Transfer Nöbeti #18 2022 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaslar, sizlerle bisey paylasmak istiyorum.

Özellikle son 3-4 yildir suyun karsi tarafinda olusan (ali koc dönemiyle de dogru orantili, aziz yildirim zamani da mevcuttu) „parayi basip aliriz“ ortami her ne kadar sportif basarida geride kalsalarda benim acikcasi tadimi kacirmakta.

Dedigim gibi basarilari falan, en son sampiyonlugu 2014‘lere dayanan takimi kiskanacak degilim fakat masadaki (transferlerde, federasyonda) gücümüzün zayiflamasi sanirim psikolojik olarak kötü etki etmekte.

Tadimi kaciran transferlerin bazilari:

Irfan Can
Mert Hakan Yandas
Samatta

Ve son olarak Joao Pedro

Konu sportif basari veya oyuncularin performans göstermesinden bagimsiz.

Benim gibi hisseden var mi aranizda?

Gesendet von iPhone mit GSCimbom Forum
Samatta mi?

Mi Note 10 Pro cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Tanimlilik diye çevriliyor.Sözcukler isim ya da fiil kök olarak iki ana unsurdan türetiliyor ancak kökteş sözcüler hem isim hem de fiil kök olduklarından anlam karışıklığı yaşanmasın diye bazı dillerde bu tanimlilik var,Flemenkçe'de de öyle.Çoğu Hollandalı oyuncunun önünde Van vardır örneğin (Van Anhold,Van Dick,Van Gall,Van Nisterroy,Van Persi vs.) o oyuncunun adının isim köklü bir sözcük olduğunu belirten.Bizim dil ise sondan eklemeli bir dil olduğu için bazı sözlükler fiil kök bile olsa fiilden isim yapan eklerle yine onların anlamını değiştirme kolaylığı oluyor ve anlam karışıklığı olmuyor.Gereksiz bir bilgiydi ama bundan sonra oyuncu ve takım isimlerinin neden böyle olduğunu anlamlandırmis olalım renktaslarimiza.
Saygılar üstad. Öğretmen isen daha çok saygılar.

Icardi'nin son 3 sezon performansında bitiricilik olarak özel bir şey görüldü mü acaba? Çok iyi bir gol vuruşu, özel bir teknik. 30 küsür golün 15'i bomboş kaleye atılmış gördüm. Bu performans nasıl bizi maaş rekoru kırmaya itiyor. 3-4 sene önceki performans ile bu kadar yükseliniyorsa Beşiktaş 100 milyonluk adam aldı demektir.
Üstatlardan ses çıkmayınca biraz kendim izleyeyim dedim. Yorumlarım şöyle:

- Tahmin ettiğim kadar kötü görünmedi. Hareketlilik, gereken yerde doğru paslar var. Güzel skor yapar izlenimi verdi. Ölü, bitik durmuyor çok.
- Ama İnter dönemindeki gibi uçan kaçan bir halde de değil. Olmadık goller de kaçırır yani.
- PSG'de çok geri dönüp top almamış ileride beklemiş. Mbappe falan da hiç servis yapma meraklısı değil paso çekip vurmaya çalışıyor takım kimyası bozuk. Haliyle parlayamamış.
- Sonuç olarak saçma sapan bir maliyeti yoksa eskisi kadar soğuk bakmıyorum ama keşke daha farklı özelliklere sahip bir forvet alsak diyorum hala.

Her forvet transferi öncesi böyle laflar ediyoruz. Çok tanıdık senaryolar. Gelirse hayırlı olur inşallah.
Avrupa futbolunu hic takip etmiyorum icardiyi de isim olarak taniyorum dogru durust tanimiyorum bitirici forvet diyorlar ama bitirici forvet ihtiyacimiz yok deniyor gecen sene ne cektiyse bitirememekten cektik Gomis geldide bi kac tane salladi cekip toparladi takimi.

evet ts macına kadar icardi açıklanır demiş o 2 laleli kel

Arkadaslar, sizlerle bisey paylasmak istiyorum.

Özellikle son 3-4 yildir suyun karsi tarafinda olusan (ali koc dönemiyle de dogru orantili, aziz yildirim zamani da mevcuttu) „parayi basip aliriz“ ortami her ne kadar sportif basarida geride kalsalarda benim acikcasi tadimi kacirmakta.

Dedigim gibi basarilari falan, en son sampiyonlugu 2014‘lere dayanan takimi kiskanacak degilim fakat masadaki (transferlerde, federasyonda) gücümüzün zayiflamasi sanirim psikolojik olarak kötü etki etmekte.

Tadimi kaciran transferlerin bazilari:

Irfan Can
Mert Hakan Yandas
Samatta

Ve son olarak Joao Pedro

Konu sportif basari veya oyuncularin performans göstermesinden bagimsiz.

Benim gibi hisseden var mi aranizda?

Gesendet von iPhone mit GSCimbom Forum

Şampiyon Fenerbahçe

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt