Kadroyu notlandıralım

GK: Uğurcan - Günay - Jankat ⇒ iyi
DR: Singo - Sallai ⇒ çok iyi
DL: Eren - Jakobs ⇒ çok iyi
DC: Davinson - Abdülkerim - Arda - Metehan ⇒ kötü
MC: Torreira - Lemina - Sara - İlkay - Kaan - Berkan ⇒ vasat
W: Sane - Yunus - Barış - Kutucu - Yusuf ⇒ kötü
ST: Osimhen - Icardi ⇒ mükemmel

Şöyle bir bakınca ilk 11'e transferin şart olmadığı açık
- Abdülkerim ile orta vadede forma yarışına girebilecek bir stoper
- Torreira yahut Lemina yerine oynadığında defansif yükü büyük oranda çekebilecek bir orta saha
- Sahaya atıldığında Kutucu yahut Yusuf'tan daha fazla tehlike oluşturabilecek bir kanat

Yazık oldu hepsi çok rahat giderilebilecek ihtiyaçlar idi. Akanji Bissouma Lookman gibi bir şey şart değildi (iyi olurdu, orası ayrı)

Hayatım boyunca yaşadığım en saçma transfer dönemiydi
20918.webp

Maliyetlerinden bağımsız kalitesi büyük oranda tartışılmayacak isimler aldık

Her transfer soru işaretidir ama Osimhen Sane İlkay üçlüsünün kalitesini tartışmaya gerek yok

Singo keza çok fark yaratabilecek bir isim ama belli soru işaretleri var onunla ilgili, onun da yaş avantajı var

Uğurcan en büyük soru işareti olan transfer ama onun da maksimumunda oynadığı durumda vereceği katkı belli, oraya gelip gelemeyeceği ise soru işareti

Stoper, orta saha ve kanat eksiği olmasaydı harcamadan bağımsız acayip bir kadro kurmuş olacaktık ve hiçbir mevkide öyle aşırı yaşlı da olmayacaktık. Önümüzdeki seneleri görece boş geçebilecektik yani

Çok doğru söylüyorsun ama bu maçta orta saha da olası bir sakatlık ya da kart cezalısı oyuncumuz olduğunda yediğimiz yok. Örn. Berkan kaan
Maalesef öyle. Bunun sıkıntısını her sene çekiyoruz zaten. Ama herşeye rağmen sistemin doğru ise yine hücumdaki kaliten ile rahat kazanman lazım böyle maçları. Kaanı sağ bekte 70 metre koşturmak yerine daha kısıtlı alanda savunma yaptırsaydı hoca o kırmızıları görmeyecekti mesela küçük bir örnek. Yada ilk Az Alkmaar deplasman maçı gecen sene. En eksik kadromuzdu o maç. Yine 1 farkla yenilgiyi kabul etseydi hoca içerde biz bunları daha doğru bir oyunla tokatlar geçerdik. Yani hocada maalesef yanlış oynatıyor bazen. Eksiğin varsa ona göre oynamak lazım. Bide şu var insanlar derki Leminayı neden almadı Avrupa listesine. Maalesef buda doğru ve büyük bir hataydı. Yönetim de hoca da bu hataları yapmamalı artık dicem ama yönetim alternatif anlamında yine sınıfta kalırken hoca da rize maçında Lemina İcardi değişikliği ile beni hayal kırıklığına uğrattı. Biz burda böyle anlatıp konuşuyoruz ama realite senin dediğin yere çikiyor sonunda maalesef

Yapacak kadromuz yok ki. Ama bu kadro giremez abi. Çocuk bahçesi sanıp trip atan bay i bile kadroya koymanız felaket
sane koymak isterdim de formu yetersiz.. cl de yamyamların arasında zorlanır bu hali ile bence.. 11 kişi koşmadan bu iş zor.. savaşmadan bu iş çok zor.. yunus koşmaktan domatese dönüyor maçta.. sol stoperde de akerime yazık olacak.. singo 31 milyon defansta oynasın artık bir zahmet.. torreira alan kapama noktasında cl de yetmez.. formu yerlerde zamanla toparlar belki.. salladık yani bir kadro.. çok da umutsuz olmamak lazım.. bazı maçlarda iyi oynarız..

Icardi'nin sözleşme yenileme işi sene sonuna bırakılmalıdır. O göbekle kusura bakma birader de değil sözleşme yenileme oynama şansın bile sıfır olur. Birazcık işine saygın olsun. Seviyoruz canımız ciğerimizsin de ayıp oluyor. Böyle devam ederse sezon sonu vedalaşmak gerekiyor.

sanchez ne zaman sola geçse kötü oynadı
onu unutalım
singo-sanchez-apo-jakobs(eren) olacak
akerim o kurguyu bozar bu saatten sonra.. cl deki hucümcuları konuşmaya gerek yok herhalde.. müdahalelerde çok geç kalacak.. bazı maçlar da ya atılacak ya da maalesef rakiplerin gerisinden takip edecek.. oyun sisteminizin en zayıf halkası olur..

Bu arada Hakan en az ihtiyacımız olan profil ama kalitesine ve gelme aşkına denecek bir şey yok

Bu kadar isteyerek geliyorken almak gerekir görüşündeyim. Inter geçiş sürecinde büyük para almadan böyle bi herifi kaybetmek istemedi, bir de daha geçen yaz 40m teklife rağmen Bayern'e vermemişlerdi o yüzden hemen yumuşamadılar ama Hakan geçen sezon sonunu çok kötü oynadı, bence bu ilk devreyi de baya kötü oynayacak

Inter de mecbur 12m brüt maaş verdiği ve pek fayda alamadığı Hakan'ı devre arası çok cüzi bir bedele bize bırakacak

Hakan'ın geldiği durumda Kaan ve Berkan ciddi ihtiyaç fazlası oluyorlar, bence ikisi de yollanmalı Hakan gelirse
Bir tane de Bissouma tarzı bir DM gelecek diye varsayarak diyorum bunu

Hakan - İlkay - Torreira - Lemina - Sara - Bissouma gibi bir orta saha rotasyonu bizim seviye bir takım için an itibariyle kurulabilecek en iyi rotasyonlardan biri olur

İleriki sezonlarda da birincil hedef burada kaliteyi düşürmeden burayı gençleştirmek olur ki en zor iş o da

Yani bence biz doğru kenar oyuncularını, stoperleri, santrforları, kalecileri bulabiliriz

Ancak CL almanın gerçekçi hayalini kurmaya en uzak mevkimiz orta saha olacak. Orta saha modern futbolda elit seviye ile bir tık altı seviye arasında en fazla fark yaratan unsur. Elit seviye top oynatacak orta sahayı kurmak da hayli zor

Renktaş dediğim gibi ben sana yanlış düşünüyorsun demiyorum. Haklısın, ancak futbolda inan bana işin doğası böyle işlemiyor. Fenerbahçe gibi geniş kadron olunca sen birçok ismi rotasyonda mecburen oynatmak zorunda kalıyorsun öbür türlü büyük sıkıntı yaşanır çünkü, peki sonra ne oluyor? Bam, takım oturmuyor bir türlü. Bu nedenle dikkat edersen en başarılı sezonları geçiren takımların günün sonunda net 15-16 oyuncuyla oynadıklarını, geri kalanının ismin var olup cismen var olmayan doldurma isimlerden oluştuğunu görebilirsin.

Sana şöyle bir örnek vereyim bizzat senin örneğin üzerinden,

ŞL maçına çıktık

Torreira - Lemina
Sane - İlkay - Barış
Osimhen

Hop 2 gün sonra TSL maçına çıkıyoruz, İlkay çok yorgun, Lemina da ağrıları var diyelim. Hatta Barış da kart cezalısı olsun ligde.

Torreira - Sara
Sane - Yunus - Sallai
Osimhen

Bence rotasyonumuz şuan var hocam. Ki orta saha ve hücum hattı için maça 2. yarı atabileceğin Kaan Ayhan ve İcardi var daha yedekte.
Katıldığım yerler var, ama kalan süre içerisinde bence mutlaka sol stoper ve orta sahaya takviye yapmak lazım lig için, mümkünse (bir zahmet artık yani) Hakan olsun tabii.
Kaan'dan açıkçası pek bir beklentim yok, Icardi'nin ise mevcut haliyle anca ligde son 15 dk filan oynaması lazım. Bu kilolarla Icardi ancak takıma yük olur.

Geri
Üst Alt