Beyler tekrar yazıyorum Granger yaz boyu hazırlık maçları ve kamp çalışmaları ile beraber şu an oynanmakta olan Turnuva için İspanya, Yunanistan ve Türkiye'de idi (belki başka Avrupa ülkelerine de gitmiş olabilir), adam "Avrupa nasıl olurda kimse deodorant kullanmaz? Ölü eşekler gibi kokuyorlar" gibib irşey yazmış. Bunu zaman zaman biz kendimiz de söylüyoruz. "Ölü eşek gibi kokmak" İngilizce'de (sanırım ABD İngilizcesi'nde) bizdeki "leş gibi kokmak" gibi bir deyimdir. Bizde tanımadığımız insanlar için, otobüste vesairede bu deyimleri sık sık kullanırız. Özellikle İstanbul'da uzun ve tıklım tıklım şehir içi yolculuklar sırasında falan çok kötü terliyoruz. İnsanlar da dikkat bile etseler kötü kokabiliyorlar, tabi dikkat etmeyenler de var. Bilip bilmeden aşırı tepki göstermeyin. Adamın sadece İstanbul veya Türkiye için söylediği birşey de yok, adamın nadir Arupa tecrübelerinden birisi ve bu yazı nemden ve sıcaktan kavrulan Avrupa ülkelerinde geçirdi. Demek sık sık ter kokan insanlarla karşılaşmış, aynı bizim gibi. Aynen de bizim gibi bundan rahatsız olmuş (ki bunu insan ayırmadan kendim için de söylerim, ne kadar dikkat etsek kötü koktuğumuz anlar oluyor bu sıcakta, ben de yaz boyu birini rahatsız etmiş olabilirim bir gün kötü koktuğum için) ve bunu yazmış. Böyle yazması düşüncesizlik ve kabalık olduğu bir gerçek ama hakaret veya yalan değil. Biz zaman zaman kendimiz için bile "leş gibi koktum yahu" falan demiyor muyuz? O kadar abartılacak birşey yok...