Umut Öfkeli
10 Numara!
- 4 Eylül 2019
- 10.880
- 5.306
- 748
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Gecen sene dedenin idmanini mi yediler?Hallile gedson gelirse ft idmani yedikten sonra gecen seneki gibi oynayamazlar
Aa bi dk![]()
Vergiyi çık 2.5 milyon.Shaqiri Lyon'da yillik 4.2 milyon alacakmis
al sat sınırlaması aptalca degil. al sat sınırlaması ffp'nin standart bir parçası degil ki ffp'ye uymayan takımlara verilen bir ceza.Arkadaşlar yıllardır yazıyorum Türk kulüplerini batıran maaşlardır. FFP al sat sınırlaması aptalca bir sistemdir zira takımları yüksek maaş vermeye iter. Bütçesel sınır koymak yerine bonservisle oyuncu alma dersen sonuç daha kötü olur. Diyeceksinki senin sınırın bütçenin % 65i olacak, 100 milyon euro mu gelirin var 65 milyon euroyu maaş ve bonservise harcayabilirsin, o zaman anlam kazanır.
% 65'ini maaşlara ayırabilirsin diyorsun sonra kulüpler geri dönüşü olmayan şekilde o parayı kiralık oyuncuların maaşına yatırıyor.
Dursun Özbek o transferleri yaparken şok olmuştum, verilen sözleşmeler akıl almazdı. Badou için bile 9 milyon euro bonservis, 2.7 milyon euro maaş taahhüdü verdik. Tolga ve Serdar'a önceki dönemde totalde 7 bonservis, ikisini de 2 milyon euro maşa verdik, bunlar akıl almaz rakamlardır.
Cicaldau'ya verilen 6.5 bonservis 1 milyon euro maaş 4 senede 10 milyon euro eder ve sana yıllık yükümlülüğü 2.5 milyon euro olur, 3 milyon euroya bile satsan zararın minimum olur ama gider Babel gibi 2.5 direkt maaş verirsen oyuncu o kontratı bitirir, bedava adama sözleşme veriyorsan kesinlikle opsiyonlu olmalı bu hele de 30+ yaşlarda ise.
Dün de söyledim dünyada başka takım yoktur ki 35 yaşında oyuncusuna 3 sene kontrat versin, futboldan anlamayan sadece kendi dönemlerini düşünen yöneticilerin kulüplerin getirdiği nokta budur.
Bizde ve Fenerbahçe'de bu konuda bir aydınlanma var ancak Beşiktaş ve Trabzonspor devam ediyor başarı gelmediği taktirde Beşiktaş ve Trabzon büyük sorunlarla karşı karşıya kalacak.
GEDSON geliyor![]()
eski yönetim degil fatih terim bıraktı o kadroyuEski yönetim öyle bir kadro bıraktı ki 8 transfer yaptık hala 3-4 transfer ihtiyacı var
Hangi açıdan?,İki oyuncu arasında uzaktan yakından bir benzerlik yokBarış Alper Yılmaz'ın ikinci bir Kerem akturkoglu çıkacağı yönünde olan inancım çok yüksek
1 milyona veriyorlarsa gelsin.
Adam deli rolu yapiyormus
Geliyor yani![]()