

Ümit Davala - Sallai'nin biraz daha akıllısıydı :)

Emre Belözoğlu - Sara'nın daha agresif ve bir basamak iyi olanıydı kesinlikle. Zaten Emre B. bugün 25'li yaşlarında olsa 50-60 milyon euro bonservisli bir adam olur.

Okan Buruk - Takımımızda kendisinin muadili bir oyuncu maalesef bulunmuyor.

Arif Erdem - Kendisinin yaptığı işleri Yunus Akgün çok daha iyi yapabilir. Ve saçmalamasaydı Barış Alper.

Şükür - Osimhen, İcardi...

Ve elbette Hagi... Yani Hagi'nin yerini doldurmak zaten nasıl olur bilmiyorum.

Velhasıl bugünden baktığımda aynı sistemle ve aynı mantıkta hareket etmeye çalışan bir takımız

Bu takımın ivedilikle
Üst düzey bir kaleci
Agresif bir stoper
Okan Buruk'un gençliği gibi bir 8 numara

Hagi gibi... Neyse bu imkansız da yine de en azından Mertens gibi, Sneijder gibi bir maestro

Şart oğlu şart.

Sporting'li eleman Alanya topçusu neyse ki Santi bir şey bilmiyor bu dönem.

Akanji için 18 19m veriyor isek Singo için 25'lere çıkmışızdır. Oyuncu ile anlaşırsak Monaco bırakır gibi.

geny catamo'yu menajerler pazarlamaya çalışıyor muhtemelen.
fener ile de adı geçti.
ilgi olduğunu sanmıyorum.

Ama anlamıyorum, Akanji bildiğin stoper, Singo ise daha multi role, Akanji ile muadil nasıl oluyorlar, Singo gelirse sağ bek mi stoper mi olarak değerlenecek. Akanji gelirse sağ bek çok oynamaz gibi.

Geri
Üst Alt