Transfer Nöbeti #2 | Ocak 2025 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Rennes Gouri için 18 istiyor diyorlardı. Biz de Nelsson için 10-12 istiyoruz. Her iki takımında oyuncuların sonraki satıştan kardan %15-20 pay+ bizim 5-6+2-3 milyon bonus vermemize hal olabilir ama Rennes takasta Nelsson+12-13 civarı istiyor diye haberler vardı.
Ben o işi Rennes'in, Nelsson'u almak için Gouiri + para teklif ettiği şeklinde okudum.

Lemina gelse bile nerde oynayacak

Okan hocanin aklinin ucunda bile 3‘lü orta saha yok

Mertens‘in alternatifi icin bile forvet istiyor

Okan hocanin kafasina silah dayasaniz bile Torreira-Lemina-Sara kurgusuyla cikmaz cok defansif olur diye

Yedek icin diyorsaniz o baska
2 hafta torreira dinlenir, 2 hafta sara.
Bazı maçlarda mertens çıkar bir 6 iki 8 ile orta saha güçlenir

Kimmich cok uzun suredir Bayern'de oynayhinca sana altyapisindan cikmis gibi geliyor dimi? :)
Onu pep oynatmaya baslamisti. Alt yapiya cektiydiler saniyordum 20 yasinda gelmis.

Edit: Pepmiydi la, onuda süphe etmeye basladim. Ihtiyarlik belirtileri :asd:

1000006880.webp

Son düzenleme:
Gouri adı geçenler arasında en içime sinmeyen, en olumsuz baktığım transfer. Adam bariz bir düşüşte. Kanatta zaten çok verimli değil. Genelleme yapmayı sevmiyorum ama Kuzey Afrika kökenlilerde istikrarsızlıkların, dalgalanmaların daha sık görüldüğü de tamamen uydurma değil. Rennes de 2 sezon önce 28m'a aldığı adamı şimdi yarı fiyatına gönderiyorsa gerçekten o da çok düşündürücü.

Bu arada 5-6 oyuncu gönderip 7-8 oyuncu alanlar görüyorum. Avrupa'ya sadece 3 oyuncu yazabileceğimizi unutuyorsunuz sanırım. Gelmesini istediğiniz oyuncuların çoğu da "beni bu sene AL listesine yazmasanız da olur" diyecek oyuncular değil, "listede yoksam o zaman yazın alın" derler, öyle kalırsınız... Yazacak gibi konuşup yazmazsan da ayrı problem olur sonra... Oyuncuların aidiyetini zayıflatacak işler yapmamalıyız...

Bizim şu anki kadroda upgrade etmemiz gereken yerler şöyle:

- Savunmamızın zaman zaman zayıf karnı olabilen Kaan yerine ama Kaan gibi hem stoper hem sağ bek oynayacak, daha atletik daha hızlı bir oyuncu. Böylece sağ bek ve 3. stoper olayını çözüyoruz. Kaan da çok iyi bir alternatif haline geliyor.
- Kanatlar ve Mertens'e alternatif olacak bir oyuncu. Özellikle hem lig hem Avrupa'da Mertens'i her maç 11 oynatarak devam edemeyiz. Hem onu hem de üzerine çok yük binen Barış-Yunus ikilisini rotasyona sokacak, ya da biri yorulunca yerine girecek ama ofansif etkinliği azaltmayacak bir oyuncu güzel olur. Sallai sadece kanat yedekliyor, Mertens'i yedekleyemiyor ve öyle yaratıcı da değil. Tabi aynı zamanda Osimhen'i de zaman zaman dinlendirebilirse bu oyuncu o da iyi olur.
- Sara-Torreira'nın güçlü bir alternatifi yok. İkisine de tempo anlamında çok yük biniyor. Berkan iyi hoş ama en önemli maçlarda direkt 11 başlayabilecek kadar da değil. Yukarıda bahsettiğim stoper/sağ beki alırsak Kaan da oraya alternatif ama o farklı bir tarz. Belki olmazsa olmaz bir madde değil ama hedefler gerçekten büyükse düşünülmeli.
- Sol beki ligde Eren ile çözebiliriz. Avrupa'ya yazamayacağız gibi duruyor. Jakobs'u olabildiğince sağlıklı tutmak için bol bol dinlendirmeli, rotasyona sokmalıyız bu durumda. Bir sıkıntı olduğunda da Avrupa'da yine mecbur Berkan oynayacak, Barış oynayacak, ya da üçlüye döneceğiz.

Amine Gouiri konusunda gelişmeler olabilir bana göre. Rennes tarafıyla bağı baya kopmuş oyuncunun. Biraz baktım çoğu da Nelsson'u çok istiyor. Böyle bir transfer anlaşması beni şaşırtmaz. Ama yeni stopere imza attırmadan Nelsson kesinlikle gönderilmemeli.
Bu değişime leminayı eklemlendirsek toplam 7-8 milyon civarına 2 bölgeyi kapatabilir miyiz acaba.

Disasi, Lemina, Mika veya eşdeğer bir oyuncu (Gouri değil) ve Eren Elmalı'yı alın gelin.

Ziyech gitsin, Nelsson 10m üstü bir rakama satılsın, Yusuf'un sözleşmesini 1 sene uzatıp Eren anlaşması kapsamında 1,5 sene Trabzon'a kiralayalım.

Sallai ve Eren Avrupa listesine yazılamayacak mecburen.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt