Transfer Nöbeti #2 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
okan hocamla yandakı hanımablayı

shipleyen tek benmıyım

Resim

vasat

1 seçim hakkınız olsa *zaha mı *ziyech mi kalsın
*farkli tipolojiler oldugun dan - son tahlil -kadro genel muhendisligine gore degisir.

kadromuz dan bagimsiz - ,

all around olarak secimim zaha olurdu .
*ziyech'i super sub tarzi oynatirdim - uzaktan sut tehlikesi baglaminda.
sayet sezon boyu uzun sureli mac kacirma yasama gibi bir durumu olmazsa,
*di maria gibi kullanirdim saha ici kurgusunu.....

+

ikisini ayni anda saha da oynatmak icin, kanimca 90lar 2000lerin baslarindaki brezilya kanat bekleri ve hibrid dmlerine benzer bir yapilanmamiz olmasi gerekir.

4231 getirisini goturusunu yoruma acmiyorum, konu uzar. dogru tipolojilerle oynanmadigin da bir kac oyuncunun *ekstrem performansi ve ozverisine kaliyorsun. lucas,baris, yasina ragmen ligin 2.yarisinda ortaya yardima bolca gelen mertens. ekstrasi olmasaydi, 4231le 2. sampiyonlugumuzu alabilirmiydik, bilemiyorum.

yeni sezon da 4231de devam edecegimizi varsayip, bu baglam da dogru isimlere gidilmesi gerektigini dusunuyorum. sayet zaha ve ziyech kalirlarsa, ayni anda 11 baslayacaklarini dusunmuyorum. < burada soru ; >
bahse gecen ikili den birini *yedekte tutma luksumuz var mi . . .

*ziyech mac kondisyonu,sakatlik vs dolayli bu sezon kac mac kacirdi,
yeni sezonda benzer mac yogunlugu vs olacak , kendisi sezonu cikarir mi,,
bu risk'e deger mi. . .
*<- kalitesin den kumasindan bagimsiz, oynadigimiz 4231 beraberin de salt istikrar,fit vb gibi nuanslar dolayli cikarim yapmak gerekir diye dusunuyorum.

keza,
zaha , oynadigi bolge/ler de ilk tercih mi olacak 2. tercih mi.
2.tercih olacaksa, takima ne derece bagliligi vs olacak, *yuz *mimik *hallerin den mutsuz oldugu soyleniyordu, ben pek bu noktalara *takilmam.

velhasil -

bu tur oyuncular ; epl seviyesini yillarca yasamis ,sezon boyu devamli oynamis bir oyuncunun - bize geldikden sonra,biz de mac oynamadikca momentumu kacirdi mi, bu tur oyuncular pek albenili gorunmez taraftara.

zaha/ziyech.

tum bunlar goreceli elbette.

saygi ve selamlar .

Acil bu ligdeki zeminlerin elden geçmesi gerekiyor. İngiltere premier lig maçlarına bakıyorsun top adamın ayağından ayrılmıyor neredeyse bizim buraya bakıyorsun ayağından açtığın anda o top geçmiş olsun yerde sekerek kontrolü kaybettiriyor.
Kalite olarak beşiktaşın zemini futbol standardı olarak en iyisi galiba. Sonra bizimki, trabzonunki vs geliyor.
Az yağmur yağdığında topun kontrolünün kaybetmesine çara bulacak zemin çözümleri de şart. Drenaj tam yeterli mi gelmiyor yav.

Tff adam olup şu zemin konusunda ipi ele almalı. Anlaşırsın çok sağlam bir firmayla bunlar gider kulüplerin saha ekibiyle eğitimler yapar iletişim halinde olur. Tam bilimsel çalışılması şart.
İlk olarak şu zemin işi çözülse buraya bakış çok değişir.
Bununla birlikte tesislerin de zeminleri aynı şekilde çalışılmalı.
Kulüpler bırakılınca hıyar uzmanlığı olan ziraatçileri zemin için çalıştırdıkları belli oluyor. Kedi otu mu dikiyorlar ne yapıyorlarsa şu sorun çözülmediği aşikar.

Federasyon alaşacak sezon başında dağıtacağı paralardan 200-300 bin neyse kesecek ve bu işle ilgilenecek. Zevk alamıyorsun şu ligde oynanan oyunlardan.
sevgili tuna,

cok onemli noktalara deginmissin, oncelikle kalemine saglik.

keske, bu yorumunu ayri bir genel baslik olarak acip detaylica hep beraber yorum yapabilseydik.

gecmiste bu konuya detaylica deginmistim. hatta bir iki ornek vermistim.
*zemini guzel sahalara sezon sonu - *odul verilmesi.
<- yarisma tarzin da yabanci kimi federasyonlarin uyguladigi sistem.

o donem aklima ilk bu uygulanmis ve basarili sonuclar veren odullu sistem gelmisti. deginmistim nacizane.

yorumuna denk gelince, o mesajimi hatirlamis oldum.
dedigim tur bi sistemi kuluplerle beraber_tff hayata gecirmeli.

saygi ve selamlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt