Nasıl güzel iş antrenmanda canımı sıktı diye 40 metre üzerine koşup kafa atayım yumruk sallayım peş peşe, sokak futbolu oynuyoruz çünkü !
Terbiyesizlik Marcao 'nun şu yaptığı başka bir şey değil, Allah'tan Kerem sessiz sakin bir tip de karşılık vermedi şu hareketi Diagne 'ye Arda 'ya filan yapsa gece hastanede biterdi
Hoş Luyindama 'ya Diagne 'ye filan yapamaz bu hareketi gözüne Kerem 'i kestirdi ona sataşıyor herif
Dün gözüme uyku girmedi, sabahladım. Yatak da bir o tarafa dönüyorum bir bu tarafa yok, uyuyamadım. Bir türlü sakinleşmedim. Biz neyin hayalini kurarken neler yaşıyoruz. Bu çektiğimiz ne Allah aşkına ya. Düşman sevindirdik, adamların ellerine fırsat verdik.
Marcaonun malum olaya kadar sahanın en iyisi olduğunu, sorumluluk aldığını, Kerem’in de en kötüsü olduğunu birçok topu hiç ettiğini hep beraber izledik. Burada Kereme verilecek tepki verilmesi gereken kişiler tarafından( takım kaptanı, teknik direktör) verilmediği için olay bu noktaya geldi. Adam da öfke kontrolü sorunu var bu belli. Yaptığı hareket kesinlikle affedilemez. Bana sorarsan yolları bile ayıralım derim ama Kerem de kendine çeki düzen vermeli. Marcaoyu eleştirelim tamam ama Kerem de unutmasın ki bu gün yabancı sınırı olmasa bu kadar topu ezdiği haliyle hiç bir süper lig kulübünde ilk 11 de forma giyemez. Sen 23 yaşındasın Türkiye’nin en büyük kulübünde oynuyorsun. Bazı şeylerin değerini bileceksin. Sorumluluk alacaksın.
Yaw bir de Marcao o hareketi yok şuna yapamaz yok buna yapamaz, gücü Kereme yetti diyenleri de anlamıyorum. Yapsa ne yapmasa ne arkadaş. Adam orda bi reaksiyon gösteriyor bu gayet doğal. Göstermese sıkıntı olarak görülmeli. Bu Marcaonun takımda sorumluluk aldığını, liderlik etmeye çalıştığını gösterir. Ama tepkisini bir lig maçında kafa atarak yumruk,sallayarak gösterdiği için en ağır cezayı tabi ki de hak ediyor. E o zaman Kerem de aynı sus işaretini ve lakayt tavırları Arda’ya yapsın yiyorsa ya da Musleraya yapsın. Yapabilir mi? Bir de bu açıdan bakalım. O zaman herkes adamına göre hareket ediyor.
Ben Fatih Terimi de anlamıyorum. Kerem önceki maç iyi oynamış. Takımı sırtlamış. Bu maç kötü. Her maç iyi olacak diye bir kural yok. 11 başlattın. Baktın olmuyor, çok top eziyor, al kenara abi. Dinlendir. Emre Kılınç gibi adam var kenarda. Üstelik sağ kanatta Kerem kadar süre alıp denense eminim o da iyi işler yapabilirdi çok daha önceden. Adam bir türlü istediği bölgede süre alamıyor.
Takında ciddi bir gruplaşma var. Dün Marcao kimse yok gitti Babel e dert yandı. Demek ki bi kaç kişi dışında bu adam takımda yalnız. Konuştuğu pek kimse yok. Sanki dışlanmış gibi hissettim. Eğer daha önce yaşanan Halil olayı da doğruysa bu nedenini açıklıyor. Burada Arda faktörünün de bu gruplaşmada etkisi varsa yandık demektir. Düşünmek dahi istemiyorum bu olasılığı. Lig başlamadan biter.
Bu iğrenç olayla ilgili karar verecek mekanizmaların adaleti sağlaması önemli. Çok zor karar. Sadece marcaoyu cezalandırmak yerli dokunulmazlığına neden olursa işimiz zor. Takım içi dengeler önemli. Kesinlikle Keremin de kulağının çekilmesi lazım. Birini yok ederken diğerinin de sorumsuzca davranması ödüllendirilmemeli diye düşünüyorum. Bence verilecek karar öyle bir karar olmalı ki hiç bir topçu taşıdığı bu kutsal formaya bu şekilde ihanet etmemeli. Kıymetini bilmeli.
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi