Adnan Korkut
Taçsız Kral
- 8 Temmuz 2010
- 77.061
- 67.134
- 5.003
PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi: "FFP yönetmeliğini ilk günden beri uyguluyoruz. Messi'yi FFP'ye uygun bir şekilde transfer ettik. Bu kurallara her zaman uyacağız."
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi: "FFP yönetmeliğini ilk günden beri uyguluyoruz. Messi'yi FFP'ye uygun bir şekilde transfer ettik. Bu kurallara her zaman uyacağız."
2 forvet oynamak çok zor diye düşünüyordum, artık bütün takımlar koşuyor mücadele ediyor diyerek ancak 4 orta sahanın hepsi deli gibi koşan, mücadele eden adamlar. Tutabilir bu taktik ayrıca halil kanatlarada inebilir o yetenek var arif tarzı oynayıp Mohammedi beslerse olur bu iş.Nelsson transferi KAP bildirimi geldiğine göre artık sadece Gedson 'un transferine odaklandım, tamam Morutan 'mış Ounas 'mış taraftarı heyecanlandıracak transferler de Gedson gerçekten başka
Bence bu transferlerin üzerine bir de Gedson 'u bağlayabilirsek çok başka bir transfer dönemi geçirmiş oluruz, düşünsene takımın ilk 11 yaş aralığını
Muslera(35)Muslera haricinde takımın yaş ortalaması 23,6 olacak, ki bu ortalama Beşiktaş 'da 28, Fenerbahçe 'de 26 civarlarında olacak.
Boey(20)-Nelsson(22)-Marcao(25)-PvA(30)
Taylan(26)
Gedson(22)-Berkan(23)
Cicaldau(24)
Halil(21)-Mohamed(23)
Eğer Gedson ve Halil 'i mantıklı opsiyonlar ile takıma katabilirsek ilerleyen yıllar adına da devam ettirebileceğin bir kadro. Hani her transfer döneminde sıfırdan kadro kurmak zorunda kalmayacaksın düşünsene bu bile başlı başına muazzam bir olay. Bundan sonrası için 35 yaşındaki Muslera 31 yaşına girecek PvA gibi oyuncuların yerini daha genç ve mümkünse yerli oyuncular ile doldurabilirsek hem bu girdiğimiz dönüşüme devam edebilir hem de yabansı sınırlaması konusunda daha rahat hareket etme alanımız olabilir
Bunun için de bu yıl ki planlamamız bittiği zaman Kayseri 'den Doğan Alemdar(18) ve Göztepe'den İrfan Can Eğribayat(23) gibi oyuncuları takip etmekte fayda var
Nelsson transferi KAP bildirimi geldiğine göre artık sadece Gedson 'un transferine odaklandım, tamam Morutan 'mış Ounas 'mış taraftarı heyecanlandıracak transferler de Gedson gerçekten başka
Bence bu transferlerin üzerine bir de Gedson 'u bağlayabilirsek çok başka bir transfer dönemi geçirmiş oluruz, düşünsene takımın ilk 11 yaş aralığını
Muslera(35)Muslera haricinde takımın yaş ortalaması 23,6 olacak, ki bu ortalama Beşiktaş 'da 28, Fenerbahçe 'de 26 civarlarında olacak.
Taylan(26)
Gedson(22)-Berkan(23)
Cicaldau(24)
Halil(21)-Mohamed(23)
Eğer Gedson ve Halil 'i mantıklı opsiyonlar ile takıma katabilirsek ilerleyen yıllar adına da devam ettirebileceğin bir kadro. Hani her transfer döneminde sıfırdan kadro kurmak zorunda kalmayacaksın düşünsene bu bile başlı başına muazzam bir olay. Bundan sonrası için 35 yaşındaki Muslera 31 yaşına girecek PvA gibi oyuncuların yerini daha genç ve mümkünse yerli oyuncular ile doldurabilirsek hem bu girdiğimiz dönüşüme devam edebilir hem de yabansı sınırlaması konusunda daha rahat hareket etme alanımız olabilir
Bunun için de bu yıl ki planlamamız bittiği zaman Kayseri 'den Doğan Alemdar(18) ve Göztepe'den İrfan Can Eğribayat(23) gibi oyuncuları takip etmekte fayda var
Feghouli 'ye ne biçim bir sözleşme verdilerse Feghouli 'ye o sözleşmeyi veren Dursun Özbek gitti onun yerine gelen Mustafa Cengiz gitti onun yerine Burak Elmas yönetimi geldi daha Feghouli 'nin sözleşmesi bitmedi. 4,250 mil.€ bonservis 3,850 mil.€ maaş ile 5 senelik sözleşmeyle Feghouli hiç maça çıkmasa bile Galatasaray 'a 5 senelik mağliyeti 23,5 mil.€ bunun ne kadar karşılığını verdi ? bir-kaç aylık süreçler haricinde vasat seviyesinde kalmayı bile beceremediArkadaşlar yıllardır yazıyorum Türk kulüplerini batıran maaşlardır. FFP al sat sınırlaması aptalca bir sistemdir zira takımları yüksek maaş vermeye iter. Bütçesel sınır koymak yerine bonservisle oyuncu alma dersen sonuç daha kötü olur. Diyeceksinki senin sınırın bütçenin % 65i olacak, 100 milyon euro mu gelirin var 65 milyon euroyu maaş ve bonservise harcayabilirsin, o zaman anlam kazanır.
% 65'ini maaşlara ayırabilirsin diyorsun sonra kulüpler geri dönüşü olmayan şekilde o parayı kiralık oyuncuların maaşına yatırıyor.
Dursun Özbek o transferleri yaparken şok olmuştum, verilen sözleşmeler akıl almazdı. Badou için bile 9 milyon euro bonservis, 2.7 milyon euro maaş taahhüdü verdik. Tolga ve Serdar'a önceki dönemde totalde 7 bonservis, ikisini de 2 milyon euro maşa verdik, bunlar akıl almaz rakamlardır.
Cicaldau'ya verilen 6.5 bonservis 1 milyon euro maaş 4 senede 10 milyon euro eder ve sana yıllık yükümlülüğü 2.5 milyon euro olur, 3 milyon euroya bile satsan zararın minimum olur ama gider Babel gibi 2.5 direkt maaş verirsen oyuncu o kontratı bitirir, bedava adama sözleşme veriyorsan kesinlikle opsiyonlu olmalı bu hele de 30+ yaşlarda ise.
Dün de söyledim dünyada başka takım yoktur ki 35 yaşında oyuncusuna 3 sene kontrat versin, futboldan anlamayan sadece kendi dönemlerini düşünen yöneticilerin kulüplerin getirdiği nokta budur.
Bizde ve Fenerbahçe'de bu konuda bir aydınlanma var ancak Beşiktaş ve Trabzonspor devam ediyor başarı gelmediği taktirde Beşiktaş ve Trabzon büyük sorunlarla karşı karşıya kalacak.
Bu 11 'in sahayı domine edeceğini düşünüyorum. Tabi herkesin formda olduğu durumda...Nelsson transferi KAP bildirimi geldiğine göre artık sadece Gedson 'un transferine odaklandım, tamam Morutan 'mış Ounas 'mış taraftarı heyecanlandıracak transferler de Gedson gerçekten başka
Taylan(26)
Gedson(22)-Berkan(23)
Cicaldau(24)
Halil(21)-Mohamed(23)
Cica’nın performansı önemli olan bence tek başına orta sahanın ofansif yükünü ona vermek sıkıntı olabilir çünküBu 11 'in sahayı domine edeceğini düşünüyorum. Tabi herkesin formda olduğu durumda...
Top rakipteyken;
----------------Muslera
-----Boey - Nelsson - Marcao - PvA
Halil - Gedson - Taylan - Cicaldau - Berkan
----------------Mohamed
Top bizdeyken;
------------Muslera
---Nelsson - Taylan - Marcao
Boey - Gedson - Berkan - PvA
------------Cicaldau
--------Halil - Mohamed
Berkan ile taylan yer değişmesi lazım kanaatimceMuslera(35)
Taylan(26)
Gedson(22)-Berkan(23)
Cicaldau(24)
Halil(21)-Mohamed(23)
Bu formasyon güzel ama tutar mı beklerin performansına bağlı.Görmek isterdim sahşen bu takımı
Bu 11 'in sahayı domine edeceğini düşünüyorum. Tabi herkesin formda olduğu durumda...
Top rakipteyken;
----------------Muslera
----------------Mohamed
Top bizdeyken;
------------Muslera
------------Cicaldau
--------Halil - Mohamed
taylan geri daha iyi oynuyor 6 numarada.berkan ilerde daha fazla formasyon üretebilecek bir oyuncu bence.Berkan ile taylan yer değişmesi lazım kanaatimce
SM-G955F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Yani çok uzun zamandır kanat forvetleri etkili şekilde kullanabildiğimizi düşünmüyorum, tamam Kerem, Onyekuru gibi oyunculardan oynadığı dönemde katkı aldık da ne kadar kanat oyuncusu gibi oynuyorlar ki ? St. Johnstone maçına kağıt üzerinde sağ kanat oynayan Kerem sürekli Mostafa Mohamed 'in etrafından ceza sahası koşuları yapıyor sürekli içeri atıyor kendini hatta bayağı sol kanat gibi kaldığını bile gördük, diğer yandan Babel bir ayağını çizgiye atmış bekliyor oyun içi katılımı sıfırMuslera(35)
Taylan(26)
Gedson(22)-Berkan(23)
Cicaldau(24)
Halil(21)-Mohamed(23)
Bu formasyon güzel ama tutar mı beklerin performansına bağlı.Görmek isterdim sahşen bu takımı
Halil çok mobil bir oyuncu hani Cicaldau 'nun ceza sahası koşularında onun yerine geçecek gerekirse oyunu sağa/sola açabilecek oyuncu olur. Ayrıca Gedson & Berkan ikilisinin bir arada olduğunda çok uyumlu olacağına inanıyorumBu 11 'in sahayı domine edeceğini düşünüyorum. Tabi herkesin formda olduğu durumda...
Top rakipteyken;
----------------Muslera
----------------Mohamed
Top bizdeyken;
------------Muslera
------------Cicaldau
--------Halil - Mohamed