Transfer Nöbeti (2013 Yaz Dönemi ARŞİV 1)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti | Açılış

ingiltere liginde %65 yabanci oyuncular varken bizim ligimizde bu %30. iki kat fark var arada, biz bunlari nasil yakalayabiliriz ki ??

sinirlama kalkinca fatih terim'in dedigi gibi iyi yerlilerden vazgececek degiliz, burak-semih-selcuk- hatta hamit yine oynayan isimler olur büyük ihtimal, yedek olarakta sabri,zan gibi adamlari bence kadroda tutariz. bos yere 15-20 yabanci almayiz yani..

o abdullah avcı da beyin olsa yabancı sayısını düşüreceğine her takıma en az 3 altyapıdan yetişmiş oyuncu kadroda bulundurma zorunluluğu gibi bi sistem getirirdi. ozaman zaten altyapılar otomatik olarak düzelirdi. üstelik sınır kalkarsa yerli futbolculara sağlanan maddi imkanlarda zamanla düşeceği için macburen türk futbolcusu başka ülkelere gitmeyi de düşünecek böylece türkiyenin asıl problemi olan futbolcu ihracatı yükselmiş olacak ve futbolcu kalitesi de yükselecek.

Tabiki öyle. Cok haklisin. Avantajlari daha fazla mutlaka. Ama isin .okunu da cikarmamaliyiz :) Severiz biz :)

Ayrica kontenjan torpili yüzünden rahat da olamayacak Türk futbolculari. Adam gibi calisacaklar.

Melo´dan daha iyi olmaliyim diyecek, Drogba´da daha iyi olmaliyim diyecek. Hedefini koyacak ve gelisecek.

Su futbolun basina artik futbolu yasamis adamlar gelmeli. Surf hocasini futbol koordinatörlügüne getiriyorlar anasini satayim.

Tabiki öyle. Cok haklisin. Avantajlari daha fazla mutlaka. Ama isin .okunu da cikarmamaliyiz :) Severiz biz :)

Ayrica kontenjan torpili yüzünden rahat da olamayacak Türk futbolculari. Adam gibi calisacaklar.

Melo´dan daha iyi olmaliyim diyecek, Drogba´da daha iyi olmaliyim diyecek. Hedefini koyacak ve gelisecek.

Su futbolun basina artik futbolu yasamis adamlar gelmeli. Surf hocasini futbol koordinatörlügüne getiriyorlar anasini satayim.

işin .okunu çıkaracağımız konusuna katılıyorum :) kesin bi sürü gereksiz yabancıyla doldururlar takımları. o yüzden bence yabancı sayısı zamanla arttırılmalı 3-4 yıl içinde tamamen serbest olmalı ama fatih hocanın dediği gibi kriterler konmalı kalitesiz yabancılar gelmemesi için.

Zaten mevcut sisteme kimse o kadar da ses cikartmiyordu. Ama kapasitesi sinirli bir milli takim antrenörü daha rahat edecek diye, Avrupa´da Türk takimlarini bitiremeyiz. Bu takimlarimizin en azindan 6-7 yil Avrupa piyasasindan silinmesi demek.

Tam tersini düsünüyor Avci. Yabanci sayisini düsürelim, kapasitesiz ve egitimsiz oyunculari oynatalim, bu arada da altyapiyi düzenleyelim diyor. Sonra serbest birakiriz diyor. Böyle bir mantik olabilir mi ya? Bu nasil bir beyin?

Dogrusu sudur: Oyuncular madem egitimsiz, o zaman simdi yabanci sayisinda kolaylik saglayacaksin. Bu arada altyapiyi düzenleyeceksin ve 6-7 yil boyunca ciddi sekilde denetleyeceksin heryeri. Avrupa düzeyinde egitim görüp yetisecekler, cüce ve 40 kg olmayacaklar, sonra da "Benim Türk oyuncularim yetisti" diyeceksin. Ondan sonra bizim yetenekli cocuklarimiz formayi kaptirmaz zaten. Alman genclerinin kaptirmadigi gibi.

güzel tespite bulunmusun . hele hele avci konusunda. adam sif kendi cikarlari icin bunu istiyor. milli takimi ve sayre düsündügü yok avcinin. kendi kariyeri daha önemli bu avcinin net cekilde. sen kendi cikarlarin icin kulüplerin daha zayif olmasina nasil istersin. bu kulüpler senin koyudugun yabanci sinirindan dolayi bir ton milyonlarca yatirimi bosuna yapior. yurt disinda basari olmak icin okadar yatirim yapior bu camilar. anamizin ligini sarp ve sayrede kazanilir gördügümüz gibi. ama yurt disinda hem maddi kazanc var prestij var ve bu camialarin ayakda durabilmesi icin bu yurt disinda basari önemli. camialar artik her bölgeye en iyisi kimse türk yabanci onu oynatmak isteyecekdir. mesela selcuk yine oynar. selcuku kezecek bir yabanci oyuncu göremiyorum ben dünyada. var tamam ama onu alamasaz hic bir türk takimi. yani iyi olan oynar zaten. neyse. yabanci siniri kalkmaz gibime geliyor bu federasyon ile. pek inanmiyorum acikcasi

ilk 11 de 7, toplamda 12 yabancı gibi bir sistem nasıl olur?

En iyi sistem türk oyuncu sayisina sinirlandirma getirmek,adamlar nasil olsa yabanci siniri sayesinde takimda kalirim ve oynarim diye kendilerini hic gelistirmiyorlar

ilk 11 de 7, toplamda 12 yabancı gibi bir sistem nasıl olur?

7+1 veya 7+2 ye döndürebiliriz sınırı bence.Yine de Demirören çapsızına belli olmaz.Geçen çıkmış yabancı sınırı düşmeli diyor.2010-2011'in başlangıcında Zapo,Ferrari,Sivok,Hilbert,Guti, Ernst,Fink,Tabata,Delgado,Quaresma,Bobo,Holosko gibi 12 oyuncuyla başlayıp üstüne devre arası Simao,Fernandes,Almeida'yı alan biziz sanki.Daha sonradan Türk olan Nobre'yle Aurelio'yu sanmıyorum.Bıraksa yabancılarla nasıl kadro kurulurmuş göstereceğiz ona.

Sınırsız olmalı .. kabul etmezlerse 7+2+1 olabilir

Bu yabancı sınırı işini kim ortaya attı donanım haberden baktım fotomac linki vermısler ama fotomacta yok :lol:

Bence En iyi sistem düz 8 olur. Artısı martısı olmadan isteyen istediği gibi oynatsın 8 olsun. Hem yerliler mağdur olmaz hem takım 11 kurmakta sıkıntı çekmez. Sonra TFF bazı kriterler koyar altyapı çalışmaları ile ilgili ki ( ALman futbolu devlet destegi ve planlaması ıle bu atılımı yaptı) Bundan 5-6 sene sonra komple serbest olabılır belırlı krıterlerle. Kalıte yukselecegınden kımsede mağdur olmaz

erdal şahbaz da mahalle karısı gibi maşallah.hergün yeni bi açıklama.alper bize gelecek işte :D:D

robben

nani

payet

belhanda

kevin de bryune

wijnaldum

şurdan birini alsak müthiş olur ya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt