GSCimbom

Transfer Nöbeti #19 2022 Yaz Arşiv

Hayri Cund

Transfer Nöbeti #19 2022 Yaz Arşiv Sayfa 12

Hayri Cund ·

Cevap
10K
Okunma
588,2K
Sayfa
12/501

20. Transfer Nöbetini Kim Açmalı?

• Keramettin Tanrıverdi

Oy: 84 45,9%
  • Emre Artemis

Oy: 44 24,0%
  • Mehmet Mehmetoğlu

Oy: 15 8,2%
  • Onur Üründül

Oy: 18 9,8%
  • Murat Saylak

Oy: 22 12,0%

• Kullanılan toplam oy
    183
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ne yapmasını bekledin dün?
Bir pozisyon var direk gözümde canlanan yunus içeri kat ediyor boey geliyor boşken atmıyor önü kapanınca saçma sapan bir ara pası deniyor, orta sahanın başında dribbling yaparak sürekli gol atan son adam Messi onun dışında bunu yapabilen yok bir kez doğru zamanda doğru pası verdi karşı karşıya pozisyon bulduk ayrıca hiç orta açmıyor keremden yunusta

V2109 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Son iki şampiyonluğumuzda skora katkı veren isimleri paylaşmak isterim.
18/19 Sezonu
Onyekuru-14 Gol 5 asist
Diagne- 10 Gol 1 Asist
Feghouli 9 Gol 6 Asist
Eren D. 7 Gol
Sinan 4 Gol 2 Asist
Belhanda 4 Gol 9 Asist
Ndiaye 3 Gol 4 asist
Rodrigues 3 Gol 0 Asist
Linnes 2 Gol 2 Asist
Donk 2 Gol 3 Asist
Fernando 2 Gol 4 Asist
Emre A. 2 Gol 2 Asist
Mariano 0 Gol 5 Asist
Serdar Aziz 2 Gol 1 Asist
Ömer Bayram 1 Gol 2 Asist
Nagatomo 1 Gol 2 Asist

17/18 Sezonu
Gomis 29 Gol 5 Asist
Rodrigues 9 Gol 11 Asist
Feghouli 6 Gol 9 Asist
Tolga Ciğerci 6 Gol
Maicon 5 Gol 0 Asist
Sinan 3 Gol 1 Asist
Eren D. 3 Gol 2 Asist
Belhanda 3 Gol 8 Asist
Yasin 2 Gol 1 Asist
Mariano 2 Gol 6 Asist
Ndiaye 1 Gol 3 Asist
Linnes 0 Gol 3 Asist
Nagatomo 0 Gol 3 Asist

Şimdi gelelim son iki Şampiyon takımın verilerine
21/22 Sezonu Trabzonspor
Cornelius 15 Gol 5 Asist
Nwakaeme 13 Gol 10 Asist
Djaniny 10 Gol 3 Asist
Bakasetas 8 Gol 4 Asist
Abdulkadir Ömür 7 Gol 4 Asist
Visca 5 Gol 5 Asist
Dorukhan 2 Gol 2 Asist
Hamsik 2 Gol 4 Asist
Gervinho 2 Gol 1 Asist
Denswill 0 Gol 3 Asist

20/21 Sezonu Beşiktaş
Larin 19 Gol 6 Asist
Aboubakar 15 Gol 5 Asist
Ghezzal 8 Gol 18 Asist
N'Koudou 8 Gol 4 Asist
Vida 5 Gol 0 Asist
Atiba 4 Gol 11 Asist
Mensah 4 Gol 1 Asist
Oğuzhan 3 Gol 2 Asist
Gökhan Töre 3 Gol 1 Asist
Cenk Tosun 3 Gol 1 Asist
Josef 2 Gol 3 Asist
Ljajic 2 Gol 4 Asist
Necip 1 Gol 4 Asist
Nsakala 1 Gol 2 Asist
Welinton 1 Gol 2 Asist
Rıdvan 1 Gol 2 Asist
Rosier 1 Gol 7 Asist
Dorukhan 0 Gol 3 Asist

Not: Gol asist toplamı en az 3 olanlar ele alınmıştır.

Şimdi gelelim nacizane kişisel yorumlarıma. Gördüğünüz gibi hem bizim son şampiyonluklarda hem de son iki şampiyon olan takımlara baktığımız zaman ortak bir çok nokta görüyoruz. Bunlardan göze çarpan ilk nokta gol dağılımının yedeklere bile dağıldığı. 2. göze çarpan konu ise hem biz hem son şampiyonların kanatları +15 gole katkı sağlamış. Hatta Onyekuru-Rodrigues-Nwakaeme-Ghezzal 'dan sadece Onyekuru 19 gole katkı verirken diğerleri 20+ gole katkı sağlamış. Orta sahadaki oyunculardan da muhakkak gol asist toplamı +10 olan bir oyuncu çıkmış.

Gelelim bu seneki mevcut kadro üzerinden değerlendirme ve eleştirilere. Evet daha transfer dönemi bitmedi. Çok şey değişebilir farkındayım ama şöyle bir gerçek var ki elimizdeki oyuncu yapısından an itibariyle +15 gol asist katkı verecek bir kanat oyuncusu göremiyorum. (Şuanki mevcut performansları ele alarak konuşuyorum) Forvetlerimizden +15 gole katkı verecek bir oyuncu göremiyorum. Orta sahamızdaki oyunculardan +10 gole katkı verecek oyuncu göremiyorum. Hatta dikkat ederseniz şampiyonlukların istatistiklerine stoperden +3 gole katkı verecek bir oyuncumuz bile gözükmüyor. Ee bide bunların bek tarafı var. Tamam Sacha şuan çok formda evet ama gol ve asiste yatkın bir adam değil. Dubois daha resmi olarak gözlemleyemedik bile. Pva desen +5 gol-asist katkısı verse beni çok memnun eder ama onu da hiç sanmıyorum.

Kıssadan hisse sevgili renktaşlar dikkat ederseniz hem forvetler hem kanatlar skorer olmadıkça bu ligde ıkınarak şampiyonluk çok zor. Biz istediğimiz kadar gol yemeyelim güzel bir olay evet ama atamadıktan sonra kağıt üzerinde bir anlamı kalmıyor. Ayrıca acilen kadro derinliğinin artması lazım. Şuanki yedeklerden Akbaba ve Kılınç hariç yerlilerden skor üretmeye katkı sağlayabilecek bir adam yok. Ki bu adamların bile katkı sağlayacağı şüpheli. Taylan-Berkan desen ne gol ne asist katkıları var. Anlayacağınız kendi açımdan durumu hiç iç açıcı görmüyorum. Evet Fenerbahçe güzellemesi yapmayı hiç sevmem ve oynadıkları topu da her ne kadar beğenmesem de adamların yedekleri bile skora katkı vermeye başladı ve bu durum beni rahatsız ediyor. 3-4 oyuncunun ağzına bakarak malesef şampiyon olamayız. Bizdeki durum tamamen şuan bu. 3-4 oyuncu sırtlasın da yürüyelim demekle olmaz. Görüyorsunuz işte tüm istatistikler belli. Her şampiyonda nerdeyse 5 kişi gol asist olarak +10 katkı verirken her şampiyondaki en az 10 oyuncu da +5 gol asist katkısı vermiş. Şuan tabloya baktığımda ben bu isimleri kafamda oturtamıyorum yok olmuyor yani.

Bu durum beni aşırı rahatsız etti ve bu kadar uzun bir yazı paylaşmak istedim. Okuyanların gözüne ve ağzına sağlık. Herkese iyi forumlar

Bir pozisyon var direk gözümde canlanan yunus içeri kat ediyor boey geliyor boşken atmıyor önü kapanınca saçma sapan bir ara pası deniyor, orta sahanın başında dribbling yaparak sürekli gol atan son adam Messi onun dışında bunu yapabilen yok bir kez doğru zamanda doğru pası verdi karşı karşıya pozisyon bulduk ayrıca hiç orta açmıyor keremden yunusta

V2109 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Tek o pozisyon vardı yunusun aleni elestirilecegi bırakın da o kadar olsun .. mertensin pozisyonunda rakibin üstüne gitmeyip ısrarla mertensi beklemesi bile yunusun oyun aklının ne kadar geliştiğini gösteriyor..
Bu kadar rahat adam eksiltebilmesi çok değerli bizim için adam geçip ceza alanı önüne verdigi kısa paslarin çoğu sefer oliveira ve keremin iyi kullanmaması nedeniyle hiç oldu ..
En büyük sıkıntı kerem aşırı formsuz olduğu için takım ısrarla yunusun tarafından oynamaya çalışıyor bu da fazla sorumluluk yüklüyor kendisine geçen yıl benzerini kerem de yaşadı..

Dün Yunus ilk yarıda topu aldı sağdan ilerledi. Seferovic'in koşu yapmasını umduğu için topu savunmanın arkasına attı ama Seferovic hiç oralı olmayıp koşmadı, stoper rahat yetişti. Mertens'in Yunus'a top atıp etrafına bakıp kimseyi görmeyip kendi koştuğu pozisyonda da Seferovic 30 metre geride kaldı.

Icardi o koşuları yapacak haldeyse gelsin derim. Ama o da yapmayacaksa sadece ceza sahasında kalabalık olduğumuz pozisyonlarda iş yapacaksa +3 vermek bize o kadar fayda getirmez gibi.

Kanatların iş yapabilmesinde orta sahaların ve santraforun top tutma, vizyon ve oyun yönlendirmesi iyi olmalı.. Yunus ve Kereme sallanacak bir durum yok. topları nerede aldıkları, nasıl aldıkları önemli. oyunu daha önde oynamayı başarabilirsen o zaman ne oldukları belli olur.

Udinese bile 19m'a solbek alabilir duruma gelmiş. Biz kimle nasıl yarışalım abi olacak iş değil resmen

sebebi çok basit

bir ülke ekonomisi

ikincisi ise hala burada hazardlar icardiler bilmem kimler uçuşuyor

son 10 yılda kontratlar üzünden çöpe atılan paraları harcamasak biz de 19 olmasa da 9 milyona sol bek alabilirdik

sebebi çok basit

bir ülke ekonomisi

ikincisi ise hala burada hazardlar icardiler bilmem kimler uçuşuyor

son 10 yılda kontratlar üzünden çöpe atılan paraları harcamasak biz de 19 olmasa da 9 milyona sol bek alabilirdik
İşte çok basit olan bu olayların düzelmesi çok uzun süre. Özellikle ülke ekonomisi dediğin kısım 5-10 senede anca düzelir. 5-10 sene avrupada malesef yokları oynarız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt