Enes Dalmış
Ulubatlı Souness
- 29 Mayıs 2015
- 31.837
- 19.440
- 2.193
Bence de mis gibi bek oyuncusuydu fiziğiyle çalışkanlığıyla rakibin önünde kapı gibi duruyordu. Mariano gibi değil diye beğenmedi taraftarın çoğubek'in iyisi OMARdır
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bence de mis gibi bek oyuncusuydu fiziğiyle çalışkanlığıyla rakibin önünde kapı gibi duruyordu. Mariano gibi değil diye beğenmedi taraftarın çoğubek'in iyisi OMARdır
Bence yabancı sınırlaması ile birlikte Emre Kılınç ve Taylan ikilisi de ilk 11 oyuncusu statüsüne geldi. Normalde ben de çok bayılarak yazmıyorum Emre Kılınç ve Taylan 'ı ilk 11 olarak ama Berat Özdemir'i Okay Yokuşluğu'yu İrfan Can'ı transfer etmeyi beceremediğimiz için şimdi Emre Kılınç'ı Taylan'ı ilk 11 oyuncusu olarak sayıyoruzMuslera, Marcao, Kerem ve Mohamed disinda kimseyi 11'e yazmam. 7 transfer ihtiyaci var takimin as kadroya. 5 yabanci 2 yerli olabilir.
Kerem + Kaan Ayhan + yerli sag veya sol bek bulmak lazim. Beklere 2 yabanci kullanmak fazla. 3 tamamlaniyor oyle. Taylan satip para kazanabilecegimiz 2-3 oyuncudan biri. Kilinc'da iyi bir rotasyon oyuncusu olur.Bence yabancı sınırlaması ile birlikte Emre Kılınç ve Taylan ikilisi de ilk 11 oyuncusu statüsüne geldi. Normalde ben de çok bayılarak yazmıyorum Emre Kılınç ve Taylan 'ı ilk 11 olarak ama Berat Özdemir'i Okay Yokuşluğu'yu İrfan Can'ı transfer etmeyi beceremediğimiz için şimdi Emre Kılınç'ı Taylan'ı ilk 11 oyuncusu olarak sayıyoruz
Hı ne olur bastırır parayı Kaan'ı Cengiz'i Okay'ı transfer edersin anca o zaman Emre Kılınç'ı Taylan'ı ilk 11 dışında düşünebiliriz
Bence Omar hakkında kesin kanıya varabileceğimiz kadar uzun süre oynamadı reis, geldi ligin ilk 3-4 haftalık kısmıda oynadı sonra Milli takımda ufak bir sakatlığından dolayı 1 maç kaçırdı iyileşti 3 maç oynadı koronavirüse yakalandı iyileşti oynamaya başladı dedik 2 maç sonra gözünden yaralandı zaten hı bir de Avrupada Rangers maçında oynamıştıOmar hücuma hiç çıkmıyordu bir de o dönem Oğulcan oynayınca kısıtlanıyordu takım bayağı o bölgede.
Fikrine lafım yok da Yedlin de çok az maç oynadı ama onun hakkında kesin kanıya varıyoruz.Bence Omar hakkında kesin kanıya varabileceğimiz kadar uzun süre oynamadı reis, geldi ligin ilk 3-4 haftalık kısmıda oynadı sonra Milli takımda ufak bir sakatlığından dolayı 1 maç kaçırdı iyileşti 3 maç oynadı koronavirüse yakalandı iyileşti oynamaya başladı dedik 2 maç sonra gözünden yaralandı zaten hı bir de Avrupada Rangers maçında oynamıştı
Şeyi anlarım reis Omar'ın yerine oynayan oyuncu Mariano gibi net bir hücum katkısı verebilecek olsa tamam Omar onun yerine oynayınca hücum gücünden kaybediyoruz derim de Yedlin'in Linnes'in Şener'in net bir hücum katkısı verebildiği de yok ki
Eğer Omar'ın gözünde futbol oynamasına engel herhangi bir sorun kalmayacak ve yerine transfer yapılmayacaksa sağ bekte formanın sahibi Omar olur ki iddialıyım Yedlin 2-3 maç üst üste oynasın kendi elleriyle formayı Omar'a verdiğini görürüz. Bana kalırsa Omar'ın sağlık durumuna göre bir an önce aksiyon alıp gerekirse transfer yapmaktan yanayım
Ama tabii daha yönetimi teknik ekibi seçimi ıvırı zıvırı belli olacak da Omar'ın sağlık durumuna sıra gelecek de o zamana kadar Avrupa'dan elenmemiş olursak transfer ihtimalini düşeneceğiz de ...
Geldikten sonra bi sure ust seviye performans verip, sonra neden salıyorlar kendilerini. Bu her mevki icin gecerli. Sanırım turkiyedeki iş ahlakı, antreman sistemindeki yetersizlikler ve yerlilerin salmasına ayak uydurmalarından oluyor bu.Fikrine lafım yok da Yedlin de çok az maç oynadı ama onun hakkında kesin kanıya varıyoruz.
Omar daha fazla oynadı ama varamıyoruz. Tutarlı durmuyor.
Açıkçası ben Omar'ın bir numarasını göremedim ama mevzu bu değil, bu dakikadan sonra eski halinde dönme ihtimali daha yok bana göre.
Mariano fırsattı, onun gibisini zaten bulamazsın ama her oyuncuyu 2 dkda çöp yapan zihniyet değişmezse hiç bir oyuncudan bir cacık olmaz.
Eboue dahil son 10 senede gelip de laf edilmeyen tek bek oyuncusu dahi yok.
Mesela reis Umut Meraş var sol bek olarak ne kadar yeterli bence tartışılır iyi bir rotasyon oyuncusu olabilir mesela Emre Taşdemir ve Ömer Bayram yerine Umut Meraş'a koşulsuz güvenebiliriz iyi de bir defans oyuncusu ama doğrudan ilk 11 oyuncumuz diyemem bir de 25-26 yaşında yani bu saatten sonra bir eşik atlar uçar gider de diyemem Umut Meraş içinKerem + Kaan Ayhan + yerli sag veya sol bek bulmak lazim. Beklere 2 yabanci kullanmak fazla. 3 tamamlaniyor oyle. Taylan satip para kazanabilecegimiz 2-3 oyuncudan biri. Kilinc'da iyi bir rotasyon oyuncusu olur.
Tabii haklısın Yedlin'de çok az süre buldu geldiğinden beri ama ben Yedlin'in en son 2016/2017 veya 2017/2018 yıllarında üst düzey katkı verdiğini hatırlıyorumFikrine lafım yok da Yedlin de çok az maç oynadı ama onun hakkında kesin kanıya varıyoruz.
Omar daha fazla oynadı ama varamıyoruz. Tutarlı durmuyor.
Açıkçası ben Omar'ın bir numarasını göremedim ama mevzu bu değil, bu dakikadan sonra eski halinde dönme ihtimali daha yok bana göre.
Mariano fırsattı, onun gibisini zaten bulamazsın ama her oyuncuyu 2 dkda çöp yapan zihniyet değişmezse hiç bir oyuncudan bir cacık olmaz.
Eboue dahil son 10 senede gelip de laf edilmeyen tek bek oyuncusu dahi yok.
Genel olarak katiliyorum ama asil anlatmak istediğimi soyle aciklayayim. Vasat yerli sol bek + saglam yabanci orta saha mi yoksa saglam yabancı sol bek + Emre Kilinc mi? Bence orta sahada seviyeyi cok yukarilara cekmek en temel hedefimiz olmali. Yabanci haklarinin ucunu orta alana cekinmeden kullanabiliriz. Umut Meras, Taylan veya Emre Kilinc'in seviyesinden asagida olabilir ama atiyorum orta alana gelecek saglam bir yabanci cok daha fark yaratır.Mesela reis Umut Meraş var sol bek olarak ne kadar yeterli bence tartışılır iyi bir rotasyon oyuncusu olabilir mesela Emre Taşdemir ve Ömer Bayram yerine Umut Meraş'a koşulsuz güvenebiliriz iyi de bir defans oyuncusu ama doğrudan ilk 11 oyuncumuz diyemem bir de 25-26 yaşında yani bu saatten sonra bir eşik atlar uçar gider de diyemem Umut Meraş için
Sağ beke bakıyorum Mert Müldür'ü alabilecek para var mı ? ihtimal dahilinde bile değil başka aklıma gelen Bünyamin Balcı var ama o da koşulsuz şartsız gelsin ilk 11 oynasın diyemem hani Emre Kılınç'ı Taylan'ı ilk 11 oyuncusu olarak görmüyorken Umut Meraş gelsin Bünyamin Balcı gelsin ilk 11 oynasın demek saçma geliyor bana
Ben sadece mevcut durum için konuşuyorum reis Kerem / Taylan ve Emre Kılınç üçlüsü sürekli olarak oynayan yerli oyuncularımız olur. Bunun haricinde Kaan Ayhan'ı alırsak dediğin gibi elimiz rahatlar 4 oyuncu olur sürekli kullanabileceğimiz yerli oyuncu
Bunun haricinde mesela Okay'ı düşünelim geçen sene La Liga'da formasını kaybetmişken bile transfer etmeyi beceremedik şimdi Premier Lig'de çıkış yakalamışken getirebilir miyiz ? veya Cengiz 'i düşünelim tamam çok düştü form olarak eski halinden sadece ismi kalmış ama yine de talip ol bugün Roma 15 mil.€ 'dan açar kapıyı veya Hakan Çalhanoğlu Hakan Çalhanoğlu diyoruz elimi vicdanıma koyup düşünüyorum bir tarafta Juve'nin Psg'nin talip olduğunu Milan'ın istediği zamlı sözleşmeyi teklif ettiğini okuyoruz diğer tarafta Galatasaray varken ben olsam ben de yurt dışında kalmayı tercih ederim 26-27 yaşında kariyerinin zirvesinde ne işi var böyle bir futbolcunun Türkiye liginde ? veya Orkun Körkçü 'yü düşünelim transfer pazarlığına bile oturamazsın Feyenoord ile yahu hepsini geçtim kendi ligimizde oynayan sözleşmesi bitmiş Salih'i bile Beşiktaş'a kaptırıyoruz Fenerbahçe'ye İrfan'ı kaptırıyoruz Trabzon'a Berat'ı kaptırıyoruz büyük ihtimalle Dorukhan'ı da Fenerbahçe kaptı Halil Dervişoğlu vardı Milli takım havuzuna seçilip Galatasaray'da iyi bir sezon yaşadıktan sonra 5-6 mil.€ 'dan aşağıya bonservisini alabileceğimizi düşünmüyorum
Aklıma Kenan/Halil Akbunar/Mert Çetin ve Gökdeniz Bayraktar/Berkay Özcan geliyor ki bunları da takımda hiçbir mevkide doğrudan ilk 11 oyuncusu olarak düşünmem
Bunun haricinde ya şu oyuncu yerli bak transferi de zor değil gelir doğrudan ilk 11 'de oynar diyebileceğimiz başka bir oyuncu varsa da benim aklıma gelmiyor. Ben Emre Kılınç'a hayranım, Taylan uçuyor mübarek veya Kerem Dünya yıldızı demiyorum reis, sadece bahsettiğim gibi Kaan Ayhan geliyor aklıma bir tek bu üç oyuncuya ek olarak doğrudan ilk 11 düşünebileceğimiz. Bu yabancı sınırlaması en çok bizi etkileyecek gibi duruyor
Bu konuda katılıyorum, mesela bir yabancı oyuncudan vazgeçmek gerekiyorsa forvet veya orta sahadan vazgeçmek yerine bek oyuncularından birisinden vazgeçmek daha mantıklıGenel olarak katiliyorum ama asil anlatmak istediğimi soyle aciklayayim. Vasat yerli sol bek + saglam yabanci orta saha mi yoksa saglam yabancı sol bek + Emre Kilinc mi? Bence orta sahada seviyeyi cok yukarilara cekmek en temel hedefimiz olmali. Yabanci haklarinin ucunu orta alana cekinmeden kullanabiliriz. Umut Meras, Taylan veya Emre Kilinc'in seviyesinden asagida olabilir ama atiyorum orta alana gelecek saglam bir yabanci cok daha fark yaratır.