Nurullah Fethi
10 Numara!
- 2 Ocak 2011
- 14.617
- 11.477
- 1.838
Deli dana presinden vazgeçip oyuncuları daha mantıklı ve ekonomik kullansak belki sorun çözülebilir ama ön tarafın press gücü Mertens ile birlikte çok büyük şekilde düştü. Yunus, Barış meselesi değil bence olay doğru pres yapma ile alakalı biraz. Yoksa Bodo maçında Yunus çok iyi presler yaptı birinde zaten 2. golü bulduk.Abi tam olarak ben de bunu düşünüyorum. Ama bu profile uygun topçu kim? Bunu bir türlü kafamda oturtamıyorum. Lemina 3-4 sene önce bu profildeydi. Şu an gün geçtikçe geriye gidiyor hantallaşmaya başlıyor. Ayrıca ön alan pressi de çok fazla önemli. Mertens ile birlikte çok doğru bir press gücümüz vardı. k*rem de kanatta bu presse düzgün katkı veriyordu. Mevcut kadroda şu an bunun eksikliğini çok çekiyoruz. Barış Yunus press konusunda da çok eksikler. Rakipler ön alanı rahat aşıp hücumda çok rahat yerleşiyorlar. Özellikle ayağı biraz pas yapan her takım bize sanki gol atacakmış gibi geliyor her atakta.
Fakat bunlar 10 maçta 1 olacak işler ve biz bunu her maç 90 dakika yapmaya çalışıyoruz. Sonra maçı tamamlayamıyoruz veya ön alandaki oyuncuları bu kadar koşturunca top bize geldiğinde adamların hücum aksiyonu yapacak mecali kalmıyor. İstediklerini veya düşündüklerini sahaya yansıtamıyorlar.
Osi'de deli dana presi yapıyor Yunus'da... Halbuki doğru pres özelikle ilk sezonda İcardi-Mertens'in yaptığı daha çok rakipleri bizim istediğimiz alana yönlendirip zayıf oyuncuları üzerinden atağa çıkmasını sağlamak. Fakat biz şu an öyle bir şey yapmayı bıraktık sürekli topun olduğu bölgeye doğru deli dana gibi koşuyoruz. Oradan çıkan rakip zaten 2 topla kalemize çok rahat iniyor.
Oynadığımız oyun bana göre hiç doğru bir oyun değil. Bunu mantık ve insani yorgunluk derecesine göre planlasak belki bu taktik tutabilir ama bunu 90 dakika yapmaya çalışmak ağır geri zekalılık ve imkansız bir şey. Rakiplerin konsantrasyon düşüklüğü yaşadığı atıyorum maçların 30-45. dakikalar arası veya işte 55-70. dakikalar arası gibi zaman dilimleri belirleyip takımca bu deli dana preslerini yapsak belki daha iyi sonuçlar alabiliriz. İlk yarılarda deli dana presimiz ile çok üstün oynayıp gol bulamadığımız an o maçı kazanmak imkansızlaşıyor. Buna en iyi örnek Monaco maçı. İlk yarıda 2 gol bulsak bile 2. yarı biraz top oynayabilen Samsunspor bile içerde sana 2 gol atabiliyor.