Transfer Nöbeti #2 | Ocak 2026 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Analist olmak, yardımcı td olmak bunlar başlı başına meslek. Yorumculuk ile bir değil. Mesleği bu olan insanlar bu işleri yapmalı.
Ne alakası var renkdaş. Analizciliğin okulunu mu okuyor bunlar. Bir a takım hocası elbet daha çok anlar futboldan lakin analizci, yardımcı kadar futboldan anlıyor bu söylediğim isimler. İlla ki onlar olsun demiyorum teknik ekip genişlemeli böyle takviyelerle

Deniz valla tüm samimiyetimle söyleyeceğim bro

Silas Andersen gerçekten ortalamanın bi tık üstü bi orta saha oyuncusuna benziyor. Vallahi 1000 kere ismini yazdığın için açtım inceledim şöyle bi 40 dk falan.

Böylesine bi genç oyuncu alınacaksa ben çok daha potansiyelli olması gerektiğini düşünüyorum.

Hala isim salıyorlar ortalığa. Günün sonunda ilgili yöneticiler dükkan açılışında foto veriyor. Bunları aklında bir tane isim var. Onuda takımı 28 de bırakıyor. Tabi oda şimdilik. Şartlar değişirse oda hayal olur gider sakat veya hiç oynatmaycakları adamları İş olsun diye alırlar

Nevzat’a sövmenin cezası kaç günden başlıyor

Ne alakası var renkdaş. Analizciliğin okulunu mu okuyor bunlar. Bir a takım hocası elbet daha çok anlar futboldan lakin analizci, yardımcı kadar futboldan anlıyor bu söylediğim isimler

Anlatamadım derdimi, yorumcu arkadaşların hepsi mesela fener derbisi öncesi analizlerde yamuldular :) Analizlerine en güvendiğim isimlerden Serdar Kelleci de buna dahil.

Analizci dediğin kişi her şeyden önce veri okumasını, istatistik bilimini iyi bilmeli.

Bizim ülkede belki yeterince değeri bilinmediği için kolay zannediliyor. İstatistik bir bilim en nihayetinde.

İnan bana işinin iyisi bi analist ile böyle bi analist arasındaki fark tahmin edemeyeceğin kadar çok.

lakin analizci, yardımcı kadar futboldan anlıyor bu söylediğim isimler.
bu mümkün değil bence, onlar bitmiş maçlardan sonra konuştukları için öyle geliyor sana

sinan bi maçtan 10 tane foto alıp orda öyle yapıldı şöyle olmalıydı diyor falan

böyle bir şey değil futbol

Anlatamadım derdimi, yorumcu arkadaşların hepsi mesela fener derbisi öncesi analizlerde yamuldular :) Analizlerine en güvendiğim isimlerden Serdar Kelleci de buna dahil.

Analizci dediğin kişi her şeyden önce veri okumasını, istatistik bilimini iyi bilmeli.

Bizim ülkede belki yeterince değeri bilinmediği için kolay zannediliyor. İstatistik bir bilim en nihayetinde.

İnan bana işinin iyisi bi analist ile böyle bi analist arasındaki fark tahmin edemeyeceğin kadar çok.
Öyle bir konuşuyorsun ki sanki bizim ligdeki tüm teknik ekipler dediğin kalifiye adamlarla dolu. Sen sahada izlediğin şeyi görüyor musun bu ligde. Hepsi maşallah taktik deha

bu mümkün değil bence, onlar bitmiş maçlardan sonra konuştukları için öyle geliyor sana

sinan bi maçtan 10 tane foto alıp orda öyle yapıldı şöyle olmalıydı diyor falan

böyle bir şey değil futbol
Ben sadece tanıdığım isimler üzerinden örnek veriyorum. Lafın kısası bizim teknik ekip genişlemeli. Buna layık adamları nereden buluyorlarsa bulsunlar

Öyle bir konuşuyorsun ki sanki bizim ligdeki tüm teknik ekipler dediğin kalifiye adamlarla dolu. Sen sahada izlediğin şeyi görüyor musun bu ligde. Hepsi maşallah taktik deha

Güzel dedin, analistmiş oymuş buymuş verilen değer bu. Amca oğlunu getir, eski topçuyu getir. Alakası bile yok, git getir bakalım futbol bilen ama esas işi istatistik bilimi olan birisini, bi maç verilerine baksın sana neler neler söylüyor.

Velhasıl her zaman bu tarz işleri işin ehli yapmalı.

Sinema seti gibi düşün bunu. Yönetmen belki ekip içerisinde teknik bilgisi en az kişi olabilir. Görüntü yönetmeni, ışık şefi, kameraman bunların hepsi alanlarında teknik bilgisi çok yüksek olmalıdır. Yönetmenin esas olayı kafasındaki şeyi bu insanlarla paylaşmak, bu insanları yönetebilmektir. Futbol da böyle.

Güzel dedin, analistmiş oymuş buymuş verilen değer bu. Amca oğlunu getir, eski topçuyu getir. Alakası bile yok, git getir bakalım futbol bilen ama esas işi istatistik bilimi olan birisini, bi maç verilerine baksın sana neler neler söylüyor.

Velhasıl her zaman bu tarz işleri işin ehli yapmalı.

Sinema seti gibi düşün bunu. Yönetmen belki ekip içerisinde teknik bilgisi en az kişi olabilir. Görüntü yönetmeni, ışık şefi, kameraman bunların hepsi alanlarında teknik bilgisi çok yüksek olmalıdır. Yönetmenin esas olayı kafasındaki şeyi bu insanlarla paylaşmak, bu insanları yönetebilmektir. Futbol da böyle.
O işin ehlini bu ülkede fazla bulamazsın. Yabancı getirmeleri lazım

Olm ne saçmalıyosunuz yine yaw

Futbolu bilen adam aldırdığı 80 adamın 78inde patlar mı

Al sana istatistiki veri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt