Transfer Nöbeti #20 2022 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ForumFB de

Burak Benli
Burak Orhon1907
Fingon Vardemir
Exziol
Mec
Taatoo
Old Santi
Mathok

Bukadar futboldan uzak, cahil bir forum uyeleri gormedim. Bizim en kotu forum uyesi bunlari 10 basar.

Kos koca forumlarinda, Sadece, Ace ve Ed Wood ve Alper disinda mantikli yorum yazan adam yok. Okurken beyin nuronlarim olmeye basliyor.
Üstat oraya kayıt olmanın şartı beynini aldırmış olmak zaten. Yorumlar normal

Net bir sey soylemek zor. Gecen sezon, ozellikle sezonun basinda baya Leverkusen maci izledim cok begeniyodum yeni hocalari Seoane ile oynadiklari futbolu. Bu adam banko oyuncu degildi o donem, firsat bulunca da cok iyi gorunmuyordu. Sene sonuna dogru daha cok sans bulmus ozellikle Wirtz sakatlandiktan sonra

Bu sene de Leverkusen baya hucumcu transfer etmis rotasyonda daha bile geriye dusecektir. Yasi itibariyle artik duzenli oynuyor olmasi lazim o yuzden oyuncunun gitmek istemesini anliyorum. Leverkusen adama daha 18 yasindayken €18.5m yatirim yapmis, ki o zaman cok parlak ve gelecek vaat eden bir cocukmus Brezilya alt yas milli takimlarinda banko oynuyormus, Vasco'da da as oyuncu olmus

Cok kotu bir sakatlik gecirmis bir sene sakat kalmis ama sonrasinda bir nuksetme durumu olmamis sakatligin. Yine de herhalde gelisimini cok kotu etkilemistir. Herifin bir yil kontrati kaldigi icin cok pahali da olmaz, Leverkusen'in de bir beklentisi kaldigini sanmiyorum. Yine de kagit ustunde tutmama ihtimali de oldukca yuksek bir transfer. Belki gecen sezon ikinci devre Leverkusen'i izlemis biri daha net seyler soyleyebilir oyuncu hakkinda. @Can BÜYÜK de Seoane icin Leverkusen izliyodu diye aklimda kalmis

Yok yanlış kalmış aklında. Ben mevcut hocaları için değil de eskiden Roger Schmidt dönemi izliyordum güzel top oynattığı için.

Hazir xg konusu acilmisken geçenlerde bir video izlemiştim aktarayim aklimda kalanlari

Xg hesaplanirken ben sadece vurulan yerden atılan milyonlarca şut içerisinden xg çıkarıyorlar sanıyordum
İşin aslı böyle değilmiş, içerisinde onlarca parametre barındırıyormuş günümüzde xg hesabı

ilk parametre, şutun akan oyunda mı çekildiği, kaç pas sonra çekildiği, dribling'den sonra mı çekildiği, duran topta mı çekildiği gibi parametreler barindiriyor

ikinci parametre çekilen şuttan bir önceki şutun kaç dakika önce geldiği, 5 dakika ise hesaplaması farklı, 1-2 saniye ise tamamen daha farklı, 1-2 saniye olduğunda muhtemelen karambolde kalenin boş olduğu olasılıklar hesaplanarak xg çıkarılıyor, daha da artıyor yani xg

ücüncü parametre çekilen şutun iki direk arasına olan açısı, kale çizgisinin üzerindesiniz diyelim, burada iki direğe doğru açı çizseniz 180 dereceye yakın bir açı çıkıyor mesela, burada xg'nin 1'e yakın olma ihtimali çok çok yüksek, penaltı noktasındaysanız yaklaşık 20 derecelik açı vs. vs. bu parametrenin de önemi büyük

dördüncü parametreler gelen pasın km/h'ı, çekilen şutun km/h'ı

beşinci parametre klasik, şutun kafa ile mi çekildiği

bunlar gibi onlarca parametre varmış

ama tabi bu parametreleri ekleyince 1.5 - 2 milyon şut datası içerisinden elde belki bunun yüzde 10'u anca kalıyor, belki de daha az, 100-150 bin şut içerisinden de doğru xg'leri elde etmek ne kadar gerçekçi tartışılır

Transferde neler olduğunu hic bilemiyoruz . En ufak bilgilendirme de yok

biz uçak beklerken, manyağın biri amerikada uçak kaçırmış sapık sapık dolaşıyor.

Screenshot_1.webp

:asd:

Leverkusen macinda Hudson Odoi hakemle carpisti. Odoi yerde yatiyor ve saglik ekibi adami tedavi ediyor...

Icardi gelse gelse tatile gelir, derhal doğru düzgün birine yönelmeliler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt