Transfer Nöbeti #2 | Ocak 2026 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Abi tam olarak ben de bunu düşünüyorum. Ama bu profile uygun topçu kim? Bunu bir türlü kafamda oturtamıyorum. Lemina 3-4 sene önce bu profildeydi. Şu an gün geçtikçe geriye gidiyor hantallaşmaya başlıyor. Ayrıca ön alan pressi de çok fazla önemli. Mertens ile birlikte çok doğru bir press gücümüz vardı. k*rem de kanatta bu presse düzgün katkı veriyordu. Mevcut kadroda şu an bunun eksikliğini çok çekiyoruz. Barış Yunus press konusunda da çok eksikler. Rakipler ön alanı rahat aşıp hücumda çok rahat yerleşiyorlar. Özellikle ayağı biraz pas yapan her takım bize sanki gol atacakmış gibi geliyor her atakta.
Deli dana presinden vazgeçip oyuncuları daha mantıklı ve ekonomik kullansak belki sorun çözülebilir ama ön tarafın press gücü Mertens ile birlikte çok büyük şekilde düştü. Yunus, Barış meselesi değil bence olay doğru pres yapma ile alakalı biraz. Yoksa Bodo maçında Yunus çok iyi presler yaptı birinde zaten 2. golü bulduk.

Fakat bunlar 10 maçta 1 olacak işler ve biz bunu her maç 90 dakika yapmaya çalışıyoruz. Sonra maçı tamamlayamıyoruz veya ön alandaki oyuncuları bu kadar koşturunca top bize geldiğinde adamların hücum aksiyonu yapacak mecali kalmıyor. İstediklerini veya düşündüklerini sahaya yansıtamıyorlar.

Osi'de deli dana presi yapıyor Yunus'da... Halbuki doğru pres özelikle ilk sezonda İcardi-Mertens'in yaptığı daha çok rakipleri bizim istediğimiz alana yönlendirip zayıf oyuncuları üzerinden atağa çıkmasını sağlamak. Fakat biz şu an öyle bir şey yapmayı bıraktık sürekli topun olduğu bölgeye doğru deli dana gibi koşuyoruz. Oradan çıkan rakip zaten 2 topla kalemize çok rahat iniyor.

Oynadığımız oyun bana göre hiç doğru bir oyun değil. Bunu mantık ve insani yorgunluk derecesine göre planlasak belki bu taktik tutabilir ama bunu 90 dakika yapmaya çalışmak ağır geri zekalılık ve imkansız bir şey. Rakiplerin konsantrasyon düşüklüğü yaşadığı atıyorum maçların 30-45. dakikalar arası veya işte 55-70. dakikalar arası gibi zaman dilimleri belirleyip takımca bu deli dana preslerini yapsak belki daha iyi sonuçlar alabiliriz. İlk yarılarda deli dana presimiz ile çok üstün oynayıp gol bulamadığımız an o maçı kazanmak imkansızlaşıyor. Buna en iyi örnek Monaco maçı. İlk yarıda 2 gol bulsak bile 2. yarı biraz top oynayabilen Samsunspor bile içerde sana 2 gol atabiliyor.

Burhancancandan bilgim yok twiti gelmiş hemen

Fb 35 diye nkunkuyu alamadı muptezel herif.

20-25 bandına oyuncu bakyolar,nesyri giderse o da

Lookman iste yav osi ile de iyi ikili oyunu var
Lookman'ı çok istiyom ama acaba merkezde kaybolur mu 1 tık... Daha orta sahamsı biri mi lazım sanki oraya...
Kimse olmuyorsa Lookman olsun elbette

Adam wonderkidken arsenal begenmemis 11e satmis yasi 20 falan.. .Bizim taraftarin bayildigi marsilyadaki haline de 15 vermis lazio 24 yasinda falandir.. Yasi 26 olmus fener 30 veriyor 2 bonservisin toplamindan da fazla ki lazioda da bildigim kadariyla ucup kacan bir oyun oynamadi... Baya baya iyi gecirmisler en fazla 15-18 milyonluk oyuncu iste...
Benzer maliyetle bize kesinlikle istemezdim.. o sartlarda gelecekse kendisinden su an daha populer olan Fofana da gelmesin..
Bize kazik transferler yaramiyor tarihi bonservis verdigimiz canimiz cigerimiz osimhen bile gecen yilki gibi degil
Arsenal'in satışlarının hepsi skandal. Bize de Torreira'yı 6'ya bıraktılar ona bakarsan. Heriflerin Willock ve Nketiah dışında iyi satışı yok gibi
Zaten Arsenal ile ayrılık süreci de Arteta neşteriydi. Takımdan yollanan papazlar tayfa ile çok haşır neşirdi Guendouzi (Özil, Kolasinac, Aubameyang, Lacazette vs.)
Tabii sahada malca hareketleri oluyordu ama yaşı gençti normalde sabrederlerdi. Etmemeyi yeğlediler Arteta kültür devrimi yaparkene

Marsilya'dan ayrılırken yine fırsat transferiydi. Normalde o kadar ucuza ayrılmazdı ama kulüple sıkıntılar yaşaması vs. derken transferin sonuna da denk geldi

Herif Lazio'da gayet iyiydi. Lazio'nun sahibi Lotito siyasi kariyeri ötürüyle kulübü son dönemde fazla boşladı kulüp de finansal sıkıntılar çekiyor zaten
Öyle aşırı teknik müthiş pasör veya skorer biri değil ama iyi kötü bir seviyede kalburüstü performansı vardı. Zaten yazın falan Sunderland istedi ama 25-30'lara çıkmadıkları için alamadılar
Lazio'ya para çok acil lazımdı Fb de böyle yağlı teklif yapınca düşünmeden bıraktılar

Bu paralara topçu almayalım güzel istek de gerçekçi değil. Belli ki biri girecek illa ki, bari belirli bir seviyenin üstünde olsun. Sonuçta gidip Pape Gueye Onyedika vs. heriflere 30 vermek de var bu işin ucunda

Yoksa kim istemez hem ucuz hem iyi topçu almayı

Lookman'ı alıp 4231'in forvet arkası olarak oynatırsak baya sorun yaşarız bu arada , barışla birbirlerine dolanırlar sürekli olarak.Lookman'ın atalantada oynadığı forvet arkası direkt bizim düşündüğümüz gibi değil direkt serbest oynadı sürekli orada ve sola atıyordu kendini.Alıp sol kanat oynatmazsak çok büyük problem yaşanır ,umarım hoca farkındadır demek istemiyorum çünkü büyük ihtimalle değildir zaten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt