Transfer Nöbeti #20 | 2023 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sanchez gözden düşmedi ki. Geçen sene 20'den fazla maça çıktı. Bu sene Tottenham'da Micky ve Romero'dan sonra gelen stoperdi. Bu adam daha 26 yaşında Ajax - Tottenham yapmış biri. Bul böyle bir topçuyu bir de üstüne 1-2 milyona ikna et. Edebilirsen.
Gecen sene PL'de sadece 779 dakika oynamis. Gozden dusmese Tottenham 40 milyona aldigi oyuncuyu 9 milyona satmak yerine kontratini uzatirdi herhalde.

Yoruma bak bide alaylı konuşuyor :) Vecino'nun takımını tut sen o zaman dostum. Yada Baily Amartey falan iyi transfer sana göre. bjk'de tutabilirsin.
aklını kendine sakla
Forumdaki en mimli kripto hesap , aylardır uyarıyoruz yönetimi illa biz background çek yapacağız. Daha şimdi anjiyodan çıktım onu da ben yapayım.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
üstad genel bir rahatsızlık varsa söyleyin post atmam okuyucu olurum bu kadar tasalanma

Allah'tan fenerli değilsiniz
ya fenerin fred'e falan 3-4 verdiğine inanırdırınız
yada fredin 5-6 aldığını düşünüp kafayı yerdiniz
ikisi de hayır değil.
Sanchez hala çok iyi bir stoper nelsson'a 25 istiyoruz diyorsunuz ama sanchez'in epl yaptığını nelsson yapar mı şüpheliyim. Şuanki formlarıyla elbette nelsson oynayacak ama özellikle hızı ile sanchez'in defans arkasına atılan toplardaki etkisini görünce çok da değilmiş diyeceksiniz.

Normal hayatın doğal akışı bu saydığın isimler. 1 yıllık şampiyonlar ligi planı yapıp o maliyetlere girersen hele de bir sonraki sene bırak şampiyonlar ligini avrupaya gidemezsen sonra etebo, inamoto, ontivero yıldız diye önüne koyulur. Bu kadro en az 3 yıl aralıksız ŞL gruplarına kalmazsa yandık zaten.
Sanchez sevdiğim bir stoper olmasına rağmen diyorum maaşı bizim için çok fazla.

Tüm kulüpler batık, yıllardır böyle. Herhangi bir özel firma olsalar borsadan çıkarılmış ve kilit vurulmuştu.

Buradaki mevzu batmak değil, maaşları ödeyemeyecek noktaya gelmek.

Bu sene ödersin seneye ödemezsin başarılı olamazsan. Sonra da Etebolarla oynarsın.

Buradaki kimse 4 yıl vadeli, euroyla, gelir dengesi olmadan borçlanmazdı herhalde kendi hayatında.
Buradaki insanlar genelde Turk milletini yansitiyorsa borclanirlardi :) Kredi kartiyla yasayan bir toplumdan bahsediyoruz.

Ne kadar risk alırsan kazancında zararında o nispette olur.
Bu yönetim geldikten sonra yaptıkları transferleri, genel olarak riskli oyuncular üzerinden yaptılar ve başarılı oldular.

Her sene şampiyonlar ligine gideceksek , ligde şampiyon olacaksak, Avrupa'da finaller göreceksek ,daha zengin global sponsorluk anlaşmaları yapacaksak , takıma yatırım yapmak gerekir.

Lig adil bir şekilde yönetilirse hakemler bu kadar sonuca etki etmezse yapılan strateji bence gayet doğru.

Bu yatırımların geri dönüşüne tek engel olarak TFF ve hakemleri görüyorum. BKZ. geçen haftaki fener bjk maçları.

Zaha Ziyech ndombele tete gibi oyuncular şampiyon olmadığımız senaryoda patlarlar.Robins andKumar hemde büyük kumar.O sebeple bu sene ilgi dağıtmadan şampiyon olamaya odaklanmamız laızm.3 yerli önemli iki gurboyu ve Berkayı alırsak iyi iş yapmış oluruz.Keremler Abdül kazımcan Kaan Ayhan Halil çok çok önemli.Hatta yabancılardan önemli bunların form durumu ve ne verecekleri.Abdül ve Aktürk ü biliyoruz Demirbay kıpırdandı gibi kazımcan da Kaan da Halil de iş yapabilecek potansiyelde .İnşallah iş yaparlar herşey güzel olur

Gecen sene PL'de sadece 779 dakika oynamis. Gozden dusmese Tottenham 40 milyona aldigi oyuncuyu 9 milyona satmak yerine kontratini uzatirdi herhalde.
Kontratı bir kez uzatıldı zaten. Ayrıca geçen sezon 800 dakikadan fazla PL maçı oynadı. Ben şunu merak ediyorum bu ayarda ve bu yaşta bi stoperi hangi maliyetle almayı düşünüyordunuz?

Tüm kulüpler batık, yıllardır böyle. Herhangi bir özel firma olsalar borsadan çıkarılmış ve kilit vurulmuştu.

Bu sene ödersin seneye ödemezsin başarılı olamazsan. Sonra da Etebolarla oynarsın.

Buradaki kimse 4 yıl vadeli, euroyla, gelir dengesi olmadan borçlanmazdı herhalde kendi hayatında.
Valla bu yatırım meselesi farklı bir konu. Tarihin ne tarafından baktığınla alakalı 2019 da 500bin'e aldığın ev şuan 5 milyon mesela.

Nasıl hesap kitap yapıyorlar bilmiyorum ama malum çoğu gelir TL üzerinden bugün yaptığın anlaşma 2 yıl sonra bedava kalabilir aynı mantıkla. EURO ile borçlanmak doğru problemli ama nakit akışının veya vadenin ne kadar yayıldığı daha önemli kulup gelir giderleri için.

Ayrıca yatırım yapmadan başarıda gelmiyor. Eğer böyle düşüneceksek hep 2. sınıf az maliyetli oyuncular almamız lazım.

Kontratı bir kez uzatıldı zaten. Ayrıca geçen sezon 800 dakikadan fazla PL maçı oynadı. Ben şunu merak ediyorum bu ayarda ve bu yaşta bi stoperi hangi maliyetle almayı düşünüyordunuz?

Bence bu ayarda ve yaşta stopere ihtiyacımız yoktu. Benzer profilde orta saha kanat vs alsak normal karşılardım ama stopere bu şartlar altında bu kadar para verilmemeli bence. Hem elde stoper tandemi var hem de yabancı sınırı var. Savunmada mümkün olduğunca az yabancı kullanmalıyız.

Erden Timur geldiğinden beri 10 milyar TL’lik bir fon yönetiminden bahsediyor. Dikkat ederseniz ödemeler vadeli ve çoğu ileri tarihli. Burada para girişlerinin ne zaman olacağına yönelik planlar var. Bende katılıyorum verilen maaşlar yüksek ama bulunduğunuz lig Türkiye ligi olunca kaliteli isimleri daha ucuza alamıyorsunuz. Bir de sıkıntı şu biz oyunculara verdiğimiz paraları açıklıyoruz kuşlar bizden daha çok verdiği halde açıklamıyorlar. Gerek bizim forum gerekse medya bizim rakamları bildiği için bize yükleniyor. Diyeceksiniz ki nerden biliyorsun kuşlar fazla veriyor diye çünkü kuşların yurtdışında bir tanınırlığı yok ancak fazla maaş be bonservis vererek transfer ediyorlar.

Niye boyle bir transfer yapmak zorundayiz ki? Nelsson‘u PL’den getirmedik.

Biz bir PL takimi degiliz. Butcemiz geregi her mevkinin boyle pahali adamlardan olusmasi mumkun degil.

Belki Erden Timur bizim bilmedigimiz kaynaklara gore yapiyordur bu transferleri. Umidimiz bu.

üçlüye dönmeyeceksek ve nelsson'un ayrılığına hazırlık yapıyorsak

jaka biol
omobamidele
boselli
burch

tarzı futbolcular
Burch disinda saydigin bu futbolcularin min. bonservis bedeli 10 milyondan baslar güncel piyasada. Eh bu yasta oyunculara bu ülkede 2,5 milyondan baslayan maaslar ödeniyor (szymanski örnegi) Bana yine mantikli gelmedi ha bu oyuncularin da Sanchez de oldugu gibi yine tutma garantisi de yok bu arada. Belki ödedigin yüksek bonservis tamamen yok olacak (luyindama, Morutan, Cicaldau, Mostafa). Yani hesap yapacaksan bu riskleri de hesaba katman gerekiyor.

Öncelikle ben nelsson un gittiğini düşünüyorum. Bu transfer ve maaşın fazlasının Nelson dan geldiğini düşünüyorum.

Ayrıca en büyük gelirin Cl olduğu düşünülürse bu organizasyonda sürekli yer almak adına as kadroda belli bir maliyeti kabul ettiğini düşünüyorum yönetimin. Bu sebeple de şimdiden etobolarla oynamak yerine yapabildiğinin en iyisini şimdiden yapmaya çalışıyorlar. Ayrıca ileride takımın daha cazibe merkezi haline gelebilmesi adına sürekli Cl ve Avrupa'da başarının şart olduğunu düşünüyorlar bence. Bu aşamada biraz para harcanırsa ve akıldakiler gerçek olursa ilerleyen dönemlerde takıma getireiğin oyuncuların maliyetleri de azalacaktır.

Bu bağlamda yapılan bu transferlerin ve ödenen paraların soprtif faaliyetler dışındaki porjelerden gelecek paralara da güvenilerek yapıldığını düşünüyorum.

Ayrıca karşımızda paralar saçan bir adam olduğunu da düşününce bazı hamleleri yapmamak da olmuyor...

meraktan biraz hesapladim, mitsjö ve dubois (gidecekler muhtemelen) haric suanlik yillik maas toplam 45 milyon €. sampiyonlar ligi her sene icin cok ama cok önemli bu maas dengesinde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt