Tuna Köse
Baba Gündüz
- 9 Haziran 2011
- 89.021
- 48.315
- 4.933
Ravil buyuk potansiyel.Yav ovdugun adamlar bizde olsa yeni aytac omer alpaslanimiz olacak iste ne farki var. Biz bonservis vermemisiz en azindan.
Crivelli takip etmedim gelmeden once ama ravilin net yanlis transfer ve overrated oldugu daha alinmadan belliydi. Altinordunun her topcu satisinda isyan edildi burada ama caglar cengiz disinda bir tane tutunan topculari yok. Neden bizi de kaziklamadiniz diye mi uzuluyorsunuz anlamiyorum.
Övdüğüm adamlar.
Berkay
Muhammed demir
Crivelli fenere gitse bugun italyada oynuyordu.
Hepi topu 6 milyon euro para harcamışlar yerlilere.
2 tanesini tuttursalar parasını çıkarırlardı. Keza berkaydan çıkaracaklarına da eminim.
Adamların sıfır kadroya bu oyuncuları entegre etmemiş ki.
Alınan bu oyuncuların hepsi yedek ve geleceğe dönük yatırım hamleleri.
Hala diyorum yetenek gösteren herhangi bir oyuncunun alınmamasına üzülürüm. Cengiz olmak yada oğuzhan olmak yetenek sahibi oyuncunun kendi elinde olan durum.
Geçmişe dönük yav bu tutmadı kötü hamleler demek değil.
Yokları oynayan aytaç, alparslan, arda, babel gibi oyuncuların transferi ile yukarıdaki transferler kıyaslanamaz bile. Birinde yukarı yönlü hareket varken diğerinde aşağıya doğru hareket var.
Bak ömer ile emre kılınç transferlerini de bir yere kadar kabulleniyorum çünkü yükselen oyunculardı hatta ömerden performans aldık o sene yazın mesajlarıma bak mayıs ayında hemen yapıştıralım dedim.
Döngü olmak zorunda. O sene ömeri 3-5 bir paraya satsak tarihimizin en başarılı transferlerinden birisi olacaktı.
Emre kılınç özelinde yıllarca hiç beğenmedim çünkü çabuk düşecek gibi duruyordu ancak kariyer sezonunu geçirip beleş gelince laf etmedim bonservis verilse karşı gelirdim.
Taylanı yine istemedim çünkü 10 numara pozisyonunda düz oyuncuydu. Ha geldi iyi bir yıl geçirdi ayrı onu da yaslayın diye yazdım.
Yine o da 3-5 bişeler koparılsa başarılı ttansfer hamlelerimizden bir olacaktı.
Keza kerem başarısıs olabilirdi yine ancak potansiyel var laf etmedim etmem de.
Ravil transferi, bay transferine, tranbzonun enis transferine benziyor. Ne eksik ne fazla bu çocuklar geleceğin oyuncuları gözüyle bakılan adamlar.
1.5 civarına ravil bize gelse 1 senedir ravil oynatılmaz mı diye yangın dönerdi. Gelişim durumu bunu değiştirmiyor.
Bak başaksehirin o kadrosu olmasa ve üzerine bu oyuncuları isterim diyen bir hoca olsa yetenek fukarası bir herif derdim. Bu transferleri net eleştirirdim ancak bu yapılanların eleştirimek için nereden baktığın önemli
Trabzonun şuanki yerli transferlerini eleştiriyor muyuz hayır. Çünkü yıllardır bayern olmalı çıkan her oyuncuyu almalı diyen bizleriz.
Süreç buradan sonra başlıyor bu oyuncuların kariyer planına bakmak gerekiyor. Kimisini kiralık verip oynatacaksın geliştireceksin ve kadroya katacaksın. Aslında futbol bu. Bizde her sene hazır oyuncu gelsin cok para alsın samp. Olsun mentalitesi var.
Vallahi her sene 10 milyon yerli oyunculara harcayıp piyasasa ne var ne yok süpürülecek denilse hayır demem. Bu oyunculara yunus gibi güzel bir kariyer çizersen 3 sene sonra hem elinde hazır oyuncular olur hemde para kazanacağın bir havuz sahibi olup yatırımlarını büyük karlara çevirirsin.
Kulüp yöneticisi olsam yapacağım ilk 3 iş.
1-redbull gibi hir markayla sportif ortaklık kurup son model bir tesis kurmak.
2- Tüm genç potansiyelleri en minimum maliyetle kadroya katıp onların gelişimi için kiralık kariyer çizmek
3-Rezerv lig için öncü olup altyapıyı ve kadrodaki fırsat bulamayan oyuncarı gerçek hayata alıştırmak.