Transfer Nöbeti #17 2022 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
PSV maçındaki gibi rakibe topu verip kalemize soktuğu goller.

Daha da anlamadıysan slayt gösterisi yapayım anlaman için.

Ucan her hafta maç alıyor TS için, adını anarken besmele çek.

Berkan'ın direkt hatasından direkt gol yememişiz, bunu da heceleyerek mi anlatalım. Bir tane geri pasta hatası var o da penaltı oldu ama gol olmadı.
.:kırmızıkalp::sarıkalp:

Son düzenleme:
Her maç 20 top kaybı yapan Kerem'i ben gömerim kimse kusura bakmasın. Takımın playmakerı değil, oyun aklı değil; her aldığını kaptırmış demek bu.

O 20 topu diğerleri kapıyor, kapamayınca da bok gibi topçu oluyorlar; dünyaya bak.
23

E.Kilinc'in aslinda daha fazla. Onunla baslayip defansla devam eden ya da kaleciyle devam eden yedigimiz goller mevcut. Keza Taylan'da boyle. PVA'nin da var bu tip riskli paslar sonrasi toparlayamayip yedigimiz goller. Bunlar direk yapanlar olsa gerek.
Evet Emre kılınçın sanki pas hatası yüzünden 2 golünü hatırlıyorum pardon biri çalım atarken diğeri yanlış pas. Sanırsam son hatayı kendisi yapanları yazmışlar emrenin hatasından sonra bir pas daha yapıldığı için girmemiş listeye.

Kerem geçen sene ile aynı oyunu oynuyor, geçen hafta vurduğu girse yine kraldı burada.
Girmeyince de maç kaybediyoruz Akbaba’ya verse altıpastan şut çekecekti. Geçen senenin gerisinde olduğunu 70. dakikadan sonra Kerem’i gözlemlersen anlayabilirsin, fiziken düşünce top ayağından çıksın diye pas vermeye başladı. Birkaç haftaya forma girer, hep bu kadar fazla top kaybetmiyor. Bu 4-5 hafta işimiz zor.

Önümüzdeki 4-5 haftalık süreci minimum kayıpla geçebilirsek ilerleyen haftalarda yeni oyuncuların form tutması ve takımın kaynaşması ile yenilmesi zor bir takım haline geliriz beklenen uyum gerçekleşirse ligin en tempolu, rakipleri korkutan ekibi olma olasılığımız çok yüksek ...

Yine goller atar takıma yardımcı olur ama çok savruk bir oyuncu,bunu bilerek kullanmak lazım,bütün yükü ona yüklemek doğru değil.
Kimsenin birşey yüklediği yok kendisine, kendi kendine ekstra birşeyler yapmak için uğraşıyor pas atacağı yerde gereksiz çalıma giriyor. Aslında pas atsa pas oyununda daha az yorulur ama yapmıyor ve eleştiriliyor.Arkadaşların dediği gibi 23 top kaybı bir maçta hiç normal değil.

kerem ile ilgili eleştiriler doğru ama sınır varken bir kenara da atamayız

kerem karakter gereği nush ile uslanan, anlatılmayla öğrenen bir tip değil gibi

aslında marcao olayı da adamda tam da bu yüzden pozitif etki yaptı

kerem karşıdan zor görmeli, mesela 1-2 hafta kesik yemeli, belki isim vermeden hoca kamuoyu önünde kötü oyununu işaret etmeli

Kimsenin birşey yüklediği yok kendisine, kendi kendine ekstra birşeyler yapmak için uğraşıyor pas atacağı yerde gereksiz çalıma giriyor. Aslında pas atsa pas oyununda daha az yorulur ama yapmıyor ve eleştiriliyor.Arkadaşların dediği gibi 23 top kaybı bir maçta hiç normal değil.

Bunların hepsine katılıyorum bende.Bu tarz bir oyuncu isen skora direk katkı vermek zorundasın,yoksa klübeye gidersin.

Galatasaray ’da büyük ümitlerle alınan Oliveira’yı bu iki lig maçında izledim. Hazırlık maçlarını görmedim. Performansını gazetelerden ve internet sitelerinden takip ettim.

Hazırlık maçları sonrasında gazete ve internet sitelerinde övgü dolu ifadeler, yorumlar okudum. Benim, ligde ilk iki maçını izlediğim Oliviera ile medyanın tarif ettiği Oliviera arasında ciddi çelişkiler var. Ya ben yanılıyorum ya da Oliviera başlangıçta çok abartıldı.

Önce hakkını teslim edelim; Oliviera topla barışık bir oyuncu... Top ayağına çok yakışıyor, topa çok iyi hükmediyor, iyi ve kaliteli vuruşları var. Duran topları etkili kullanıyor. Ancaaak; günümüzün futbolu için Oliviera son derece ağır bir futbolcu... Gördüğüm kadarıyla deparı yok, hızı yok, temposu hiç yok, çabuk değil... Böyle olunca, Galatasaray’ın geçiş oyunlarında, bir başka ifade ile savunmadan hücuma çıkarken çok yavaş kalıyor, rakip savunmanın yerleşmesine zaman tanıyor.

Oysa elinizde Kerem varken, Yunus varken, hızlı hücum etmelisiniz. Ayrıca günümüzün futbolu, başarı için “Hız... Hız... Gene hız” diyor. Bakıyoruz, özellikle son Giresun maçında Galatasaray neredeyse yürüme temposuyla oynadı. Okan Hoca, Oliveira’ya ilk 11’de şans vermeye devam edecekse, hücuma çıkarken, Oliviera’yı değil, çok daha hızlı bir başka oyuncusunu kullanmalı... Bana göre; bu anlamda Oliviera’da sıkıntı var.

Galatasaraylı Kerem’in yüz ifadelerinde, uzunca bir süredir sanki bir mutsuzluk, bir kırgınlık var gibi... Lige çok iyi başladığı da söylenemez. Bunu merak ettim, işi bilenlere sordum. Dediler ki; takımda 2.5-3 milyon euro maaş alan oyuncular varken, bu takımın en önemli oyuncularından biri olan Kerem sadece 500 bin euroya oynuyor. Doğal olarak morali bozuluyor. Şimdi gazetelerde okudum; Galatasaray Yönetimi, Kerem’in maaşını 8 milyondan 14 milyona çıkartmaya karar vermiş. Doğru bir karar. Geç kalmasınlar, hemen uygulasınlar.
Adeta berberde orta sehpada duran bir Fotospor haberi gibi okudum.

keremin skor dışında ne gibi bir katkısı var? o yüzden tabela yapmadığı her maç eleştirilmesi normal.

adamın akan oyunda takıma verdiği zarar, sağladığı faydadan çok daha fazla. bunun sineye çekilmesi için gol/asist yapması lazım.

geçen sene johnstone deplasman maçı öncesine kadar aynı leş oyunu oynuyordu. yani şuanki durumu dönemsel bir performans düşüşü değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt