Transfer Nöbeti #2 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hagi'nin Real'de ve Barça'da oynayamaması (Real yıllarına çok hakim değilim ama özellikle Barça'da kesin) yabancı kuralıyla da alakalı. 3 yabancı hakkı mı ne vardı o dönem İspanya'da takımların. Bugünkü gibi düşünmeyin yani... Bir de hocayla kavga etmişti işte birkaç maç oynatmayınca sanırım...

Zaten Hagi'nin kariyerine zarar veren bir eksi yani varsa zaten saha içinde ve saha dışında çok geçimli, çok sakin ve sabırlı biri olmaması. Bizde de hakemlerle falan tartışmaya çok girerdi. UEFA finalinde bile 90. dk'da tehlikeli yerden frikiği H.Şükür atınca (haklı olarak) bakışı, o sinirle uzatmalarda kırmızı kart görüşü falan akıldadır. Ya da hocayken bile Misimovic'i gelir gelmez sakız makız bahanesiyle kovuşu.

Ancak genel olarak hocalarla, taraftarla veya takım arkadaşlarıyla çok ters düşmeyeceği, zaten otomatikman takımın yıldızı ve büyük lideri sayılacağı ortamlarda çok başarılı oldu o yüzden. S.Bükreş, Romanya milli ve GS kariyerleri böyle. İspanya'da falan kötü bir sezon geçirip yazın milli takımda şov yaptığı az değildir.

Ya Ispanya'da Maradona'da problem yasadi. Orasi baya problemli bir iklim. Kaldi ki Hagi gibi, enternasyonellii henuz yeni kavramis biri icin cok zordu. Bir de dedigin uzere, yabanci kontenjani. Son olarak, Hagi zaten oyle cok iyi bir sporcu degildi. Zeki bir futbolcuydu, sutlari cok iyiydi, nerede ne yapmasi bilen, zekasini on planda tutan ustelik olgun bir oyunu vardi. Oyle caliskan, kosan fizikli bir oyuncu degildi ancak mac icinde kiyaslandigi isimler gibi kaybolmaz, aktif, sorumluluk alan, agresif bir oyuncuydu. Ortasahanin her bolgesinde oynamistir. Defansif meziyetleri daha az olsa da merkez ve ofansif ortasaha oyuncusuydu hatta sag/sol tarafta da oynamistir. Neyse, disiplin problemi caliskanligiyla ve yetistigi toplumla ilgili onun disinda, saf yetenektir. Zeki bir oyuncu olmak ustelik bunlari sahaya yansitmada ki ustunlugu buyuk saygiyi hakediyor kaldi ki etti de. Real macinda, o "secilmis" oyunculara yaptiklari dun gibi. Zeka baska, ceviklik baska... Has futbolcuydu Hagi.

Gercekten hayallere dalmaya gerek yok artik.

Bu yonetimin on hazirligi yapmamasi cok buyul olasilik.

Onun icin Thuram, Fofana, Griezmann, Mctominay, gibi isimleri beklemeyin, sonu ayni son gun ndombele olur.

Bizim alacamiz isimler: Ndidi, Amrabat, Pietrowski

Sagbek: Senaya, (scout transferi)

Beklentileri iyice dusurun ki, sonra hayal kirikligi olmasin.

Stoperler ve Torreira' nın canı çıkar; Muslera sözleşme uzattığına bin pişman olur, sezon bitmeden kaçar belki!..
Bu söylenen transferler olmayacak zaten ama varsayalım oldu. Toreiranın yanına asker defansı çok iyi bir 6 numara beklerede yine defansı cok sağlam 2 adam koydun mu yedeklerinide aynı profilde adamlar yaparsan bence hiçbir sıkıntı olmaz. Defans hücumda başlar. Neymar salah griezman topu öyle kolay kolay rakibe vermez. Bi kere orda elinde çok güçlü bir hamle ve strateji var. 6 adam çok iyi defans yapabilen özellikte ise arkayı gayet iyi toparlar hatta zaman zaman rakibe göre Toreira yanında oynayacak diğer 6 no ve beklerinde hücuma destek vermesi lazım. Avrupa'daki çogu büyük kulüp zaten bu tarz oyuncularla dediğim şekilde kadro planlaması yapıp başarılı oluyor. Çokta dediğin gibi defans zaafiyeti yaşamıyolar. Real yıllarca modric kross orta sahasına 6 no ekleyip aynı tarz sprinter kreativ ancak defansla pek alakası olmayan kanatlarla başarılı oldu şampiyonlar ligini kazandı. Keza Barcelona Xavi iniesta buskets ortasahası ve defansla hiçbir alakası olmayan Messi li hücum hattı ile tiki taka oynadı. İstersen 11 tane süper defansif oyuncu koy o topu kaybettiğin anda cezalandırılıyosun. Guardiola'nın bunca çabası sırf o topu kaptırmama uğruna. Yani başa dönüyorum defans hücumda başlar. Topu rakip yarı sahada ne kadar fazla kaptırırsan okadar tehlikeye düşersin Biz bunun en büyük cezasını Kopenhag ve Prag gibi iki rakibe karşı çektik zaten. Evet bu transferler olmaz yüksek ihtimal ancak olduğunu varsayarak durum bence dediğinden çok farklı olur. Ama sağlam defansif oyuncular da transfer etmek şartı ile. Ayağıda biraz düzgün olmak kaydı ile

Ya Ispanya'da Maradona'da problem yasadi. Orasi baya problemli bir iklim. Kaldi ki Hagi gibi, enternasyonellii henuz yeni kavramis biri icin cok zordu. Bir de dedigin uzere, yabanci kontenjani. Son olarak, Hagi zaten oyle cok iyi bir sporcu degildi. Zeki bir futbolcuydu, sutlari cok iyiydi, nerede ne yapmasi bilen, zekasini on planda tutan ustelik olgun bir oyunu vardi. Oyle caliskan, kosan fizikli bir oyuncu degildi ancak mac icinde kiyaslandigi isimler gibi kaybolmaz, aktif, sorumluluk alan, agresif bir oyuncuydu. Ortasahanin her bolgesinde oynamistir. Defansif meziyetleri daha az olsa da merkez ve ofansif ortasaha oyuncusuydu hatta sag/sol tarafta da oynamistir. Neyse, disiplin problemi caliskanligiyla ve yetistigi toplumla ilgili onun disinda, saf yetenektir. Zeki bir oyuncu olmak ustelik bunlari sahaya yansitmada ki ustunlugu buyuk saygiyi hakediyor kaldi ki etti de. Real macinda, o "secilmis" oyunculara yaptiklari dun gibi. Zeka baska, ceviklik baska... Has futbolcuydu Hagi.

Ben de onu diyorum. Adama Karpatlar'ın Maradonası denmesi ille bir tık abartı içerse de boşuna değildi. Nerdeyse Maradona ile kıyaslanacak seviyede görülüyordu saf futbolcu olarak. Ancak işte birkaç konjonktürel sebep ve sert/kavgacı/sabırsız mizacı kariyerinin o yönde gitmesini engelledi. Belki Hagi Arjantinli olsa ve bir Dünya Kupası kazansa (Romanya ile imkansızdı) hem belki kariyeri farklı ilerlerdi hem de tarihteki algısı daha da büyük olurdu. Tabi o zaman bize gelmiş de olmazdı muhtemelen.

Ben sadece neden kariyeri o yılların diğer süper star 10 numaralarının bazıları kadar parlamadı ve işte Real-Barça-Milan-Juve gibi o dönemin devlerinde sürekli devam etmedi onu anlatmaya çalıştım. Yoksa tarihteki en iyi 10 numaralar (forma numarası değil, sahadaki pozisyon ve oyuncu kurucu tarzında olarak) dendiği zaman en tepede sayılan Maradona-Zidane'dan sonra bir alttaki grupta yer alır. İşte Baggio, Laudrup, Rivaldo vb falan ile aynı gruptadır. Şimdi liste yeni oyuncularla genişlediği için zor ama 10-15 sene önce her mevkiyi kapsayan "gelmiş geçmiş en iyi futbolcular" listelerinde adı ilk 50'ye falan giriyordu, girmese de zorluyordu.

Ben de onu diyorum. Adama Karpatlar'ın Maradonası denmesi ille bir tık abartı içerse de boşuna değildi. Nerdeyse Maradona ile kıyaslanacak seviyede görülüyordu saf futbolcu olarak. Ancak işte birkaç konjonktürel sebep ve sert/kavgacı/sabırsız mizacı kariyerinin o yönde gitmesini engelledi. Belki Hagi Arjantinli olsa ve bir Dünya Kupası kazansa (Romanya ile imkansızdı) hem belki kariyeri farklı ilerlerdi hem de tarihteki algısı daha da büyük olurdu. Tabi o zaman bize gelmiş de olmazdı muhtemelen.

Ben sadece neden kariyeri o yılların diğer süper star 10 numaralarının bazıları kadar parlamadı ve işte Real-Barça-Milan-Juve gibi o dönemin devlerinde sürekli devam etmedi onu anlatmaya çalıştım. Yoksa tarihteki en iyi 10 numaralar (forma numarası değil, sahadaki pozisyon ve oyuncu kurucu tarzında olarak) dendiği zaman en tepede sayılan Maradona-Zidane'dan sonra bir alttaki grupta yer alır. İşte Baggio, Laudrup, Rivaldo vb falan ile aynı gruptadır. Şimdi liste yeni oyuncularla genişlediği için zor ama 10-15 sene önce her mevkiyi kapsayan "gelmiş geçmiş en iyi futbolcular" listelerinde adı ilk 50'ye falan giriyordu, girmese de zorluyordu.

Katiliyorum ilk paragrafa. Zaten bende ayni durumu disavurdum.

Son kisimda ise, bazen futbol ekolu olmayan bir ulkeden cikip orada etki birakip bunu dunyaya yayabilmek cok daha elit duruyor. Soyle soyleyeyim, bugun hepimiz Zidane'e saygi duyuyoruz ancak Fransa icin yaptiklarindan ziyade Real ve genel anlamda. Cunku onun ustune o ulustan bana kalirsa daha farkli ve bazi noktalarda iyi yildizlar cikti, benzer durum Brezilya ve Almanya icinde gecerli. Bugun Romanya'yi izleyecegiz misal, muhtemelen kaybedecekler.. Kazansalar bile sonraki maclarinda benzer durum olacak buyuk bir surpriz olmazsa. Ama bahsi gecen diger buyuk takimlar icin bu gecerli degil ya da cok cok nadir bir durum. Bu da Hagi'nin gelebildigi noktanin ne kadar biricik oldugunu gosteriyor biz farketmezsekte.

Son olarak, bence Hagi yetistigi ulke, sahsi sartlari ve bizi alip birkac seviye uste cikarmis olmasiyla o bahsettigin grupta adini yazdirmasi gayet normal. Nasilki Maradona iki seyi cok iyi yapti bir Dunya Kupasi ki haksizlik icerir digeri ise Napoli.. Benzer durum Hagi'de de mevcut. Netice de furbol ulkesi olmayan bir toplumu onemli yerlere, onemli maclara cikartmistir. Orada da katki vermistir. Bize de 2 Avrupa Kupasi getirmisit.r 20kusur yildir buna yaklasanda olmadi bizim disimizda.

Bizim ön görüsme gerceklestirdimiz oyuncular hepsi Euro 2024 de mi oynuyorda gelmeye nazlaniyorlar? Umarim her zamanki gibi imkansiz heriflerin pesinde kosup günleri bosa harcamiyirlardir

Günaydın, Dursun Özbek beyefendi ne yapıyor acba şuan! Dün gece yine alkolun dibine vurmuştur!

Bu zihniyetin Milli Takım’da rakip takım oyuncusunu kötülemekten bir farkı yok. Onların takımlarının yenilmesi çok önemliydi sanki.

Bir de bunların Milli Takım’da istedikleri oyuncular oynatılmayınca Milli Takım’ın yenilmesinden haz alan versiyonları var.

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

Ne Euro'da ne Copa'da bi tane topcumuz yok. Africa'da oynayan da ligde yirni dakka oynadi. Cok yazik.

Davinson kadroda yok mu?

Zaniolo ve Nelsson sakatlıktan dolayı yoklar.

Ziyech Africa’da oynamadı mı?

Muslera da yaştan dolayı Milli Takım’ı bıraktı zaten.

İcardi Messi ambargosunda senelerdir.

Bir tek Torreira’yı niye almıyorlar anlamıyorum.

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

ne güzel tatil yapıyorlar işte özellikle icardi mertens ve torreira

mis gibi
sanki mt olsalar ne olacak sadece bela
sakatlık, yorgunluk

nelson, barış, zaniolo, kerem

bu 4ü piyasa için olmaları lazımdı tek

nelsonla zanioloya yazık oldu tek ama ikiside ilk 11 topçusu değil zaten mt

ne güzel tatil yapıyorlar işte özellikle icardi mertens ve torreira

mis gibi
sanki mt olsalar ne olacak sadece bela
sakatlık, yorgunluk

nelson, barış, zaniolo, kerem

bu 4ü piyasa için olmaları lazımdı tek

nelsonla zanioloya yazık oldu tek ama ikiside ilk 11 topçusu değil zaten mt
Nelsson girerdi 11 e sanki.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt